Kıl mı desem tüy mü desem bilmiyorum ama devam edeceğim. Deneyimlerinizden yararlanmak istiyorum. Kıl azaltma yöntemleri hakkında bana yardımcı olabilir misiniz?
Cevabın nedir?
- +1 yıl
Tüyleri azaltmanın belli başlı yöntemleri var. Kimileri bu yöntemlere inanmıyor, kimileri kalıcı epilasyon dışında hiçbir yöntemin kılları azaltmayacağını söylüyor. Kendim denediğim kıl azaltma yöntemleri ile bilgilendirmek isterim.
En etkili tüy azaltma formülleri
1. Kahve-karbonat maskesi
Pek çok insanın denediği Türk kahvesi ve karbonat karışımının tüyleri zayıflattığı söyleniyor. Ben de birkaç kez denemiştim ancak düzenli yapmadığım için sonucu konusunda kesin bir şey diyemiyorum. Tüyleri kökten alan bir yöntewmle aldıktan sonra üç gün boyunca bölgeye bu karışımı masaj yaparak sürüyorsunuz. Deneyenler memnun.
2. Şekersiz ağda
Hayatınızda hiç almadığınız bölgeler ve epilasyona yeni başlayanlar için olan bu yöntemde tüylerin ince, yumuşak olması gerek. Şekersiz bir ağda ile (şekerin kıl köklerini güçlendirdiği söyleniyor) düzenli olarak bir bölgeyi alırsanız zamanla o bölgedeki tüylerin zayıflamasını sağlıyorsunuz.
3. Cımbız
Cımbızla kaşlarını alıp da kaşlarının bir bölümünün geri çıkmadığını söylemeyen yoktur. Cımbız bir süre sonra alınan kaşları küstürür ve bu kaşlar bir daha çıkmaz. Aynısı vücutta da geçerli. Ancak hangi tüyün geri çıkıp hangisinin bir daha çıkmayacağına siz karar veremiyorsunuz. Epilatör de cımbızlı bir cihaz olduğu için aynı işi yapıyor. Kıl azaltma yöntemleri arasında değerlendirilebilir.
4. Tüy azaltıcı kremler
Piyasada pek çok markanın tüy azaltıcı kremi var. Bu kremlerin düzenli kullanımda tüyleri azalttığı söyleniyor ancak yine kökten alan bir epilasyon yöntemiyle denenmeli.
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
22
Cevap
13Cevap
- +1 yıl
Tüy alma yöntemlerim nelerdir?
Benim kendi tüy alma yöntemlerim koltuk altımı eldiven ile almaya başladım inanılmaz bir azalma var. Bacaklarımı ağda ile asla alamıyorum sebebi ise hassas bir cilde sahip olmam bu sebeple venüsü kullanıyorum. Genital böyle tüy alma işlemi oldukça adılıdır ağda bir müddet sonra deride sarkma şekil bozukluğu yapar bende yine venüs güveniyorum doğru kullanım ile asla batık, tahrişe neden olmuyor. Tabi kese olmazsa olmazım duşta güzelce kese yapıyorum bacaklarıma, pürüzsüz bir vücut için hep daima bu şekilde devam ediyorum.00 Yorumla - +1 yıl
Kesinliklr epilasyon makinesi kullanmalısın. Ne jilet ne ağda hiçbiri azaltmaz. Koltukaltımı ilk aldığım zamandan bu yana epilasyon makinesi ile alıyorum. Saysan sayarsın belki 5 belki 10 tane çıkar. Elinde yoksa a101 e falan geliyo 60₺ ye. İmkanın varsada lazere gitmeni öneririm
12 Yorumla- +1 yıl
JİLET KULLANDIKTAN SONRA EPİLATÖR KULLANSAM ÇOK ACIR MI AMA BENCE ZAMANLA ALIŞILIR VE BATIK YAPTIĞI SÖYLENİYO SENCE?
- +1 yıl
Alışırsın. Sinek ısırığı gibi oluyor ama alışıyorsun. Batık içinde her banyoda kese yaparsan sorun kalmaz. Bende batık olmuyordu. Dediğim gibi keseyle ölü deriyi atarsan batık oluşmaz
- +1 yıl
Tamamen aldıktan sonra karınca yağının -özellikle yeni yetme zamanlarda- uygulanmasının iyi olduğunu öğrenmiştim 😄 denenebilir. Bazen vahşet gibi geliyor.
00 Yorumla - +1 yıl
kılları kökünden aldıktan 1-2 gün sonra türk kahvesini (bir miktar suyla karıştırmakta fayda var ölçüsünü bilmiyorum. youtube'da çok daha detaylı videolar var:) ) ve karbonatı karıştırıp peeling yapıyormuşçasına bölgeye masaj yapıldığında azaldığını duymuştum. henüz deneme fırsatım olmadı ancak işe yarayacağını düşünüyorum. hem kılları azaltmasa dahi vücudumuzun ölü deriden kurtulup pürüzsüz olmasını sağlar.
00 Yorumla Aldıktan sonra tuza lımon surup ovalamak yarım saat sonra da yıkamak olduruyor dırek kıl koklerını o an kı acısı ise muazzam 😂
12 Yorumla- Gizli Üye(25-29)+1 yıl
ben venüs ile alıyorum.
Koltuk altım pürüzsüz mü?10 Yorumla - +1 yıl
Ağda zamanla azaltıyo düzenli ni şekilde kullanınca azalınca da epilasyon kullancam
20 Yorumla - +1 yıl
Epilatör kullanmak.
Lazere gitmek istedim ama kanser olursam ki olası durumda kemoterapi göremeyecem yinede duruma bağlı.00 Yorumla Anneannem hep derdi aldıktan sonra kolonya sür diye denemedim ama bilgim bu :)
10 Yorumla- +1 yıl
Kesinlikle kalıcı bir sonuç için lazer 😁 ağda jilet bir yere kadar
00 Yorumla Veer den bir hayir gormedim ben :) yazik verdigim paraya :)
00 Yorumla- +1 yıl
Agda kesinlikle ve phillips lumea aldim gecenlerde agdadan sonra kol altima yapiyorum daha cok cabuk etki yapsin diye super oluyor
00 Yorumla Özellikle yaz yaklaştığı zaman genelde daha özen gerektirilmesi gereken bir konu ağda, krem filan kızarıklık tahriş edici şeylerle uğraşmayın imkanı olan gitsin iyi bir güzellik merkezine lazer epilasyon yaptırsın
00 Yorumla- +1 yıl
Ben jilet kullanıyorum özel erkekler için bir model ama yakında koltuk altı için lazere gidicem
00 Yorumla - Gizli Üye(25-29)+1 yıl
Veet, ağda ve her ne kadar sevmesem de jilet bir de epilasyon cihazım var.
01 Yorumla Dogustan yok pek ama olanlar lazere gitsin kesinliklee
00 Yorumla- +1 yıl
Azaltma yöntemi varsa ateşle. Ben jilet kullanıyorum, azalmıyo. :D
00 Yorumla Genetik Kılsızım bilmiyorum. 🤷🏻♀️
10 YorumlaPhilips lumea kullanıyorum aylarca kafa rahat
00 Yorumla- +1 yıl
Epilasyon baya azaltıyor.
00 Yorumla - +1 yıl
lazeri tavsiye ediyorum
00 Yorumla Artık azaltmıyorum ayı yogi olacağım
00 Yorumla- +1 yıl
Ağda