Biliyorsunuz ki tam kapanmanın ardından pazarlara da düzenleme geldi. Tam kapanma döneminde 8 ve 15 Mayıs Cumartesi günleri 10.00-17.00 saatleri arasında sadece yaş sebze/meyve ile fide satışı yapan pazar yerleri açık olacak. Vatandaşların yaş sebze/meyve ve fide ihtiyaçlarını temin amacıyla ikametlerine en yakın pazar yerine gidip gelebilmelerine izin verilecek.
Pazara gidecek misiniz?
Semt pazarı evimize uzaksa ve arabasız gidilemiyorsa, pazara gidemiyor muyuz?
Kendi adıma bizim pazarlarımız hemen kapının önündeydi. Şimdi birçoğu bir iki sokak aşağıya taşındı. Ama yani uzaklık açısından bir sorun yaşamıyoruz. Tabi yakın olması çok daha güzeldi ama zaten bu pandemi döneminde da sokağımızın aşırı kalabalık olmasından dolayı endişelenirdim.
Çok uzak olsaydı da sanmıyorum. Büyük marketlerden toplu alışveriş yapardık diye düşünüyorum. şu an içinde bayram kalabalığında pek çıkılmaması taraftarıyım.
Alışveriş & Hediyeler konusunda 433 cevap paylaştı.
Gidilir bence demin annem gitti pazara. Çok kalabalık değildi diyor, gene de temkinli olmak lazım evdeyiz uzun süredir, sebze meyve alacağım diye kimse sağlığını tehlikeye atmamalı.
Ben köydeyim. Köyde yolda yürüyenlere 4 yaşındaki çocuk dahil ceza yazdılar. En yakın market +4 km uzaklıkta ve yürüyerek gidilebiliyor. Motorla veya arabayla gittin mi ceza. Arabanın içinde maske takmayınca bile ceza kesiliyor.
Gidebilirsiniz kim dedi gidemezsiniz diye öyle bir yasak falan yok mecbur uzakta olsa yakında olsa gidilcek ihtiyaç bu malum önümüz bayram doğal olarak ihtiyaçta oluyo herhangi bir yasak falan yok yani öyle birşeyde denilmedi zaten
Gidebilirsiniz kim dedi gidemezsiniz diye öyle bir yasak falan yok mecbur uzakta olsa yakında olsa gidilcek ihtiyaç bu malum önümüz bayram doğal olarak ihtiyaçta oluyo herhangi bir yasak falan yok yani öyle birşeyde denilmedi zaten
Alışveriş & Hediyeler konusunda 584 cevap paylaştı.
Semt pazarı olmayan mahalle kalmadı gıbı Pazar olmasa da zaten kucuk kucuk sergıler oluyor artı marketlerde de fıyatlar cık uygun kımse ac kalmaz merak etme
Alışveriş & Hediyeler konusunda 1,6b cevap paylaştı.
Yani anlam kargaşası çok yasiyor insanlar. Nasıl olacak şimdi ve büyük bir kalabalık kitle olacak pazarda. Birkaç güne vaka sayısında belli olacak bu durum
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Pazara giden var mi sadece sebze ve meyve mi var onun haricinde bir şey yok mu?