Tereyağlı sos ya da mantının üstündekine sos değil mi demeyin lütfen, bahsettiğim böyle sıradan soslar değil, yani bunun üstünde fazla düşünülmüş bir şey yok, tereyağı eritelim dökelim içine salça koyalım gibi olmuş hep, sizce neden böyle?
Sizce neden Türk mutfağında sosların yeri yok ya da çok nadir kullanılıyorlar?
17
6
Görüşünü yaz
En İyi Kız Görüşleri
Alaçatı_mavisi | Yeme & İçme konusunda 923 görüş paylaştı.
Fenomen
12 gü
Evet bizim mutfagimizda sos yok ama olmama sebebi genelde tencere yemeği pişiyor olması mesela uzakdogu kulturunde hersey soslu cunku lezzeti ancak boyle yakalayabiliyorlar adamlar işkembeyi haslayip yiyor nasil lezzetlendirsin sosla bencr sebebi bu
Evet tabii ki öyle, sulu yemek etkisi de çokça yüksek. Doğrusu soslar yerine biz Türkler için baharatlar daha lezzetlidir. Siz gastronomi ile ilgileniyorsunuz değil mi?
joeblack18 | Yeme & İçme konusunda 5,1b görüş paylaştı.
Fenomen
11 gü
Dmax ta ABD de mutfaklarda yapılan sosları görüyorum da iyi ki bizde böyle baharatlama ve krema benzeri ürünler yok da yemeğin tadını ala ala rahat rahat yiyoruz diyorum. Hem batı, hem asya kültürlerinde evet baharat ve benzeri soslar çok var. Bunun bizim mutfağımız da da yoğun olarak kullanılması kesinlikle çok büyük sağlık sorunları yol açacağı için çok kullanılmaması veya tercihe indirgenmesi en doğru olanı.
Soslar tabi ki yemeklere ayrı bir tat ve lezzet katıyor. Belki ara ara tüketilmesi damağımızın tadının değişmesi iyi ye dönük olsa da sürekli kullanılmaması en doğru olanıdır..
0|1
0|0
beton_kafa13 | Yeme & İçme konusunda 95 görüş paylaştı.
Yoda
12 gü
Soslar daha çok tadı hafif, az baharatlı veya tek malzemelik yemekler için oluyor. Türk mutfağındaki yemeklerin zaten gayet ağır tat ve kokuları var, çoğu birden çok malzemeyle yapılıyor. Bir de Türkler genelde şekerli tat ile tuzlu, baharatlı vs tatları bir arada sevmiyorlar. Aklıma ilk bu sebepler geldi
Türk Halkı süreli savaç ve kuruklık ile mücadele ettiği için bence elindeki şeyi en yenilebilecek hale getirerek yedi yamak kültürüne özellikle zaman ayıramadı diye düşünüyorum
Halkın bir kısmı fakirken bir kısmı zengin yaşamına devam ediyor, bu hep böyle oldu, bu maddiyatla alakalı bir şey değil, geçmişten kalan bir miras yok sos olarak yüzyıllardır bu topraklarda olmamıza rağmen, neden yok anlayamadım
Bence o sosu olan mutfaklardan kat kat daha lezzetli bizim mutfaklar tereyağının yakışmadığı bir yemek söleyin yumurtayı bile tavuk gibi yersiniz :D La arkadaş şu soruları akşam sormayın ya :D
Sanırım sostan daha çok baharat kullanmayı tercih ediyorlar. Sos hazırlamak külfetli, zaman alan bir iş. Mesele doymaksa sostan kaçılır mesele yemekten tat almaksa sosa daldırılır. 🤭
Belki de yaptığımız yemeklere çok özenmiyoruzdur, yeni şeyler öğrenmek sofrayı șenlendirmek, yeni tatlar denemek yerine bence çoğumuz ișe anne tarifleriyle devam ediyoruz..
İskender döner fazla sosu kaldırmıyor barbekü soslu denemiştim çok kötüydü
0|1
0|0
deusㅤㅤㅤ | Yeme & İçme konusunda 370 görüş paylaştı.
Guru
12 gü
Sos deyince direkt salça ve türevleri geldiği için sığ oldukça.
0|1
0|0
Gizli Üye
12 gü
Refah seviyesi hep düşük olduğundan öyle çöp buluyum karıştırıyım vs. düşüncesi oluşmamış olabilir. Zengin bildiklerimiz bile çoğu fakir gibi yaşıyabiliyor. Çünkü ülkemiz pahalı.
En İyi Kız Görüşleri