Bilgisayardaki verilerim artık sığmaz oldu ve bunun için verilerimi ayrı bir yerde daha depolamak istiyorum. Çünkü çizim ve kaynak kod gibi önemli verilerim var ancak sürekli kullanmadığım veriler bunlar. Bunun için bir harici hard disk almaya karar verdim. Ancak hangisini almalıyım karar veremedim.Veri Yedeklemesi İçin Harddisk-Peki sizce veri yedeklemesi için en uygun harici hard disk hangisi? #Harici#Harddisk#VeriYedeklemek
Eğer önemli verileriniz varsa ve bunların uzun süre sonra dahi erişilebilir olmasını istiyorsanız epey maliyetli olmakla birlikte M-Disk kullanabilirsiniz. Benim için dayanıklılık önemli ama günlük hayatta da kullanabilmeliyim derseniz SSD önerebilirim. SSDlerde mekanik parça olmadığı için HDD'lere göre daha dayanıklı. (HDD'ler çalışırken düşerlerse çok sıkıntılı. SSDler flash yonga kullandığı için aşırı sert darbeler dışında en fazla kontrolcüsü arızalanır.) SSDlerin Fiyat/GB oranı M-Disklere kıyasla daha uygun. Önceliğiniz depolama hacmi ve ekonomi ise geriye HDD kalıyor. Alırsınız bir 3-4TB (ihtiyacınıza göre artar-azalır) HDD, NAS ya da harici disk kutusu ile kullanırsınız. Benim eyyorlamam bu kadar.
Milattan önce kalmış bir deyim vardır: ‘’Ne kadar para o kadar köfte’’ O yüzden güvenilir ‘’Data Backup’’ için, Benim şahsen tavsiye ettiğim HDD türü: SSD platform olmalı ve üstelik ‘’NAND Flash Tech-‘’ destekliyorsa eğer, Daha uygun olacaktır. Eski platform HDD’ler içinde dönen plate (5400rpm veya 7200 rpm) Olduğu için en ufak darbe veya şok ile bozulur ve bilgilere ulaşmak artık ya imkânsız ya da çok pahalı olur (Bugünlerde yaklaşık 2Bin TL’den başlıyor) Yalnız SSD Platform olanlar katı ve statik yapıya (Eeprom-Chipset) Sahip oldukları için bu konuda daha güvenilir sayılırlar, ama tabi dünya kadar para ödenmek gerek…
Wd bence en iyisi 6yıl önce 170tl ye almıştım teknolojinin ilerlemesiyle kapasitelerin yükselmesi ve fiyatın düşmesi gerekiyordu ama aynı şekilde duruyor ve fiyatı 350tl olmuş
En İyi Cevaplar