4 Kişilik bir ailenin sağlıklı beslenmesi için aylık yapması gereken harcama tutarı 2 bin 478 lira olarak belirlendi. Siz ne kadar harcama yapıyorsunuz?
4 kişilik ailenin aylık gıda masrafı 2,478 TL! Aylık gıda masrafınız ne kadar tutuyor?
Hesaplamadım ama pazara da, markete de hatırladığım küçüklük zamanlarımın 2-3 katını veriyoruz. Yani eskiden temel ihtiyacın üstüne bir sürü abur cubur alıyorduk, yinede bu fiyat etmiyordu. Gerçi yemek fişi falan kaldırılınca biraz kötü oldu bizim için, yinede çok şükür geçinip gidiyoruz. Her şeyi geçtim şimdi pandemideyiz. Millet kıtlıktan çıkmış gibi alışveriş yapıyor. Bazı esnafta bu durumdan istifade, gıdalarda fahiş fiyat uyguluyor. (Zor zamanlar geçirsede fiyatta adilik yapmayanları tenzih ediyorum.) Bir yerde esnafıda anlamaya çalıyorum ama yinede bazıları çok aşırıya kaçıyor. "Ekmek aslanın ağzında değil, midesinde" diyordum. Sorudaki fiyatı görünce bağırsaklarına inmiş olduğunu anladım. Allah yardımcımız olsun. Bunun daha faturası var, kirası var. Var oğlu var.
Sadece çayın yanında yemek için kuruyemiş abur cubur vb. bin TL gidiyo+hergün et yeniyor her gün tatlı yeniyor meyve yeniyor hergün 2 3 çeşit etli yemek yapılıyor 5 lt yağ 90 lira kaldık biz her yemeğe zeytinyağı kullanıyoruz vargerisini sen düşün.