Valla ne yalan söyleyeyim, her tıraş ya da ağda yaptığımda kendimi yeniden doğmuş gibi hissediyorum. Her yöntemin kendine göre yan etkileri de mevcut ama illa ki bu yöntemleri mükemmelleştiren bazı detaylar da var. İşte tam da bu soruyu sormamın amacı da bu. İşi sorunsuzlaştıran detaylar ne? Bana tüylerden arınmanın tüm yolları hakkında bilgi verin lütfen.
Cevabın nedir?
- Gizli Üye(30-35)+1 yıl
Tüylerden arınmanın o kadar çok yolu var ki. İnsanlar tarih boyunca vücut tüyleri ile mücadele etti; kadınların eski çağlarda midye kabuğu ve taşlardan bilinen ilk jiletleri yaptığı biliniyor. Bildiğim kadarıyla tüylerden arınmanın tüm yolları hakkında bilgi vereyim.
1. Epilatör/Cımbız
Tüyleri sıkıştırarak çekme prensibine dayanan epilatör ve cımbız tüyleri tek tek kökünden alıyor. Kıl köklerini güçlendirdiği de, küstürdüğü de iddia edilen değişik bir yöntem.
2. Ağda
Yine tarihin en eski tüy alma yöntemlerinden olan ağda, evde bile kolayca yapılabiliyor. Tek seferde geniş alanları alması ve çıkış süresini geciktirmesi çok sevilen özellikleri. Acısı ve tüyleri güçlendirdiği iddiası da var tabii.
3. Tüy dökücü krem
Kimyasal özelliği ile tüyleri kısa sürede zayıflatıp koparan bu yöntem jiletle benzerlik gösteriyor. Tıraş olurken cildini kesme korkusu yaşayanlar için uygun bir yöntem.
4. İp/Yay
Genellikle yüz için tercih edilen ip ve yay tüyleri kısmen yüzeyden, kısmen kökünden kopararak alıyor.
5. Eldiven
Özellikle bikini bölgesi için tercih edilen bu yöntemde klasik doktor eldiveni kullanılıyor. Parmakların arasına alınan tüyler güçlü şekilde çekiliyor ve böylece tüyler alınıyor.
6. Tıraş bıçağı
İlk ve en ilkel yöntem olarak bilinen jilet, şekil değiştirerek günümüze kadar ulaştı. Ucuz ve pratik bir yöntem olması sebebiyle dünyanın en çok tercih edilen epilasyon yöntemlerinden biri. Üstelik ağda gibi zahmetli bir yöntem olmaması hayatı kolaylaştırıyor. Yaz günlerinde yapış yapış kimyasallar ile uğraşmak yerine duşta dakikalar içinde istenmeyen tüylerden kurtulma şansım varken açıkçası başka yöntemler ile ilgilenmiyorum.
Bu nedenle benim daimi favorim tıraş bıçakları. Üstelik tüyleri kalınlaştırdığı iddialarının şehir efsanesi olduğu kanıtlandı. Benim severek kullandığım ve performansından memnun kaldığım tıraş bıçakları Gillette Venüs'e ait. Üstelik farklı seçenekler sunması çok hoşuma gidiyor. Ayrıca duşta bile hızlıca istenmeyen tüylerimden kurtulup pürüzsüzlüğümün keyfine varıyorum :)
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
2
Cevap
3Cevap
- +1 yıl
Bildigim kadariyla lazer
00 Yorumla Hamam otu
00 Yorumla- Gizli Üye(18-24)+1 yıl
Ağda
00 Yorumla - +1 yıl
Lazer