Yorgan alacağım ama karşıma iki seçenek çıkıyor biri microfiber yorgan biri silikon yorgan. Mikrofiber yorgan nedir, silikon yorgan nedir? Bir de ikisinin arasındaki farklar neler?Microfiber Yorgan
Microfiber yorgan ile silikon yorgan arasındaki fark nedir?
Birisi lif lif diğeri tüy yumağı. Boncuk silikon daha iyidir fakat tek başına boncuk silikon toplanır kayar, ikisinin birden kullanılmış olması gerekir. Silikon ne kadar beyaz ve parlak ise kalitesi de bir o kadar iyidir. Kış için yeni ürün alacaksanız astım hastası olmamıza rağmen alerji yapmayan ince yün yorganlardan almanızdır. Silikon yorganlar vücudu sarmaz aksine yün yorganların vücudu sarma özelliği özelliği vardır.
Birisi lif lif tüy yumağı elyaf adında adlandırılırken diğeri boncuk gibidir. Boncuk olanları da silikon adı altında müşteriye sunulur. İkisinin de ham maddesi aynı imalat şekli farklıdır.
Ben kuş tüyü yorganı tercih ediyorum çünkü daha iyi ısıyı kontrol edebiliyor. Mikrofiber ya da silikon yorgan, alerjisi olan kişiler için daha doğru bir seçenek çünkü evde çamaşır makinesinde rahatça yıkayıp kurutup kullanabiliyorsunuz. Kuş tüyü topak topak olur.