Hayatımda sevgilim olan kişi yani Benim için değerli olan kişi belli bir süre sonra eşim olmaya adaydır, bundan dolayı sevgililik döneminde ve evlilik döneminde aramızda herhangi bir maddi anlaşmazlık olmaması gerekir, bundan dolayı da yemek yemeye alışverişi çıkmaya ya da belli başlı aktiviteler yapmak için dışarı çıkıldığı zaman hesabı kimin ödeyeceği her zaman için tartışma konusu olmuştur ama bu tartışma olacak bir konu değildir öncelikle bunu söyleyelim gönlünden ne geçiyorsa kadın gönlünden ne geçiyorsa erkek öder ama illaki ödeyecek diye de belli bir beklenti içerisinde olmamak gerekir, hayatımda olan kişinin böyle bir şey yaptım sana kabul ederdim çünkü yeri geldiğinde ben de onu harcarım her şey karşılıklı olurdu.
Ne kadar süredir bir ilişkimiz var bu önemli bir detay ayrıca maddi durumu nasıl ve ben ne kadar şey aldım açıkcası şu an sevgilim alışverişimi karşılasa sorun etmem ama başlarda 9 sene önce yanı su bile aldırmıyordum ona şu an senin benim kalmadı aramızda
Maddi durumu iyiyse kabul ederim. Almak istemiş içinden gelmiş. Sıkıntı etmem. Hiçbirini almak istemediğinde nasıl sıkıntı etmezsem almak istediğinde de sıkıntı etmem.
Ödeyebilir bi mahsuru yok ben ona bi elbise alıyosam o da bana uygun bi saat alır hepsini ödetmemde ben öğle yemeğini ödediysem o akşam yemeğini öder sonuçta biz hayatı paylaşmıyor muyuz tek tarafa binmemeli bence.
Evet kabul ederim... ama anlaşma yaparım başka bir zaman ona alacağım her hangi bir ödemede ve alışverişte onun cevinden para çıkmıycak hepsini ben ödüycem.
en nefret etigim sey ya. Ille sevgili degil anneme bile acayip kiziyorum o konuda kasiyerin yaninda 1 saat kim odicek kavgasi ya bi sallin herkes kendi oder. Evlenince baska zaten ama bekarken...
Kabul etmemek gerekir. Ben onun aldığını ödersem, o da benim aldığımı ödemek isteyecektir. Durduk yere ikimiz de maddi sıkıntıya gireceğiz. Herkes kendi aldığını ödesin.
bu soruya cevap vermeden önce aşağıdaki sorulara cevap alabilmek gerekir. 1- ne kadar süredir birbirinizi tanıyorsunuz? 2- taraflardan birinde içten içe onu kullanayım diye art niyet var mı? bu sorulardan olumlu cevap alırsak belki arada sırada kabul edilebilir.
Dipnot : Eğer ikinci sorunun cevabı evet ise benim yaptığım gibi yapıp poposuna tekmeyi koymak en mantıklısıdır.
Eğer ciddiysek neden olmasın, ama takılmalık bir ilişki ise (hiç sevmem) olmaması gereken bir durumdur. Bu kullanmaya girer. Hoş bu dönemde böyle insanlar çok, para ve şöhret için yapmayacakları yok.
Bu aradaki samimiyetle ilgilidir kişiden kişiye ilişkilere göre farklılık gösterir ama ikimizde ödeyebiliriz ya da o öder sende farklı bir yerden ya da başka birşeyi ödeyerek alarak hediye alarak telafisi yapılabilir
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Hayırr etsem de ona daha sonra bir hediye alırım ya da gittiğimizi bir yemeği öderim