Tercih ederim
Tercih etmem
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

Giyim dışında bence herşeyin en yenisi alınmamalı. Cep Telefonu mesela ya da Çamaşır Makinesi bunlar 2. El olabilir böylelikle hem çok para harcanmıyor hemde doğa için iyi oluyor. 10Bin TL yerine 5Bin TL ödenir. Hep yeni modeli çıktı diye alınmamalı benim fikrimce

İkici el ürün almayı tercih etmiyorum. Genelde garanti kapsamından çıkmış oluyor ve fazladan birde garanti yenileme parası vermiş olunuyor. 2. El piyasasındaki en büyük problemlerden biri ise bozuk ya da kusurlu ürün çıkması satıcılar genelde ürünlerini satmak için sürekli çizik ya da defo olan yerleri saklar eline aldığında anlarsın yazılmayan eksikleri her satıcıda olmasa da çoğunda böyledir bu durum ve can sıkar ve 2. El ürünlerin çoğu da artık İnternet üzerinden satıldığı için açıklama kısımları ürünü övgü ve çok az sıkıntılarının bulunduğu kısımdan bahseder.

Özellikle teknoloji 2. El piyasasında bu tarz ürünlerin olması can sıkan bir durumdur sıfır ürünler bile sorun yaşatırken 2. El ürünler sağlamlık ve kalite konusunda hepsinde olmasa da yüzdeliğin çoğunluk olduğu bir kısımda sıkıntı çıkartacaktır. Ama ikinci el piyasası özellikle para nakit sıkıntısı halinde çok fazla iş yapacaktır. Bu sebepten ötürü en fazla tutulan piyasalardan bir tanesidir Arzın fazla olduğu ürünler daima yerli piyasalarda ambalajlı ürün halinde uçuk fiyatlara satıldığı için insanlar bu arz eksikliğini kapatmak için ikinci el piyasaya yönelecektir.

Kıyafet ve benzeri eşya konusunda çoğu markanın ürününün yarı fiyatına satılması bu piyasanın en büyük özelliklerinden bir tanesidir. 300 lira gibi bir sıfır piyasa değeri olan malın 100 liraya satılması halinde talep artacak ve arz eksikliği giderilecektir. Devlet katkı bünyesinde bu tür satış yapan yerlerden daha az vergi alınır. Sebebi ise satış kısmında ve alış gideri kısmında oluşturduğu büyük katkı payı. Özellikle Pandemi sürecinde çoğu insanın para sıkıntısının artması üzerine Letgo, Dolap gibi uygulamalardan daha az vergi alınarak ihtiyaç giderme ve denge kurma gibi unsurlar sabitlenmiş. Ancak 2. El satış fiyatının max durumda fiyat biçen yani devlet sınır satışının en fazla oranda kullanıldığı ortamlardan bir tanesidir. Bir telefonu 1900 liraya da bulabilirsiniz 3000 liraya da bu max fiyat ve min fiyat aralığıdır. Fazla satılan ürünler kınama ürünler olarak geçer ucuza satılan ürünlerde çürüğe ayrılır. Satış yapacak arkadaşlar sıfır fiyatının yüzde 70 den fazla almamalıdır.
Satıcının kullanımına bağlı olarak kendi sağlığım ve ürünün fonksiyonelliği açısından sıkıntı oluşturmayacak şeyler alınabilir.
Özellikle giyim ve ayakkabı kesinlikle ikinci elin riskine değmez, elektronik için ise gerçekten ikna olmam lazım (sağlam, temiz, f/p'si çok iyi, tamiri kolay, parçası bol vs).
Güvenemiyorum ve tercih etmem diyorum. Çevremde birçok arkadaşım kullanıyor, araba dışında 2. el ürün almışlığım yok. Evdeki fazlalık eşyaları satan bir arkadaşım var misal, ona uydum bir ilan verdim, sonuç satamadım, kaldı öyle 😅😅
Cevap
15Cevap
Elektronik esya asla almam. mutlaka fabrika cikisi alirim. Ama Letgo var telimde ve 2. El aksesuar ve saat aliyorum. Gecen yil 900 tl lik saati 100 tl ye aldim. marka oldugu icin hem cok kaliteli, hem cok şik.
2. el ürün aldığım oluyor da telefon, bilgisayar tarzı teknolojik aletler almam kesinlikle
Etmem. Ne olur ne olmaz 2. el tehlikeli olabiliyor.
Niye 2. El alayım ki arabadan başka 2. El ne alınabilir
Kişisel eşya harici
Hobi malzemelerim, Balıkları, yemlerini fotoğrafçılık hobim için gerekli herşeyi 2. Elden alıyorum.
Sebebi daha ucuz olmasından değil daha çok çeşit var.
Lenslerden az çok anlayan biri ne demek istediğimi anlamıştır
Dolap ta denenmis ya da 1-2 kez giyilmis tisort hirka tarzi seyleri alirim ama teknolojik alet falan asla 0 almanin zevkini vermez
Ürün bazı koşulları karşılıyorsa alırım ikinci el birçok ürünüm ikinci el hiç problem yaşamadım şimdiye kadar
Ben tercih etmem özellikle giyim ve teknoloji ürünlerinde
Eğer o an ihtiyacım varsa evet alırdım
Ben titiz birisiyim sorry…
Bugune kadar hic almadim
Araba harici ikinci el alınmaz
Şahsi eşya almam. Ama ev eşyası olabilir.
Genelde satıyorum ama aldığım da oldu
Asla almam 2 kat fark veririm ama gene de almam
2. el alcak kadar zengin değilim skssk (anlayana)
Hayatı hor kullanıyoruz...
Asla tercihlerim arasına giremez imkanı yok
Genelde kıyafet alıyorum
İlk kez giyilecek kıyafetleri tercih ederim.
Etmem. 1. Varken neden 2. Alıyım
Hayir etmiyorum
araç hariç asla
Hayır.
Kişisel esyalarin ikinci eli olmamalı
Hayır
Hayır
hayır tercih etmem..
Kadin corabiysa evtrr seve seve
hyr terçih etmem.
gerenkkk yok
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?