Jilet kesiği kanaması nasıl durdurulur?

Acele işe şeytan karışır diye boşuna dememişler. Tıraş çok basit ve çok hızlı bir yöntemdir, sadece belli başlı şeylere dikkat etmek ve eli alıştırmak gerekiyor. El alıştıktan sonra tüyler bir dakikanın altında bile alınabilir. Elbette belli kurallar eşliğinde.
Jilet kesiği kanamasından bahsetmeden önce buna sebep olan sorunu bulmak gerekir. Jilet kesiği oluşma sebebi körelmiş, paslanmış eski jiletlerle tıraş olmak, cildi ve tüyleri iyice ıslatıp nemlendirmemek, kuru tıraşa kalkışmak, kıvrımlı bölgelerde oynar başlıklı olmayan tıraş bıçağı kullanmak gibi sebeplerle küçük kesikler ve kanama olabilir. Bu sorunları yaşamamak için yapılacak şey basit.
Aceleci ve tıraşta tecrübesiz biriyseniz kullanacağınız tıraş bıçağını daha bir özenli seçmelisiniz. Gillette Venus'ün entegre jel barlara sahip olması sadece suyla tıraş olmanızı sağlarken, oynar başlığı da tüm kıvrımlarınıza oturur ve tıraş bıçağının adeta cildinizde kayıp gitmesini sağlar. Elbette tıraş olmadan önce cildinizi mümkünse sıcak suyla iyice ıslatıp nemlendirmek de önemli. Kesiklere yol açabileceğinize inanıyorsanız tıraş jeli kullanarak ekstra kayganlık elde edebilirsiniz. Gillette Satin Care tıraş jeli bunun için ideal. Zamanla eliniz alışacak ve daha kolay ve kesiksiz tıraş olacaksınız.
Oldu ki eliniz kaydı ve kesiklere yol açtınız. Peki jilet kesiği kanaması nasıl durdurulur? Hemen tampon yapın. Pamuk veya tuvalet kağıdı da olur; hemen kesiğinizin üstüne bastırın ve biraz bekleyin. Kanama durana kadar bastırın ki zaten bu tür yüzeysel kanamalar hemen duracaktır. Daha sonra kesilen bölgeyi nemlendirin, özellikle kesiklere yara kremi veya yoğun yağlı bir nemlendirici sürebilirsiniz. Böylece kesik daha hızlı kapanacaktır. Kesik kapandıktan sonra kalan ize makyaj uygulayabilirsiniz. Ancak başta da dediğim gibi en güzeli bu kesiklere hiç yol açmamak. Bunun için azıcık dikkat yeter.
buz koy sonrada bir pamuga biraz krem döküp yavasca gezdir kesilen yerlerde jilet kullanmadigim icin bilmiyorum ama ise yarar sanirim
naptın kızım kökünden mi kesmeye çalıştın jiletle
kesele pudra sür ardından fondotenle kapa
Bayadır jilet kullanmıyordum ondan sanırım
bende uzun süre kullandm ama hiç böyle olmadı
keselersen aldıktan sonra oradaki kararmayı da engellersin içindeki pislikleri de
Çok teşekkürler
buz koy ve pamuğu ısla kesiğe tampon yap baskı uygulam pamukal
eig için teşekkürler
Kesilen yerlere ufak selpak mendil parçaları yapıştır zamanla kanama durur ve kendiliğinden düşer ya da sen kendin alırsın bir süre sonra. Zaten kesik derecesine bağlı olarak mendil parçasına kan çok yapıştıysa hemen alma ama az kan varsa biraz sonra alabilirsin.
Acil dışarı çıkacaksan neden jiletle alıyorsun ki? 😏
Acil dışarı çıkacağım için
Ağdaya vaktim olsa yapardım
Bilsem niye yapayım
Cevap
13Cevap
tükürük iyi gelir kanı durdurmaya. emmeye çalış yoksa da parmağına tükürüğünü bulaştır kanayan yerlere sür.
O nasıl bir şey ya :/ hiç jilet kullanmadım bilmiyorum ama öyle gitme bence bir şey olabilir
Kullanmadın bilmiyorsun madem yorum yapmak neden?
Çok kabasınız. Adınıza üzülmüştüm.
Üzüldüysen tamam. Bütün hepsi durdu. Teşekkürler.
bence eski havlulardan birini al sar bide koli bandını çak bekle 5 10 dk
Soruyu soralı 5 saat geçmiş şimdiye durmuştur kan..
Tuz bas iyi gelir. Dışarı çıkman 10 dakikayı bile bulmaz!!!
soğuk bir duş dururlar
kanama durana kadar uzun uzun bastır
öncelikle çok geçmiş olsun Kesiklere tampon yapın
Tütün dök biraz yakar ama keser
Kan taşı lazim onlara
Bende kendini kesrin zannettim
Kolanya bas. d
Limon sür
traş losyonu sür :D
Kan taşı yok mu.
kahve surrr
Çorap:-