Elbette internet üzerinden bir ürünü sipariş etmeden önce ürün yorumlarını okurum. Diğer alıcıların değerlendirmeleri benim için önemli bir kriter. Ürüne verilen puana da dikkat ederim hatta satıcıya verilen genel puanlamaya bile bakarım. Ama gel gör ki ben internet üzerinden senin gibi ayakkabı veyahut diğer giyim ürünlerini sipariş etmeyi pek sevmiyorum. Mağazada deneyip almak daha mantıklı ve içimi sinen şekil oluyor. Bazen ürünler görsellerdeki kadar kaliteli çıkmadığından da internet üzerinden giyime dair bir şey almak istemiyorum.
İnternetten sipariş vermiyorum yani okul döneminde sadece YemekSepeti uygulamasını kullanmıştım o da mecburi diye, kıyafet ayakkabı gibi ürünleri mağazadan kendim alıyorum. İnternetten alışveriş yapacak olsaydım ürünlerle ilgili yapılan yorumlara puanlamalara mutlaka bakardım, ürünü alan kişilerden kaçı memnun kaçı şikayetçi bir fikir edinmeme yardımcı olur. Bir de firmanın puanına bakardım, kargo şartları ürün yollama süresi müşteri memnuniyeti gibi detaylar benim için önemli olurdu.
Yorumlara tabi ki bakarım sonuçta insanlar deneyimlerini belirtiyor orada kargo hızlı ve sağlam geliyor mu ya da ürün özenli bir sunumla mı hazırlanmış sorgularım.
Evet kesinlikle okurum. Genelde de faydalı yorumlar oluyor. Bunu deneyerek test ettim. Online siparişlerim sonrasında ben de genelde yorum yapmaya çalışırım..