MalesMaalesef ihtiyaç duyuyorum ve ihtiyaç duyan çok hemcinsim vardır. Biber gazım var ancak yeterli görmüyorum benimde etkilenme olasılığım olduğu için kendimi güvende hissetmiyorum. Bilen vardır elbet yardımcı olabilirsiniz fikirlerinizi yazarak. 🙏
Ama oda biraz riskli gibi geliyor bana benim vardı oğlum almıştı bana kullanmaya korktum ne olursa olsun ya karşıdakinin kalbi falan varsa ben sıktığımda bir şey olursa diye tabiki normal bir insana sıkmayacağız onu ama işte geri dönüşü olmayan bir şeye sebebiyet verip onun vicdanıyla yaşayamam diye sakladım evde
Adam size tecavuze, bicaklamaya öldürmeye kalktığında, soymaya kalktığında, bunlari dusunmemelisiniz. Bende istemezdim böyle olmasını ancak rahatsız ediyorlar.
Silah satan dükkanlarda bulabilirsin. Fakat bilmelisin ki taşımakta kullanmakta suçtur. Hatta satın almakta suç. Ona göre düşün ve al. Yanında taşımak için almak istiyorsun fakat onunla hiç bir AVM ye de giremezsin.
Elbette ben sadece kesin bilgi arıyordum. Yasak ise biraz daha dusuneyim. Ruhsatlı silah alabilmem icin gerekli şartlar nedir? Neden bütün trafik magandalarinin silahi var? Ya da alt seviye insanlarin elinde serserilerin kopuklarin elinde?
TCK madde 6 da silahın tanımı yapılmış. Ayrıca ateşli silahlar kanununda da silah ruhsatı alım şekli ve silahların genel tanımı yapılmıştır. Bulundurma ruhsatını sabıkasız 21 yaşını geçmiş aklı yerinde olan herkes alabilir. Fakat bulundurma ruhsatında sadece verilen adres içerisinde bulundurmak şartı ile. Taşıma ruhsatını belli meslek grubuna dahil olanlar sadece alabilir. Onun dışında her isteyene verilmiyor. Ayrıca taşımanın da bulundurmanın da vergileri çok ağır pek tavsiye etmem
Kimi vuracaksın bu silahınla? Bunun yerine dövüş sporlarina başlasana. Silahın olmadanda rakibini etkisiz hale getirebilirsin. Uçan tekme atmayı öğrenirsin :)
Evet 2 kişi aksam vakti isiklarda durdugum zaman arabama zorla girip soyarken ve ellerinde bıçak varken arabanin içinde kara murat gibi üstlerine hoplayabilirim 😊
Bende vardı işte jenix ablama vermiştim vermeden önce bir kaç kullandım yerde havada yerdeki etki bildiğin kayniyodu havaya sıktığım halde gözüme geldi 1 saat acısıyla dolaştım kıpkırmızı olmuştu dediğim gibi öneririm
Arastirmalarima göre öyle sayılıyor. Alması zor. Benim anlamadığım birsey var. Bu alt tabaka insanlar bildiginiz tabanca ile dolanıyor. Sıka sıka arabayla geziyorlar. Nasıl alınıyor bu silahlar? Onlar alabiliyorsa bende kendimi korumak icin sok tabancası alabilirim. Ki benim bircok sebebim var. Öyle degil mi?
Oyle basit bir cihaz degil istedigim. Basit cihazlarda saldirganla temas haliniz olmali tenine tutuyorsunuz benim istedigim 5 metreden şok göndermesi. Avrupa da var ancak ülkemizde olmuyor diye biliyorum. Silahtan farkı yok olarak goruyorlar. Ama olan vardir belki
Silah bile öğrenmek istiyorum. O magandalarin elinde olacağına benim elimde olsun zaten sart bana. O sonraki asama. Mustakil ve kimsenin olmadigi bir ev hayalim var arazinin icinde. En az 10 köpek olacak. Silah şart tabi öyle bir durumda.
Benim cantamda ingiliz anahtarı vardı 40 cm 😂 pembe kılıf yaptirmistim plastikciye. En son tek başıma su kenarı bir yerde piknik yapıyordum polisler kimlik kontrolu yaptı sonra çantamı aramak istediler. Hayir arama izniniz var mıdır dedim. Var dediler verdim çantayı sonra ingiliz anahtari icin bana ceza yazacaklardi 100 tl Dedim ben suculuk yapıyorum aslında. Tanidiklarin su borularini tamir ediyorum dedim bayağı güldüler. Sonra yazmaktan vazgectiler bende gercegi anlattım biber gazi önerdiler. Bir daha kullanmadım. Babam kullanıyor artık bağda.
Kimseye karışmayan, göze batmayan kendi halinde bir insanım. Ama bütün belalari cekiyorum. En son bir ekmekçi arabasıyla taciz edildim. Yolda yürürken hemde. Ve aynı kişi tarafından 2 kez rahatsız ediliyorum. Polise gitmek istiyorum.. Fazlası da olur o adamın sıfatından anlıyorsunuz. Trafikte camima tüküren, arabayla tacizde bulunanlar da oluyor. Bu kadarla sınırlı kalacağını bilsem idare ederim ama hep bir korku. Kırmızı ışıkta cam açık duramiyorum bununla da ilgili bir anım var. Serseri grubu akşamın 9 unda ışıkta durdugumda saldırdı. Para istediler elini camdan sokup kilidi acmaya çalıştılar diger kelebek camimi kirdi. Bunlar hergun olmuyor ama hic ummadigim anda olabiliyor. Fazlasi olursa can güvenliğim yok.