benim gözlemlerim bu dösldösljk
belli bir yaştan sonra sadece çocuk için evlilik düşünüyorlar yazık değil mi len evleneceğiniz kadına fkkdj
Şimdi kızların hatasına gelelim. Direk kızların dedim; çünkü art niyetli olan da olmayan da genelde aynı hatayı yapıyor ve çoğu kızın yapısından kaynaklı da bir bozukluk var ortada. Aslında farkındalığı olan bir kız bunları bastırabilir. Ama çoğu kızda bilin bakalım ne eksik. Evet... Farkındalık. Bu farkındalık olsa ve bunu ciddiye alsalar aslında bunlar yaşanmaz. İlk hataya gelirsek, çoğu kız mazoşistçe hareket ediyor. Yani diplerinde o kadar, kendilerine mutlu hayat yaşatacak erkekler duruyorken gidip nerede maço, serseri, umursamaz, gizemli, cool takılan kötü niyetli birisi varsa ona gidiyorlar. Çünkü kendilerine ilgi gösterip umursamaz moda giren her erkeğin doğru erkek olduğunu zannediyorlar ama işin aslı hiç bir zaman o olmadı. Asıl ilgi gösterip sonra cepte görüp umursamaz, gizemli takılan erkekten korkmaları gerekirken gidiyorlar da efendi bir şekilde dürüstçe yaklaşan erkeklerden korkuyorlar. İşte tam bu noktada kızların çoğunun ikinci hatasına geçiyorum. Kötü niyetli erkeklere mazoşistçe davranırken iyi niyetli erkeklere sadistçe davranıyorlar. İşte bütün nokta bu. Bakın kızlar... Size bir erkek ilgisini kesmiyorsa, umursamaz, gizemli moda girmeyip size her şeyi açıkça, dürüstçe gösteriyorsa, size saygı duyup sizi darlamıyorsa, sizin iyiliğiniz adına zaman zaman sizin için kendi elindeki imkanlarla jestler yapıyorsa ve sizin için gerçekten ciddi anlamda emek veriyorsa sizin o erkeği öpüp başınıza koymanız gerekiyor. Ama siz ne yapıyorsunuz? O erkeklere sadistçe davranıyorsunuz. Yok "Seni arkadaşım, kardeşim gibi görüyorum.", "Yok temiz yüreklisin biliyorum ama olmaz. Ben sana layık değilim." bilmem ne. Arkadaş, bu çocuk size yürüyorsa daha başta sizi layık görmüştür zaten. Siz neyin tantanasını yapmaya çalışıyorsunuz ki bu noktada?
Bakın bunlar geçerli bahaneler değil. Ayağınıza ciddi bir kısmet gelmiş, adamla birlikte olsanız sizi hiç bir şekilde kırmaz. İstemeden kırsa bile hatasını telafi etmesini bilir. Siz gelmiş bu adamları elinizin tersiyle itiyorsunuz ve sonra da "Erkekler niye bizden kaçıyor?" diyorsunuz. Kızlar samimi söylüyorum bu çok büyük bir hata. Ha böyle bir erkeğin sizinle hiç bir uyumu yoksa, normal bir eğlence anlayışı yoksa ve sizin iyiliğinizi düşünerek sizi mutlu etmeye çalışmıyorsa o zaman zaten o erkekle beraber olunmaz. Buna saygı duyuyorum bak ama gerçekten ciddi anlamda yakışıklı, iyi niyetli ve eğlence anlayışı olan erkekler de size yürüdüğü zaman bile bile reddediyorsunuz. Sonra da buraya gelince "E abi biz iyi niyetli, sadık, yakışıklı erkek istemiştik." diyorsunuz. Kusura bakmayın böyle bir durumda o erkeklerle asla birlikte olamazsınız; çünkü siz daha başta asıl o erkeklere sadistçe davranıyorsunuz. Gereksiz trip atmalar, gurur yapmalar, elde tutup kendisini manipüle ederek kullanmaya çalışmalar böyle iyi bir adamın psikolojisini ne kadar alt üst ediyor siz biliyor musunuz? Siz "Onun kalbini çatlattım ama toparlarım, kendime çekmek için bunu yaptım ne de olsa sorun yok." sanıyorsunuz ama bu adamların kalbi çoktan paramparça olmuş oluyor. Rica ediyorum kızlar, iyi niyetli erkeklerin kıymetini bilin. Ya da iyi niyetli erkek istemiyorsanız da bunu açık açık söyleyin. Millete yalan söylemenize gerek yok. Ne istediğinizi bilen birisi zaten ona göre karar verecektir. Azıcık ne istediğinizi bilin.
Ha evet bir de ek bir noktaya daha değinmeliyim. Her 2 cinste de aynı hata var. Kadınların da erkeklerin de çoğu bu saydığım hatalara dayanaraktan ne istediklerini gerçekten bilmiyorlar sonra da "E abi biz gerçek aşkı arıyorduk." diyorlar. Kusura bakmayın da böyle bir durumda daha çok beklersiniz. Önce hepiniz ne istediğinize karar verin ondan sonra konuşun.
Anlayacağınız uzun lafın kısası, ilişki dünyasında erkeklerin ve kızların çoğu, sütten çıkmış ak kaşık olmadığı için olan da gerçek aşkı cidden yaşamak isteyen, yaşamasını bilen ama yaşayamayan istisna kitleye oluyor. Bu istisna adamlara, bu istisna kızlara ön yargılarınızı kırmaya çalışıp biraz şans verirseniz çok makbule geçer. O zaman anlarsınız bu kişilerin sizin iyiliğinizi düşündüğünü.
Bir de konuya bağlı olarak küçük eklemeler yapmak istiyorum. İlişki dünyası sebepleri her ne kadar temel sebep olsa da, erkeklerin ve kızların bu durumdan kaçınmasına dair yan sebepler de var. Mesela erkekler, nafaka avcılarıyla karşılaşmaktan korkuyor olabilirler, yukarıda dediğim gibi sorumluluk almak istemiyor olabilirler, sorumluluk sahibi olsa bile cinsellik düşünüp eğlence için yaşamayı tercih etmiş de olabilirler. Buna daha çok bir sebep sayılabilir. Kızlar ise yine aslında erkeklerde olduğu gibi sorumluluk almak istemiyor olabilirler, günümüzde yaşanan korkunç olayların (şiddet, cinayet vb. gibi) mağduru olmak istemiyor olabilirler, yine erkekler gibi evlilik düşünmeyip eğlencesine cinsellik yaşayarak ilerlemek istiyor olabilirler (Hiç bunu inkar etmeyin bazı kızlar bunu çok iyi gizlese de niyetlerini iyi bir gözlemci her zaman anlayabilir.).
Buna da daha bir çok sebep sayılabilir ama benim ilişki dünyasını temel alma sebebim, bunun gerçekten evlilik için aslında temel sorun olması, insanların bu konu hakkında bilinçlenmesini istemiş olmam ve bu konudaki kaosu bir nebze olsun durdurmak istemiş olmam idi. Yani uzun lafın kısası, her iki tarafta da hatalar var arkadaşlar bu yüzden, herkes çuvaldızı önce kendine batırsın, ondan sonra karşı tarafta hatalar varsa bunları eleştirin. Çuvaldızı kendinize batırmadan karşı tarafa suç atmanızın hiç bir anlamı yok yani.
Umarım saygıyla hepsini okumuşsunuzdur. Yorumumun da silinmeyeceğini ümit ediyorum; çünkü ben bu yorumu önceden de olduğu gibi kimseyi kışkırtmak için değil de, insanları bu konuda yine aydınlatmak amacıyla yaptım. Umarım yardımcı olabilmişimdir. Yanlış bulduğunuz bir nokta varsa da bunu yanıtlarda da konuşabiliriz. Okuyan herkese teşekkür ederim. 🙏
Görüşüm sığmadığı için kalan cevabı yanıtlara yazdım arkadaş. Görüşümde de dediğim gibi bana sormak istediğiniz bir nokta olursa yanıtlamaya hazırım. Burada her şeyi ele aldım ve saygı çerçevesinde eleştirilere de saygım sonsuzdur.
*Son yanıtta ilk cümle düzeltmesi: "Görüşüm sığmadığı için kalan cevabı yanıtlara yazdım *arkadaşlar*."
Diğer Görüşler İçin Aşağı Kaydır
Senin Görüşün Nedir? Hemen Üye Ol!Dürüst bir şekilde evlenmek istediğini söyleyen erkeğe , kadının davranışı tamamen bulunmaz hint kumaşı olduğudur acaba bayanlar gerçekten evliliği düşünüyorlar mı? Yoksa gününü mü geçiriyor acaba daha iyisini bulur muyum diye?
@Jasonbaracus işte bu nedenle çoğu kız ve çoğu erkeğin ilişkilerde ciddi bir sıkıntısı var ya. Bu saçma algılar atlatılsa aslında böyle olmaz.
Olm hep erkekleri yere vuruyon salıyon zehri çekiliyorsun. Millet birbirini yiyor sonra kdkdk
Millet birbirini yediği kadar, zehri salan kişiye hesap sorsalar emin ol bu durum bile olmazdı @Osmanlı-Beyefendısı
Millet gram düşünmüyor gerçeği. 😂
Bırak Allah aşkına her kadın için geçerli değil o işler ortada kalan hep kadın oluyor
Hayır ondan bahsetmiyorum. Bu sitede bile görebiliyoruz konusu açılınca çalışmak, ev işi yapmak, eve bakmak vs. kadın isterse yapar istemezse yapmaz yani böyle bir zorunlulukları ve sorumlulukları yok seçenekleri var. Erkek için seçenek yok direkt zorunda. Bahsettiğim bu psikolojik baskı ve normalden fazla sorumluluk
Aksine bunu çok daha nethaknş ben kendime soruyorum. Erkeler çok daha rahat ya hani ordan oraya zıplıyorlar falan, ben yapmadım bunların hiçbirini. Kadının şöyle olmasını bekliyorsan ozaman sende öyle olmalısın diye düşünüp eşitlik adalet aradım kendimce bunu da eher ortamda dile getirip savundum.
Peki ben yapmadım ama hiçbir artısı olmadı ya da elime bir eşy geçmedi yalnızım da, yapanlara bakınca da hepsi evli barklı ya da birileri ile birlikteler.
Ben beni hakedecek biri mi var bile diyemiyorum. O kadar yalnız kalıyorsun ki bırak snei hakedecek biri mi varı neden hiç kimse yok diyorsun...
Farklı kadınlarla yaşamak varken cümle katılmıyorum ama çoğu cümlen alkışı hak ediyor 👍🏻
Valla buna yıldızlı pekiyi fşaan verilirdi. Bu tip kafada bir erkek değilim belki de bu yüzden yalnızım zaten. Arayan erkekler ve kadınlar bu şekilde ilişkiyi yaşıyorlar aralarında sonra önüne bakıp devam ediyorlar. Kimse kusur bakmasın artık kadınların çok büyük kısmı da evlilik flaan düşünmüyor uzak duruyor.
Demi.. 30 yașına kadar serseri, kaslı pclerle yemedigi halt kalmayan kadın, is isten gectikten sonra efendi, düzgün erkek peșinde kosmuyor demi? Erkeğe giren cikan olmaz, 65 de olsa cocuk yaptirir, kadın 35 den sonra anca en iyi jinekologu bulmasi gerekir ki çocuk yapsın.
dügün masraflari falan , bu kadar borcun altina kolay kolay hiç biri girmek istemiyor ,
Bi’Bot Seçimi
Çok Süper Görüş