Kaşık çatal bardak mutlaka götür nuddle yemek için plastik bir kap al... kıyafet askılığı almayı unutma saç kurutma makinesi bornoz havlu başörtü olabilir belki namaz kılarsın (biz kılıyorduk şampuan duş jelini falan burdan alıp valizine ağırlık yapma. bakım ürünlerini götür devlet yurdunda kalacaksan sabah kahvaltısı için nacizene önerilerim olacak geçen sene 4.50 TL idi kahvaltı hicbirsey yetmiyor bu yüzden orda kendine marketten sallama çay alıp kahvaltıya kendi bardağın ve çayınla inmeni öneririm zeytin peynir alıp baya her sabah azar azar koyarsın kendine yemek için kaldı ki sabah okula giderken sürekli şark sofrası kurmana vakit kalmayacak bunları ya haftasonu ya da öğlen dersin olduğunda yaparsin kahvaltı faslını yani. bilgisayar varsa mutlaka götür... flash bellek götür. duzlestirici zaten Allah'ın emri...😂belki aklıma gelirse yine söylerim akşam yemeği de yine 9.50 TL idi bir tabak yemek alınca başka birşeye para yetmiyordu neredeyse eğer akşam çok ekmek alırsan sakla sabaha yersin
Havlu 1 takım nevresim takımı bardak kırılmayacak 1-2 tabak, çatal kaşık, bıçak, soda açacağı, çay kaşığı ütü saç kurutma makinesi/düzleştirici/maşa/ağda makinesi ve ağda malzemeleri/jilet/ayna/cımbız Çay süzgeci lipton sallama çay nescafe şeker tuz ketle zımba en az 5 metrelik 3'lü priz al. Priz kavgası yapmazsın kimseyle. Prizi fişe takacağın eşyalara göre al. ped bol iç çamaşırı küçük pet şişe bulaşık deterjanı ve bulaşık süngeri, ortalık silmek için 2 toz bezi. sabun/şampuan/peçete/ıslak mendil/oda parfümü çamaşır yıkamak için deterjan Sığdırabilirsen eğer yastığını al mutlaka yurt yastıklarına alışmak zor olur kışın soğuk olacak bir yere gidersen ve yurt sana tek bir yorgan verir bunu hesaba kat gece üşüyebilirsin yanına küçük bir battaniye/polar al. Ben eskiden kyk'da kaldım. Kitap ve kıyafete ilaveten bunları yanıma alırdım. Hepsini de kullandım.
Uyku bandı, okuma gözlüğü, kulak tıkacı al. Yedek kulaklık mutlaka olsun. Eğer ranzada yatacaksan sana tavsiyem cam kenarı alt ranzaya geç. Odandaki shılllıklarla kavga edersen ki etme ihtimalin çok yüksek yedek nevresim takımıyla yatağı çevrelersin kimsenin yüzünü görmezsin. Bir tane fişe takılan gece lambası al çift taraflı bant al. alt ranzada yatacağın için ışığa ihtiyaç duyarsan o 3'lü prizin üstüne gece lambasını takarsın o prizi de üst ranzanın demirlerine sağlamca bantlarsın böylece kendine özel bir alan yaratmış olursun ben yaptım çok güzel oluyor.
Ya aslında elektronik konusunda net bir şey söyleyemem çünkü bende yurdda kaldım ve bizimkinde mesela kettle ve ütü gibi küçük ev aletlerine izin yoktu. Bence kişisel eşyalarını al sonra bardak al kişisel bakım ve bir iki tane kupa falan al, sigara kullanıyorsan iki tane kokusuz küllük al vs vs ama odandaki her şeyi götürmeye çalışma çünkü gereksiz kalabalık oluyor ve eve çıkarken çok fazla zorluyor.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
biber gazını unutma. odanda troll yaratıklar olursa lazım olur
Yurtta kalmış biri olarak söylüyorumAskı, terlik, asma kilit ama kilidini yurdyn kantininden alsan daha iyi olur bazı kilitler dolaplara uymuyor, saç kurutma makinesi, yanına alabileceğin ütün varsa ütü, deterjan, dolabını silmek için bir bez götür aklıma gelenler bunlar