Perşembe günü sinir krizi geçirdiğim bir olay geldi evde olduğum halde evime kargom teslim edilmedi ve kargomatik'e bırakıldığında dair mesaj geldi kargomatik'ten gidip aldım ve kargoyu aldığımda üzerine telefon ile ulaşılamaya sağlandı ama cevap verilmedi alıcı evde'de yoktu diye bir not düşmüşler çok sinir oldum. Şikayet için kargo şirketini aradım ulaşamadım siz olsaydınız şikayetçi olur muydunuz?#Afraa
Evde olduğunuz halde kargonuzu eve teslim etmeyen kargo dağıtıcısını şikayet eder misiniz?
Merhaba, Şuana kadar böyle bir sorun yaşamadım. kargoyu eve getirmek zorundalar. Böyle bir not düşerek kendilerine haklılık payı çıkarıyorlar. Ancak bende olsam şikayette bulunurdum. Bu biraz firmadan firmaya da ürünlerde sıkıntı yaşama durumunu etkiliyor. Bir dahaki tercihiniz o firmayı seçerek olmaz. Sizde umarım daha fazla madur olmadan şikayet talebiniz dikkate alınır. 💜
Durum ne olursa olsun Müşteri Daima Haklıdır eğer bir kargo beklenir ise ve o kargo ben evdeyken bile bana ulaşmıyorsa şikayette bulunurum çok az firma yapıyor bu durumu geneli gelir ve sana kapının önünden konumunu atar. Böyle bir durum olsa bile tekrar dağıtıma çıkarma geldiği zaman arama gibi faktörler söz konusu olabilir. Ama kargo şirketlerinin geldik ama yoktunuz mesajı tamamen yanlış ve tüketici memnuniyeti ahlakına aykırı bir mesajdır. Çünkü kargoyu teslim alacak insanda kargo firmasının önüne gidip geldik ama yoktunuz mesajı atabilir.
Eğer kargo sizin elinize ulaşmadıysa diğer bir seçenek ürün iptali olacaktır ürünü teslim almadım diyerek ürünü geri göndere bilirsiniz ama özellikle belirtmeniz gereken satıcıya mesaj atmanız olacaktır. Çünkü eğer doğru bir mesaj atarsanız satıcı kargo firmasını ya değiştirecektir ya da uyarısını yapacaktır. Paranızın satın aldığınız site komisyonundan düşeceğini unutmayı firma para almaz ama site komisyonunu bırakmaz iadeden komisyon almayan site çok azdır kuruşluk bir bütçe dahil olsa komisyonunu kesecektir onun dışında parada bir düşüş yaşanmayacaktır.
Diyelim ki kargonuz hem gelmedi hem de firma paranızı iade etmemek için uğraşıyor. Bu durumda tek yapmanız gereken Hakem Heyetine şikayet dosya ya da formu doldurmanız yeterlidir. Müşteri memnuniyetine ihlal eden bütün firmalar devlet tarafında para cezası uygulanacak ve paranızı geri alabileceksiniz. Onun dışında yaşadığınız sorunu teşkil eden kargo şirketi kınama cezasıyla birlikte para cezasına çarptırılacaktır. Uzak mesafe sözleşmesinin imzalandığı her satışta müşteri haklıdır. Bu yüzden uzak mesafe sözleşmesi olmayan sitelerden ürün satın almayınız. Çünkü iade etmede sözleşme olmadığı için heyet bununla ilgilenmeyebilir. Kargonuz acil değilse kargonuzu gidip almayın çünkü boşuna dağıtım parası ödemiş olursunuz bırakın onlar getirsin veya bırakın heyet uğraşsın müşterinin bu durumlarla uğraşması doğru değildir. Müşteri ürününü alır beğenirse beğenir beğenmezse beğenmez ama ürünü alamayan bir müşterinin birde bunlarla uğraşması ahlak dışı alışveriştir.
o kişiyi işinden ettirip başka bir yerde iş bulamaması için elimden geleni ardıma koymam. Kaldı ki yaptımda başka bir sektör çalışanına. İşini düzgün yapmayanı sevmem.
ben ettiririm. Ailemin bana öğüdü her zaman işini düzgün , temiz yap helalini kazan olmuştur. O yüzden işini düzgün yapmayan insandan nefret ederim her zaman ve uğraşmaktan fazlasını yaparım. Biraz vijdansızca belki ama bu şekilde yapılmazsa da diğerleri de aynı yolda gidiyor.
Senni düşüncen pozitif bu konuda ve vijdanlısın. Hemen hemen her konuda pozitif bir düşünceye hakimimdir ama bu konuda olamıyorum maalesef. Onlarında ekmek götürdüğü ailesi var ama bu şekidle yaparakta ailesinde kim varsa milletin ahını alarak haram lokma geçiriyor işe. Dediğin gibi Umarım ıslah olurlar , umarım.
Ptt dışındakileri etmiyorum. diğerleri asgari ücretle çalışıyor belli süreleri var. ptt dekiler 7 bin tl maaş alıyorlar işleri garantili bide eve getirmiyorlar.