Hayvanlar üzerinde deney yapan markaları kullanıyor musunuz?

Farkettim ki çoğu kullandığımız markalar hayvanlara ciddi manada eziyet ediyor. Lütfen duyarlı olalım. Onların da bizim gibi canı var. Acı çekiyorlar.

Hayvanlar üzerinde deney YAPAN markalar:
Air Wick, Axe, Avon, Biotherm, Braun, Cacharel, Calgon, Carefree, Clear, Comfort, Dolce & Gabbana, Donna Karan, Dove, Durex, Estee Lauder, Febreze, Finish, Garnier, Gillette, Giorgio Armani, Glade, Head & Shoulders, Helena Rubinstein, Hugo Boss, Ivory, Johnson & Johnson, Kerastase, L’Oreal, L’Occitane, Lacoste, Lancome, Listerine, Lux, M. A. C., Max Factor, Maybelline, Mr. Clean, Neutrogena, Nivea, Olay, Old Spice, Organix, Pampers, Pantene, Procter & Gamble, Purex, Ralph Lauren, Reckitt Benckiser, Schwarzkopf, Signal, Tommy Hilfiger, Vaseline, Vichy, Vicks, Victoria’s Secret, Yves Rocher.

Yves Rocher'den pek emin değilim web sayfasında uzun yıllar önce hayvan deneyini bıraktığını yazıyor.

-Hayvan deneyi YAPMAYAN markalar:
Africa Organics, Almawin, Aubrey, Avalon, Body Essence, Burt’s Bees, Ciel D’Azur, Dalan, Dalin Organik, Dermalogica, Dermalush, Dr. Hauschka, Ecem Kozmetik, Ecover, Erbaviva, Evora, Giovanni, Lush, Salon Natural, The Body Shop, Trukid.

Her yıl 115 milyondan fazla hayvan kozmetik markaları için katlediliyormuş. Buraya hayvanların acı hallerini koymak isterdim fakat koyamam. İsteyen Google'dan aratıp,
bakabilir. (bakmanızı öneriyorum)

Aldığımız ürünün hayvan deneyi yapıp yapmadığını nerden anlayacağız?
Ürünün arkasında şu semboller varsa;
Aldığınız ürün hayvanlar üzerinde deney yapmıyor demekmiş.