Herkese teşekkür ederim 💐
Beyaz eşya alacağız, dikkat etmem gereken şeyler neler?
Herkese teşekkür ederim 💐
bu sektörde 4 sene yötecilik yapmış biri olarak anlatayım
her ürünün teknolojisi farklıdır. ürüne göre marka seçilmelidir..
en karmaşık makine çamaşır makinesidir. en iyisi alınmalıdır.
hotpoint siemens ve bosch dan şaşmayın.
buzdolabı ikinci sıradadır. nofrost tercih edilmelidir. önceki markaların yanına vestel de eklenebilir.
bütçe sınırlıysa ve derindonduruculu buzdolabı seçilecekse vestel arçelik regal altus profilo seçilebilir. regal vestelin yan ürünüdür. altus arçeliğin. beko ve arçelik aynı markadır. siemens ve bosch gibi ikiz kardeşlerdir yani.
bulaşık makinesi basit bir cihazdır. arçelik beko regal altus profilo olabilir. dijital ekranlı bircihazalmayın. kısa yıkama programı ve yarı yük opsiyonu olması yeterli. fazlası para israfıdır.
fırın.. vestel beko veya arçelik olabilir.
...
bu markaların farkı nedir? param varsa.. hotpoint italyan devidir. çok iyi markadır. bana kalsa özellikle çam. mak. hotpoint , buzdolabı siemens.. bulaşık mak bosch. fırını da bosch seçerdim. ama param çoksa...
siemens ve bosch almandır. siemens bosch un ağabeyidir. ama ikisi de çok iyidir.
vestel en iyi türk markasıdır. zorlu holding. ama hotpoint veya siemensle mukayese edilemez.
beko ve arçelik de Türkdür. ama bu markalar arasında en alt seviyededir.
profilo yu tamhatırlamıyorumya siemens ya vestel satın almıştı. küçük kuzenleri gibi düşünelim.. bulaşık makinesi ve fırında bunları seçebilirim sadece.
..
en tepeden en aşağıya sıralamşöyledir..
1. hotpoint - siemens
2. bosch
3. vestel - profilo
4. beko arçelik
5. regal
6. altus
7. luxell
8. kumtel
9. indesit
... samsung un da güzel cihazları var ama o markayı beyaz eşyacı olarakgöremiyorumbir türlü nedense..
markaları ayıran şey ise teknoloji ve malzeme kalitesidir..
misal. hotpoint siemens bosch un titanyum kullandığı parçayı vestel çelik kullanıyorsa arçelik beko alüminyum alaşım kullanır. luxell kumtel bakır vs kullanır..
luxell mini fırın konusunda iyidir. kumtel de onun kardeşidir..
amacım marka kötülemek değildir burada. ama bariz kalite farkları var bütçeye göre üretim yapıyorlar.
led tv konusunda da ilk sıra LG , ikinci sıra samsungdur. bu iki marka teknolojiyiüretir ve diğer tüm markalara satar.
tv konusunda bu iki markanın dışına çıkmayın. @soran.
Teşekkürler 🌷 🌷
İlk dikkat etmen gereken şey tabi ki garanti durumları çünkü illaki birinden biri bozuluyor alırken ya da kullanırken.
Bu yüzden de dikkat edilmesi gereken ilk şey garanti hemen ardından marka değeri geliyor çünkü çoğu marka ürünü satar ve arkasında durmaz.
Fiyat sınıfı olarak 3. Sıraya geliyor bütçe ve ihtiyaç karşılama durumu çok önemli o kadar para verip özellikleri çok kötü olması sıkıntılı bir durum.
Son olarak çağı yakalaması lazım eski klasikler yerine modern marka ürünlerini tercih edebilirsin ben favori markamı zaten ekte gösterdim keyifli alışverişler.
Cevap
21Cevap
Merhaba 💫
Beyaz eşya alırken dikkat edilmesi gerekenleri sizin için şöyle sıralayayım :
Bu arada gerçekleştirdiğiniz alışveriş için güle güle kullanın. İyi günler dilerim. 😊
Beyaz eşya da vestenden kesinlikle uzak durmalisiniz.
Maddi durum ortanin üstü ise miele en cok onerecegim markadir.
Cihazların teknolojisi, ses seviyesi, enerji tüketimi.. vs dikkat edilmesi gereken hususlardır.
Ben bu aralar hem evime hem de bir akrabama arcelik markasinin bir diğer ürünü olan Altus markasindan buzdolabi ve bulasik makinasi aldım.
Fiyat kalite orani olarak uygun gördüğüm bir ürünüdür.
Ama bosch- siemens- profilo ürünleri de hem servis kalitesi hem de ürün niteliği açısından oldukça tatminkar ürünlerdir.
Ayrıca hotpoint ariston markalarindan da mutlaka uzak durun derim. Zira ulkemizdeki servis hizmeti bir rezalettir.
Bunlar hep bilgi ve tecrubelerim sonucu net olarak bildiğim şeylerdir. Umarım tavsiyelerim işinize yarar.
Merhaba,
Enerji sınıfı çok önemlidir. A+++ olması çok az elektrik yakacağı anlamanı gelir. Birde uzun süreli garanti belgesine sahip olması sizin için gayet avantajlı bir durum olacaktır.
Üretim yıllarına dikkat et, enerji sınıfının A+ ya da A++ olması önemli... Çamaşır makinesini 1200 devirden daha aşağı alma. Mümkünse Samsung alabilirsin, 10 yıl motor garantileri var.
Bulaşık makinesinde kaşıklık üstte sürgülü olandan almaz tek tek dizmek gerekiyor. Eziyet olur. Üst sepet asansörlü olsun. Alt tarafa büyük tencere koyunca kolaylık olur.
Buzdolabi alttan derindonduruculu al, çekmeceli derindondurucu koku karışımını engeller.
Kullanışlı olmasına
Markasına
Garanti süresine
Ve kullanıcı yorumlarına dikkat etmekte fayda var
Beyaz eşyada güvenilir yerden al bilindik markalar her zaman daha iyi
Çeyiz seti alırsan toplu uyguna gelir
Arçelikte mevcuttur bi bak derim bende ordan aldım
Yapıştır arçelik. Diycektim öyle yapmışsın hayırlı olsun güzellik :)
Teşekkür ederim 💐
Genelde markası oluyor efendim.. Tavsiyem vestel almayın.. Ama arçelik, profilo tavsiye ederim..
Arçelik ten al çeyiz paketleri var. Ama renklerini beyaz alma ben olsam almam. Gri alırım. Beyaz renk gittikçe sararıyor sevmiyorum.
Antrasit çıktı yeni cam yüzeyli. Çok güzeller.
İnox da da çizilme olabiliyor zamanla
Ankastre set vardı bende inox. Ocak silindikçe çizildi değiştim cam olanlardan aldım sonra. Kuzenim benden sonra aldı antrasit renk cam onunki mükemmel ötesi gözüküyor keşke öyle alsaydım diyorum
Bugün alın hanımefendi Arçelik ve Beko da indirim kampanyası var bugün
Bosch adı çıkmış kaliteli ama parçası pahalı ya da Yok en güzeli Arçelik
Marka olarak Siemens diyorum ama beyaz eşya birazda şans işi
Parasal sorun yoksa, Miele marka öneririm...
Dikkat etmene gerek yok, beyaz olsun yeter
kimler bu konuda uzman tecrübeli bakalım
Hayirli olsun gule gule kullan
arçelik yadabprofili al
Arçelik olsun
son sorunla ilgili yardımcı olabilir miyim?
Beyaz olsunlar
Beyaz olmasına dikkat et hahhahahahhh
İyi marka almışsın
Hayırlı olsun
Markasına dikkat et
Altus al
kalite olsn
Siyah olmaması
Beyaz olması
Kandırılmamak
İyi bir marka al
Beyaz olsun yeter