Merhaba arkadaşlar. Eltimle pek iyi değil ilk günden beri aramız sürekli bir kıskançlık seziyorum. Yeni ev aldık bana ev hediyesi olarak paspas almış. Bu ne demek sizce?
Eltim ev hediyesi olarak paspas almış! Sizce bana ima mı yapıyor?
Eltinizin niyetini bizler bilemeyiz, çünkü onu tanımıyoruz. Ayrıca herkes yüreğinin ekmeğini yer. Herkes niyetinin karşılığını görür. Bunun için niyetimizi temiz tutalım her zaman. Siz mutluluğu seçin, kimsenin yaptıklarına takılmayın. Herkes aslında iyiliği de kötülüğü de kendine yapar. Onun yaptıklarından etkilenmemek sizin elinizde. Madem yıldızınız barışmadı o zaman mesafeli olun ona karşı, seyrek görüşün. Ama saygılı olun, çünkü kendisine saygı duyan bir insan saygılı olur. Tarih boyunca kuma kavgaları, elti, görümce yenge, kayınvalide gelin kavgaları oldu. Azınlıkta olsa da iyi geçinen eltiler, görümceler yengeler, kayınvalideler gelinlerde olmuştur. Tek eltisi olan siz değilsiniz. Eltisinin yuvasını yıkan eltilerde var kayınvalidesiyle birlik olup. Akıllı olup güçlü olmak lazım. Eşinize asla ailesini kötülemeyin, ailesini sevmeyen insan bile ailesi için kötü konuşturmaz. Size imada bulunuyorsa da hiç önemsemeyin, kendi hayatınızı yaşayın. Eltiler arasında farklı bir rekabet var. Kardeş gibi olan eltiler de var (azda olsa), kardeş gibi görünen ve birbirinin kuyusunu kazan eltilerde, birde kanlı bıçaklı düşman olan etkilerde var tabi. Benim bir tanıdığım vardı, ben o iki eltinin bacı gibi olduğunu düşünürdüm. Ama eltisinin arkasından sayıp sövdü, onun o kadar yakınlığını, iyiliğini görmesine rağmen onun hakkında tek güzel kelime etmedi. Çünkü olmuyor ister istemez. Şok olmuştum o gün. Ama dışardan bakıldığında kardeş gibiler. Eltinin yaptıklarını, ima ettiklerini kendi üzerine çekme. Sana açık açık bir şey söylemedikten sonra hiç kendine yontma söylenilenleri. Belki amacı adını deliye çıkarmak, seni deli etmek. Delirme kimse yüzünden. Kaliteli yaşa, ondan etkilenme. Zaten niyeti kötüyse kendi delilir. Bu arada yeni evinizde huzur içinde, mutlulukla oturun
Alışveriş & Hediyeler konusunda 551 cevap paylaştı.
Evin sokak kapısının önüne konan paspastan bahsediyorsan, gerçekten çok saçma bir hediye olmuş. evin içinde kullanılabilecek bir hediye daha makbule geçerdi. Fakat bahsettiğin banyo veya mutfak paspası ise gayet kullanışlı ve yerinde bir hediye.
Hayır, ortada ima olduğunu düşünmüyorum. Hediye işte. Herkes birilerine ev hediye olarak paspas alabilir. Bir paspasa bu kadar anlam yüklemek saçma olur.
Bu tür düşünce şekilleri siz farkatmeden hayatınızı mahveder. Her şeyin altında bir şey aramak hastalıktır. Bazen düşündüğün öyle çıksa da bu düşüncelere inanmamalısın. Çünkü bu tür insanlar başkalarını da böyle düşünmeye itiyor sonuçta ortada huzur kalmaz. Herkes birbirine düşmanca bakar iletişim biter. Ama ne yazık ki diziler senaryolar saçma sağan, bunları besliyor. Güzel senaryo olsun diye yapılan sağlıksız saçmalıklar, tuhaf şizfrenik. Bu toplum zaten sağlıklı değil. O yüzden; Size tavsiyem; 1-asla bu hayatta birine imalı konuşmayın bir şey diyecekseniz doğrudan deyin ki bir sonraki her normal muhabbette altında bi ima aramasın. 2- imalı hediye almayın ya da öyle bi düşünceyle almayın en azından. Karşınızdakine güven verin. 3-plan yapmayın insanlara karşı , arkasından dedikodu yapmayın laf yaymayın, size söylediği sizinle paylaştığı bir şeyi başkasından duymasın. bu ve bunun gibi şeyler herkesin sağlığı ve toplumun huzuru için önemlidir.
Sizin de iyice içiniz kararmış ne demek istedi ne yapıyor... bence ev icin gayet güzel bir hediye almış... ha ne demek istedi diye haladusunecekseniz "evinize gelen ayağını pisligiyle camuruyla gelmesin temizlensin evinize öyle girsin" demiştir
Saçmalama ya ne iması. Çok Dizi izliyorsunuz. O sizin hakkınizda yoktan gere böyle düşünse ne hissedersiniz? Parası neye yetiyorsa. Bence çok mantıklı bir hediye. Bende eve o tarz şeyler alıyorum bence çok düşünmüş. En mantıklı olanı seçmiş. Seni sevmezse sana çöp dahi almaz. Yeni gelin oldugun için temkinlidir. Sen iyi ol o da iyi olacak. Yoksa ömür geçmez. Güven bana.
Kapı kolu alsa demek ki "Ben dış kapının dış mandalımıyım?" Diyeceksiniz.. Herşeyede bir mana bulmanıza hayranım doğrusu..
7
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Borcam mı alsaydı... hediye hediyedir paspas almış işte teşekkür et kibarlığını göster geç yapmışsada bir ima kendi yaptığına utansın ne düşünüyosun bana ne dedi bana ima mı etti diye bana çok saçma geliyor bu düşünceler kendini yoruyosun sinirleniyosun üzülüyosun gereksiz bence at yüklerini sırtından ya ne diye yük ediyosun bu düşünceleri kendine huzur en önemli şey belkide hiç öyle birsey düşünmedi kadın
Ya birde sizin gibiler var hicbirseyden memnun olmayıp herşeyin altında birşey arayanlar altın alsa bana fakir dedi derdin eminim Allah ıslah etsin seni
saçlarını beğenmiyor bence, pırasa gibi o ne öyle demek istemiş ama saçlarına bakmanı da istemiyor daha çok temizlik yap da süpürge gibi olsun saçların istiyor çok fena eltin dikkat et
Kadın aklı farklı çalışıyor anlamak mümkün değil. Belki bir lafın veya bakışın intikamıdır. Belki de para vermeye değmez evde ne bulursan onu götureyım demiştir
Çok düşünme bence. Akrabalar genelde çekemiyor zaten. Sağol de geç. Düşünecek olsak kanser oluruz valla. Bunların hepsi aynı yani akrabaların. Salla geç.
Ne nankorsun ya ne var onda kıskançlık olsa bile onun ayıbı ne kin guduyorsun
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Eltim ilk evlendiği zamanlarda hiç ev eşyası yoktu ne alsam ne alsam maddiyat olarak çok pahalı bişey alamıcağıma göre hem uygun hemde kullanabileceği bişey almak istedim markette de indirime giren çok tatlı çift bornozu vardı onu aldım art niyet asla düşünmedim sonra kahve makinesi aldım bence takılma kötü bi niyeti yok diye düşünüyorum
Hoş değil ama bozuntuya verip onu amacına ulaştırmak istemezdim. Bunu bir. kenara yazıp en uygun zamanda ve durumda cevabını daha iyi bir gol atarak verirdim 😉
Yani aranız iyi değilse dikkat et derim polyannacilik yapamiycam annemin de eltisiyle arasi iyi degildi sonra eltisi buyu yapmis ah bu eltiler yani ne biliyim ne gerek var kıskançlığa
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Ben olsam takmam takılmam. Siz belli ki takiyorusubuz bu yüzden aranız bozuk.
farz et değer şeyler için parası yetmedi paspasa çok takıntılı kadın hediye götürür evde çok kullanılan bişey teşekkür et al sorun yapmadan kapıya koysun sürekli beni hatırlasın diye😀
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Hiçbir anlama gelmiyor, inanlar ev hediyesi olarak paspas alabilir