Soru çok basit ve açık. Herkesin ortak sorunu ve herkesin kendine göre yöntemleri var. İşte ben o yöntemleri sizlerden duymak istiyorum. Okuyan herkese de yardımı olur neticede. İstenmeyen tüylerden nasıl kurtulurum?
Cevabın nedir?
Vücudumuzun neredeyse tamamı ince tüylerle kaplıdır. Bazı bölgelerde bu tüyler daha yoğun, sert ve koyu renkli olur. Bu tüylere istenmeyen tüy denir çünkü çağlar boyunca hijyen ve estetik sebeplerle bu tüyleri hoş bulmayız. İstenmeyen tüylerden nasıl kurtulurum diye düşünen herkes elbette bir epilasyon yöntemine başvuracaktır.
En yaygın epilasyon yöntemleri sıralandığında ilk sırada tıraş vardır. Tıraş en pratik ve ekonomik epilasyon yöntemi. Dünyadaki insanların ilk tercihi her zaman tıraş olacaktır. Ancak bu yöntem tüylerinin sert çıkmasını istemeyen ve uzun süre rahat etmek isteyenler ağdaya yöneliyor. Tarihteki ilk epilasyon yöntemlerinden biri olan ağda evde bile yapılabiliyor. Tüyleri kökten alan bir yöntem olan ağdanın acısı ve kökleri güçlendirdiği iddiası insanların ağdadan uzak durmasına sebep oluyor. Epilatör de ağda gibi kökten bir yöntem, alışana kadar acılı olan epilatör, sonrasında acısız uygulama sağlıyor. Zaman isteyen epilatör uygulaması herkese göre olmayabilir. Kalıcı epilasyonun acı ve pahalı olması, düzenli olarak devam etme zorunluluğu herkesin yaptırmasını zorlaştırıyor. Kalıcı epilasyon sonrası ciltte kuruluk olması da sıkça yaşanan bir sorun. İstenmeyen tüylerden nasıl kurtulurum diye düşünürken önce yöntemleri eğrisiyle doğrusuyla bilmek önemli. Daha sonra kendi cilt yapınıza ve hayat tarzınıza uygun bir seçim yapabilirsiniz.
Benim bu yöntemler arasında en sevdiğim ve pratik bulduğum yöntem tıraş bıçakları.Özellikle hızla istenmeyen tüylerden kurtulmamı sağladığı için tıraş bıçakları vazgeçilmezim oldu. Lazer epilasyona harcanan zaman, ağdanın verdiği acı gibi yönlerini düşünürsek evimin konforunda istediğim anda tüylerimden kurtulmamı sağlayan bir seçeneğim varken başka bir şey düşünmüyorum. Ayrıca artık biz kadınlara yönelik o kadar başarılı tıraş bıçakları var ki. Bu konuda severek ve güvenerek kullandığım tıraş bıçakları Gillette Venüs'e ait.
Tüylerimi alırken cildimi tahriş etmiyor. Gillette Venüs tıraş bıçakları, özel bıçakları ve kayganlaştırıcı barları sayesinde tıraş deneyimimi keyifli bir hale getirdi. Eğer hala tıraş bıçaklarına karşı ön yargılarınız varsa bir kez Gillette Venüs deneyin, fikrinizin değişeceğine eminim :)
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
2
Cevap
9Cevap
- +1 yıl
Epilasyon, ağda, jilet gibi yöntemler ile kurtulabilirsin.
11 Yorumla - +1 yıl
İstenmediğini söyleyerek
10 Yorumla Ee bunun bir çok yöntemi var.
00 Yorumla- +1 yıl
Lazer...
Philips lumia😉00 Yorumla Seni seviyorum de onlar da gider ajhagaha
40 Yorumlalimonu tuza bantı sür
02 Yorumla- +1 yıl
Lazer
10 Yorumla - +1 yıl
su bazlı asit sürüp limonla ovalama
00 Yorumla - +1 yıl
lazer
00 Yorumla - +1 yıl
Epilasyon