Ağda sonrası kaşıntı neden olur?

Ağda sonrası kaşıntının çeşitli sebepleri var. Muhtemelen tenin hassas ve ağdaya karşı reaksiyon gösteriyor, kendimden biliyorum.
Ağda sonrası oluşan kaşıntıyı önlemenin püf noktalarını, tecrübelerimden yola çıkarak paylaşayım hemen seninle.
1. Ağda sonrasında hemen yatıştırıcı yağlar kullanabilirsin.
2. Ağda sonrası yaklaşık 24 saat, çok sıcak sudan ve kimyasal şampuan ve duş jellerinden kaçınmaya çalış.
3. Ağdanın olumsuz etkilerini minimuma indirecek maskeler deneyebilirsin. En sevdiğim iki maskenin tarifini de paylaşayım.
-Karbonat maskesi: 1 kase yoğurt ve 1 yemek kaşığı kadar karbonatı karıştır. Ağda yaptığın bölgeye sür, yaklaşık 15 dakika bekledikten sonra durula. Bu maske, hem ağda sonrası kızarıklık ve kaşıntıyı önlüyor. Hem de küçük sivilcelerin oluşmasını önlüyor.
-Pudra ve gül suyu maskesi: 1 yemek kaşığı kadar pudra, gül suyu ve birkaç damla limonu karıştır. Ağda yaptığın bölgeye sürüp 15-20 dakika sonra da durula. Bu maske, ağda yapılan bölgeyi çok rahatlıyor.
Ağda sonrası oluşan kaşıntıya iyi geleceğini düşündüğüm tavsiyelerim bunlar, bakımla kal. :)
bir adet ispirto bir adet çakmak ve sonuç kökten çözüm
Görüş
10Görüş
kontakt dermatit! alerjik reaksiyon veya tahriş nedeniyle oluşur. ağda ve içerdiği kimyasallar da kontakt dermatite katkıda bulunabilir. şişlik de olur. alerji kremi fenistil gibi bir şey kullanabilirsin.
Benimde kasinirdi. Lazer yaptırdım kurtuldum
Jilet yap
Yok yapmaz
krem sera adlı kremi tavsiye ederim
poponu kendın nasl alıorsun be helal olsun :/
Teknik arıza olabilir
Bence ağdayla alakalı değil başka sorun olabilir
Ama sadece bu zamanlarda oluyor
Ağda yapma sarkar dudakların
krem sür tırnaklama sakın
Hangi kremi kullanabilirim acaba. Travozal diye bir krem kullandım ama yararı olmadı bide biraz yara oldu
nemlendirici sür ama malum olan yerlere sürme sakın iyice sür erit kalmasın kuruluktan oluyor
başka durumlardan da olabilir
Çok teşekkürler
rica ederim birde wc sonrası mutlaka kurulan yazmayı unuttum onu
Traş sonrası ürünü kullan veya pudra
Götünü* kes at kurtul kıllı toparlak
Kardeş sen kılsız mısın ağla la. Götüm
tamam
Yapma
gecer cok elleme
Normaldir
Gayet normal bu ama
olur olurr