Maalesef her ne kadar 2022 yılına girsek de insanlar engelli olmayı normal bir şey olarak karşılıyor olsa da ya da her insanın bir engelli adayı olduğu söylemleri günümüzde söz konusu olsa da, ama maalesef günümüzde böyle bir durumu mümkün olduğunu düşünmüyorum. Şahsen kendin bedensel engelliyim ve çevremde engelli olup evlenen arkadaşım oldu tabii daha sonradan boşanmak durumunda kaldı, ama genel olarak şöyle bir şey söylemek isterim ki toplumda engelli bireylerin evlilik yapabileceği ya da bir aile kurabileceği düşüncesi insanların aklımdan geçmiyor. Nasıl olsa engelli kendi gibi birisini bulur evlilik yapar ya da bulamaz bir şekilde parası olur bakarlar gibi düşünceler olduğu için hiçbir zaman engelli bir bireyin evlilik yapabileceğini kimse düşünmüyor. Tabii bazen lafa geldiği zaman olabilir neden olmasın gibi çocuk avutur gibi sözler söylense de aslında bunun gerçek olmadığını az çok anlayabiliyorsunuz. Ya da işte eğer 1 kişi bedensel engelli ise sağlam birisi ile evlilik yapıyorsa yani evlendiği kişi engelli değilse ya engelle olan adamın parası çoktur ya da bir çıkarı olduğu için evleniyordur düşüncesi var. O yüzden artık insanlara söylediği birçok şeyi bana inandırıcı gelmiyor.#KurtBeyazı
Evlilik konusunda engelli bireyler neden geri planda tutuluyor?
6
8
Görüşünü yaz
6Kız Görüşü
8Erkek Görüşü
En İyi Erkek Görüşü
çarliabiniz | Aşk İlişkileri konusunda 2,4b görüş paylaştı.
Master
4 ay
Olay tamamen şu bence. Empati yapıyoruz diyoruz ya her durumda biz de engelli adayıyız falan diye ama bazen sadece laf olsun diye deniyor gibi. Bir engelli ile evlenmeye gelince ilk tercih olmuyor gibi kimsenin. Bence insanları hep dışarıdan baktığımız için oluyor bu durum kaçımız bir insanı tanımak için gerçekten samimi bir şekilde merhaba dedik. Tipi güzeldi belki ondan gülümsedik. Kur yaptık falan. Ama engelli biri olunca denilen ifade şu oldu. Allah yardımcısı olsun. Zor gerçekten çok deyip geçtik. Bir şeyi de laf olsun diye yapmasa şu insan oğlu herkes eşit derece de sevilirdi herhaldee
Enperatriz_Eztia | Aşk İlişkileri konusunda 1,7b görüş paylaştı.
Guru
4 ay
Engelli insanların bu tarz zihniyetli kişilere ihtiyacı yok zaten. En büyük engel düşünce engelidir. Düşünce engelli bir insan kimseyi mutlu edemez ve kimse ile yapamaz. Allah heekesi düşünce engellilerden korusun.
Redamancy-4 | Aşk İlişkileri konusunda 15b görüş paylaştı.
Fenomen
4 ay
Çünkü açık ve net konuşmam gerekirse engelli insanlar daha çok sorumluluk istiyorlar gerçekten daha çok sorumluluk istiyorlar ve insanlar bu sorumlulu alırken kararsız kalıyorlar
Emoji Ekle
Sevdim
Yardımcı
Eğlenceli
Katılmıyorum
1 Kişi
Humblebee | Aşk İlişkileri konusunda 172 görüş paylaştı.
Xper 5
4 ay
Can dostum diye (gerçek hikayeden) bir film var onu izlemeni öneririm. Engelli insanlarda evlenir yuva kurar. Ama önemli olan evlenmek değil emin ol. Evliliği devam ettirebilmek. Evlilikten sonra hayat göründüğü kadar toz pembe olmuyor. Onun içinde de kendince birçok sıkıntı var.
Çünkü evliliğin amacı iki insanın birbirinin hayatını kolaylastirmasidir. Engelli insanlar da bunu cogu zaman saglayamazlar. Ha sırf sahip çıkmak için evlenmek isteyenler olabilir ya da iki engellinin evlenmesi mümkün olabilir. Kişinin kendisi kendini yeterli görmüyor ve evlenmek istemiyorsa bu da anormal değildir.
Sorun ile yazdığın karamsar detaylara aynen katılmakla birlikte bu konuda bence kişi girişimlerde bulunmalı. Mutlaka bir yerlerde kendisi gibi temiz kalpli olaylara olumlu yönüylede bakmayı bilen değerli biri vardır. Ancak bu insanın karşısına çıkmasını beklemek ne kadar doğrudur. Bence sosyal hayatın içinde çokça vakit geçirmeli. Arkadaşlarıyla yılmadan sabırla her çeşit aktiviteye katılmalı. Elbet bir gün bu çaba meyvesini verecektir. Buna tüm kalbimle inanıyorum.
Tanıdığım bir çocuk vardı sonradan kazadan dolayi engeli oldu sevdiği kız onu bırakmadi şimdi evliler önemli olan sevmesi sayması engelli olan biri de araba kullanıyor kendini geliştiriyor çalışabiliyor hayatın içinde olmalı herkes
Emoji Ekle
Sevdim
Yardımcı
Eğlenceli
Katılmıyorum
1 Kişi
mehcab | Aşk İlişkileri konusunda 15,8b görüş paylaştı.
Master
4 ay
Yani bu konu anlayış meselesi ne yazk ki..Çoğunlukla aileler engelliş bir gelin veya damat istemez. Yoksa engelli olup çok mutlu olanlar var.. Duyma engelli karı koca komşumuz vardı ve bir kız bir oğlan iki harika çocukları vardı..
Emoji Ekle
Sevdim
Yardımcı
Eğlenceli
Katılmıyorum
1 Kişi
Kurtkitap | Aşk İlişkileri konusunda 1,6b görüş paylaştı.
Guru
4 ay
Olabilir neden olmasın ama insanlar birini tanımıyorsa tanışmaya görünüşünden başlayarak karar veriyor. Sadece o konuda dezavantajı var
Emoji Ekle
Sevdim
Yardımcı
Eğlenceli
Katılmıyorum
2 Kişi
semxsem | Aşk İlişkileri konusunda 9b görüş paylaştı.
Master
4 ay
Sadece gönlüm seninle ve umarım hayatın gönlüne göre olur
Emoji Ekle
Sevdim
Yardımcı
Eğlenceli
Katılmıyorum
1 Kişi
UDixon2 | Aşk İlişkileri konusunda 817 görüş paylaştı.
Yoda
4 ay
Devletin yapması lazım bence bunu kolaylık sağlamaları gerek
Emoji Ekle
Sevdim
Yardımcı
Eğlenceli
Katılmıyorum
1 Kişi
Gizli Üye
4 ay
engellilerde sever evlenmek hakları fakat kendilerine göre birini bulmalari zor her insan kabul etmez sevgili olmayı
Aslında temel olarak hayatta bireylerin birbirlerine karıştığı ortamların daha fazla olmasında yatıyor ne kadar çok tüm insanlar sosyalleşirse işte o zaman her şey bahar bahçe olur
En İyi Erkek Görüşü