İnternette pek çok formül gördüm bu konuyla ilgili ama hiçbirini denemedim ve güvenemedim de açıkçası. En iyi tüy azaltma yöntemleri hangileri sizce? Gerçekten azaltıyor mu?
Cevabın nedir?
- +1 yıl
Tüy azaltmanın bilinen tek kesin yoku kalıcı epilasyon. Lazer ve iğneli olarak ikiye ayrılan lazer epilasyonla tüyler kalıcı olarak azaltılır, hatta bitirilir. Bunun dışında şekersiz ağdanın, epilatörün zamanla kıl köklerini zayıflattığı söylense de kanıtlanmış bir durum yok. Yine belli başlı tüy azaltma formülleri var.
Tüy azaltma yöntemleri
1. Limonlu tuz peelingi
Tüylerinizi aldıktan sonra tuzlu limon suyunu cildinize sürerseniz tüylerin giderek azalmasını sağlayabileceğiniz söyleniyor. Bu karışımı epilasyondan sonra üç gün boyunca uygulayabiliyorsunuz.
2. Kahve ve karbonat
2 kaşık kahveye bir kaşık karbonat ekleyerek hazırlayacağınız karışımla tüylerin azalmasını istediğiniz bölgeyi ovabilirsiniz. Batık problemini de azaltan bu yöntemin tüyleri de azalttığı biliniyor.
3. Mısır unu
Mısır unu maskesinin özellikle yüz tüylerini azalttığı söyleniyor. Peeling etkisi ile tüyleri inceltip dökülmelerine sebep oluyor.
İnternette bunun gibi pek çok tarif mevcut. Bunların yanı sıra tüy azaltıcı kremler de kullanılabilir. Nasıl ki sürekli boyanan, rengi açılan saçlar zamanla incelip dökülüyorsa, tüy dökücü kremlerin de bir süre sonra aynı etkiyi yapabileceğini düşünüyorum.00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
20
Cevap
14Cevap
- +1 yıl
İnsan vücudunda tüy değil, kıl vardır.
DNA kodlarımızın belirlediği kıl sayısı asla herhangi bir yöntem ile azalmaz (lazer dışında).
İnsanlar, ağda gibi şeylerin zamanla kılları azalttığını zannediyorlar ama yanlış. “Şu kadar senedir ağda yapıyorum ve azalmaya başladı” diyorlar ama zaten yaşın ilerliyor doğal olarak azalıyor. Anlık çözüme en yakın şey şu an için lazer. Diğerleri ise geçici şeyler.10 Yorumla - +1 yıl
Karınca yumurtası yağından tut tüy azaltıcı serumlara kadar denedim. Saçma sapan tarifler de denedim. Hepsini ayrı ayrı en az 6 ay denedim. Sonuç = 0 . Herkes lazer diyor ama utanıyorum bilmiyorum.
00 Yorumla - +1 yıl
Hiö bilmiyorum ama karınca yağını denemek istiyorum
22 Yorumla- +1 yıl
Onu da duydum ama bir sürü kişi de azalttığını söylemiş
Genital bölge jilet, diğer bütün bölgeler evde ağda ile
01 Yorumla- +1 yıl
Benim sevgilim olsun ya da eşim genital bölgeyi ben tıraş edeceğim🤣
- +1 yıl
Eğer lazer düşünmüyorsan eczaneden bioder serumunu alıp kullanabilirsin.🌸
00 Yorumla - +1 yıl
Limonlu karbonatlı şeyler var ama hepsi çok aşırı yakıyor
00 Yorumla Lazer ama lazer zararlı denildi bana ilerde kanser olursan ışık tedavisi göremezsin dediler
00 YorumlaLazerden ötesi hikâye tüy müy azaltmıyor ayı yorgiye döndüm
00 Yorumla- Gizli Üye(25-29)+1 yıl
Sir ağda yaptıkça azaltıyor, bende neredeyse hiç kalmadı
10 Yorumla Lazer epilasyonla tüyler tarihe karıştı
10 Yorumla- +1 yıl
Lazer ameliyat eldiveni jilet iyiden kötüye
00 Yorumla - +1 yıl
Meşale kullanıyorum. 🔥
00 Yorumla - +1 yıl
Ağda; jiletle sakın almayın ya
00 Yorumla - +1 yıl
Lazer epilasyon tabiki..
00 Yorumla - +1 yıl
Veet tüh dökücü krem 😉
00 Yorumla - +1 yıl
Usturayla alırım genelde
00 Yorumla ben kullaniyorum erkegim dokuyor
00 Yorumla- Gizli Üye(30-35)+1 yıl
Ikisinide okumak isterim.
00 Yorumla - Gizli Üye(30-35)+1 yıl
Karbonat ve Türk kahvesi telvesi
00 Yorumla - +1 yıl
Lazer
10 Yorumla - +1 yıl
Lazer veya eldiven
14 Yorumla- +1 yıl
Eldiven
- +1 yıl
Şişiriptemi
- +1 yıl
Hemşire eldiveni var ya, elime geçirip tek tek çekiyorum koltuk altı, diğer uzun bölgeler hatta yüz bile alınıyor
- +1 yıl
Nası dayanıyorsun
- +1 yıl
tüy dökücü kremler
00 Yorumla - +1 yıl
Yontemim yok
00 Yorumla Lazer epilasyon
10 YorumlaJiletmiss
00 YorumlaLazer
00 YorumlaAğda ve epilasyon.
00 YorumlaLazer
00 Yorumla- +1 yıl