Siz ne diyorsunuz? Çok mu garip kaçar? İlla takı mı takmak lazım 🤔
Olur niye olmasın 🥳
Olmaz 😪
Kararsızım 🤔
Bekle yazıyorum 😝
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

Sacmalamisiniz gercekten, esya zaten kendileri secip aliyor, ceyizin icinde var, 10 dühügne gelen hepsi ütü alsa, 10 tane ütüyü ne yapacaklar.
En iyi dügün adeti bizlerde Avrupada dügün yok ki, adetleri olsun, cogu cicek alip gidiyor. Bitde gelen takilarla paralarle, en iyi sekilde evelenenlerin maddi olarak ihtiyaclari karsilaniyor, bazen dügün masrafini asiyor, evlilige saglam giriyorlar.
En güzeli bizde ya para tak, ya taki, esya cok sacma.
Takı takmayı etraf ve arkadaşınla samimiyet boyutu belirler. Çok samimi isen arkadaşına ihtiyacını sorar alırsın ama arada resmiyet varsa ve bir değer veriş olarak yani illaki takı takılacak gibi bir durum var neyazık ki. Bu durumda imkanı olmayıp takı takmaya bahane uydurup sağlık vs düğüne gitmeyen bile var. bir çeyrek 400ü geçmişken 100lükte yüz güldürmüyorken durumlar böyle😊💐🌹
Aman kimse hediye falan almasin hediyeyi de herkes kafasina gore birsey getirir nereye koycaz o kadar seyi hem bir yakinimz kalitesiz birsey getrse canimizi sikar altin en iyisi ama hayat pahalli iste altin alamayanlar para hediye etsin en azindan damlaya damlaya gol olur cift bir eksigini alir
Alabilirsin tabi
Ama eminim ki yeni çiftin takıya daha çok ihtiyacı olur
Borç harç düğün masrafını ödemek için para ya da altın daha makbule geçer
Cevap
12Cevap
Olur tabi.
Üniversitede bir memur abimiz vardı, anlatırdı.
Amerikada düğünler için ınternet sitesi varmış. Davetliler kendi ekonomik durumları ölçüsünde o siteye para bağışı yapıp yeni çift için ev eşyası alıyorlar imiş.
Çok mantıklı bir şey. Zaten ülkemizde evlilikler çok masraflı. Evlenen çiftler yıllarca borç ödeme ye çalışıyor.
Bence daha mantıklı. Takıların bir kısmıyla borç ödeyen çift bir kısmıyla da ev alışverişi yapıyor. En azından bu masraftan kurtulmuş olurlar, hem de evleri için gerekli eşyalar alınmış olur. Şahsen ben damadın boynuna elektrikli süpürge, geline de tost makinesi falan asmak isterim.
Alınabilir. Ama kendi zevklerine belki uyar uymaz tereddütünden dolayı takı takmayı tercih ederdim
Takı takmak daha mantıklı kendilerine göre eksik tamamlarlar veya borç kapatırlar.
Tutup evinde ne eksik diye sormak hoş olmaz.
Bizim burada ikisi de yapılıyor ki. Yakın akrabalar özellikle, eksikleri sorup alıyor ve altın veya para da takıyor.
Al ama ucuza kaçma.😃
Ben ucuza kaçmam bilirsin 🤓
Para takmak daha iyi illaki altın şart değil. Kimse para taktı diye surat asmaz bence. Tabi yakınlığına göre paranın miktarını sen belirlersin. En son düğüne gittiğimde lise arkadaşıma 50 tl takmıştım
Takı yerine yeni evli çifte ev eşyası almak baya makbule geçer
Aslında altının amacı insanlar satsın ihtiyacı olanı alsın.
Eğer ihtiyacı olan bir şeylerini biliyorsan bence zahmetten kurtarırsın :D
Ben olsam daha çok beğenirim ama Türkiye de genelde bu kültür olmadığı için evlenecek olan kişiler alınabilir yani. Sen çizgiyi bozma yine de
Mini cooper anahtarı takması tarafımca bir sorun teşkil etmiyor 😋🙃
Ben mesala arkadaşıma araba eksozu (varex) takmıştım sizde öyle yapabilirsiniz 😁😁😁
bence düğüne komple gerek yok. boşuna borç 1 gece için.
Bizim annem babam genellikle öyle yapıyor bazen bunda hiçbir şey yok
Eee altin olmus bilmem kac😕bor cam almak mantikli tabi😂
İkisi de olabilir.. sonuçta evleniyor insanlar ikisine de ihtiyaç var. Öyle ev eşyası diyip de geçmemek lazim geniş bakıldığında bir çok şey lazim olabiliyor bence konuşup. Takı yerine almadıkları bir eşya da alabilirsin 😊
açık kaçık bir hediye olmadıktan sonra normal verilebilir
Bence alabilirsin çok normal ama paraya daha çok ihtiyaçları olur insanların o dönemde
Takı maddi yardım dır. Ama. Ceyizine alacağı birşey alabilirisn
Bence gayet iyi bir hareket olur.😊
Olur da takı daha makbuldür jdhd
Olur niye olmasın? 😀
Bridal shower ihtiyacı olan şeylerin alınması mı
Evet genelde belirlenen bir liste oluyor onun üzerinden gidiliyor
Takıya eş değer bir ev hediyesi olabilir
düğüne zaten karşıyım
Bence güzel olur
Olur tabiki 😌
Alan var ama takı daha iyi bence
Olabilir neden olmasın