İllaki karşılaşmışsınızdır, peşinizden ayrılmayan bir mağaza görevlisiyse. Siz hangi reyona giderseniz oda gelir peşinizden. Sizce bu görevlilerin işi gerçekten bu mu? Yoksa gözleri bizi tutmadığı için mi peşimize takılıyorlar?
Sizce yanımızdan ayrılmayan mağaza görevlisi işini mi yapmış oluyor?
Patronlar oyle istiyor sanirim ama patronun kendisi pesinde dolasan birini ister miydi acaba? Tamam yardimci olursunda ben yardim istedigin zaman cagiririm. Sirf boyle isletmelerden gidip mal almiyorum. Tam tersine müşteri kaybediyor. Ama bana karismayan ozgur birakan yerlere de cok sık gidiyorum. Biri bir sey calsa o kendinin suçu. Ki artik o kadar guvenlik önlemi var. Kameralar var. Urunlerin üzerinde alarm var. Ondan hirsizliktan korkuyor patronlar diyecegim o yuzden boyle yapiyor diyecegim ama yok. Bazi esnaflarda var ki malimi satayim ama musteri ellemesin kafasinda oluyor. Ben alacagim mala dokunmayacak, ellemeyecek, kalitesine bakmayacaksam gider online alisveris yaparim zaten. Niye sana geleyim? O satis danismanini da o nedenle koyabiliyor. Bir de sey tiplerde var. Aldigim, baktigim urunu tekrar yerine koyan biriyim. Calisanlara saygi duyarim. Katli tişörte baktiysam yine katlar koyarim. Işi zaten yapsin demem. Işini kolaylastirmaktan gocunmam. Is cikarmak istemem. Ama katlayip koymama ragmen ufleyip pufleyerek gelip hırsla o tisortu katlamamami beğenmeyip tekrar bozup, tekrar katlayan elemanlar oluyor bazi dukkanlarda. Onlara da ayri gicik oluyorum eger o dukkandaysam bu hareketinden sonra o baktiklarimi baktigim gibi geri koyarim yani katlamam, duzgunce koymam o saatten sonra. Ben onu düşünüyorum. Sabahtan aksama kadar dikiliyor, digerlerinin dagittiklarini yerlestiriyor daha iş cikarmayayim diyorum ama bazilari da hakediyor. Iyilik yaramiyor yani. Illa i*t gibi davranacaksin.
Belli bir süre bende satış danışmanlığı yaptigim için biliyorum bu konuyu. Boyner Mavi Gibi bazı şirketler bunu şart koşuyor. FLO Lcwaikiki zara gibi bazı şirketlerde müşteriyi rahat bırak diyor. Firmadan kaynaklı tamamen. Yoksa o danışmanlar dibinizde dolaşmaktan pekte memnun değiller.
Başlarındaki kişiler sürekli tembihliyorlar müşterileri boş birakmayin diye o yüzden hemen yanımızda bitiyorlar. Şahsım olarak çok rahatsız oluyorum bende. Çünkü bazen sadece girip bakmak isterim ama hemen yanıma gorevli gelir satış yaptırmaya çalışır
İşi o evet ama beni boğuyor dükkana girer girmez eğer bana yardımcı olmaya çalışan birini görürsem direk o dükkandan çıkarım anlsrim ki o başımdan ayrılmayacak ben de hemen kanan biriyim ne denesem çok yakıştı dese alırım 🤣
Hep onlar yüzünden küçük butiklere giremiyorum ağlayacağum Allah kahretmesin. Görevleri müşterileri iyi hissettirmek ve yardımcı olmak ise görevlerinin tam tersini yapıyorlar.
Kimin ne niyetle yaklaştığını bilemem ama onlar da işini yapmaya yardımcı olmaya çalışıyorlardır. Peşinizde dolaşmasından hoşlanmadıysanız nazikçe yardıma ihtiyacınız olmadığını söyleyebilirsiniz sorun kalkar ortadan sanırım. iyi geceler dilerim^^
Evet çünkü bende bir mağazada çalıştım yetkililer bu şekilde uyarıyor yani onlarda bu yüzden ayrılıyorlar sizin yanınızdan yoksaa oooooo seni takip edip napcak sjsjjsj
Sebeplerden hangisi için totomda geziyor olursa olsun ben o tarz mağazayı sevmem rahatça bırakın beni gezeyim eğer ihtiyacim varsa renk beden falan sorayim kasmayin beni Allah aşkına 😂
Bence bir kere sormaları yeterli zaten bir konuda ihtiyacım olunca bulup soruyorum, insana kötü psikoloji veriyorlar hatta oradan bir şey bile satın almak istemiyorum direk çıkıyorum.