Eti kızgın tavada mühürle Suyunu dışarı atmasın ve karıştır. Kırmızılılar olmasın kahverengiye dönsün. Bu şekilde suyu ile birlikte pişerse lokum gibi olur. Yavaş yavaş suyunu salacak ve et yağını da salacak. Zaten anlarsın suyunun çekildiğini ve yağı kaldığını. Yüksek atwste bunu yap. Sonra soganini kavur bir kaşık sıvı yağ köy soğana yetecek kadar. Sonra salçası biliyorsun 😊
Kapak ile sakın kapatma eti pisirirken sulanır zor pişer sert olur. Soğanı koyduktan sonra et yumasak olmazsa bir çay bardağı sıcak su ilave et kapağı kapat
Bnce olmaz çnkü ilk bastada rengi dönene kadar kavuruyoruz. Kavurdum biraz sonra sıcak su ekledim yemeğe biraz daha pişirdim 5-10 dkika kapattm dinlensin yemek sıcak suda yumusar gbi
Hayatgercek | Yeme & İçme konusunda 437 görüş paylaştı.
Guru
8 gü
Olur, ayrı pişir kat, birşey olmaz...
1|0
0|0
Gizli Üye
8 gü
Ayrı bir yerde kavurup koyabilirsin. Ama öyle içinde pişmediğinden o tadı vermeyebilir.
Kavurdum mantıklı olarak düşündüm çnkü ilk koyarkende rengi dönene kadar yapıyoruz veya içine önceden olan kavurmayı koyuyoruz. Kavurdum sonra içine ekledim birazda su ekledim sıcak 5-10 dakika pişirdm kapattım zaten sıcak suda yumusar diye düşünüyorm
Kızlar & Erkekler Ne Diyor
32Baska yerde yapıp eklicem rengi dğişince etin fasulyenin içine mi atıyım koysa hasşıcakmıyım rengi döndükten sonra
Eti kızgın tavada mühürle Suyunu dışarı atmasın ve karıştır. Kırmızılılar olmasın kahverengiye dönsün. Bu şekilde suyu ile birlikte pişerse lokum gibi olur. Yavaş yavaş suyunu salacak ve et yağını da salacak. Zaten anlarsın suyunun çekildiğini ve yağı kaldığını. Yüksek atwste bunu yap. Sonra soganini kavur bir kaşık sıvı yağ köy soğana yetecek kadar. Sonra salçası biliyorsun 😊
Kapak ile sakın kapatma eti pisirirken sulanır zor pişer sert olur. Soğanı koyduktan sonra et yumasak olmazsa bir çay bardağı sıcak su ilave et kapağı kapat
😅senden net mutfağa lazım...
@Hayatgercek Teşekkür ederim. Şimdi kızımla biber dolması yapıyoruz
Bize de bekleriz bir tabak. Ben bile bu saatte hayatta dolma yapamam. 😅
Yapmam yani. kim uğraşacak bu saatte. Size kolay gelsin...☺
@Hayatgercek Mecbur uğraşmak zorundayım. Tamam bir tabak ayırırım size de. Teşekkür ederim
Kavurup koysam olurmu
Sert olmaz mı
Bnce olmaz çnkü ilk bastada rengi dönene kadar kavuruyoruz. Kavurdum biraz sonra sıcak su ekledim yemeğe biraz daha pişirdim 5-10 dkika kapattm dinlensin yemek sıcak suda yumusar gbi
Kavursun mu haşlasın mı😂😂
Kavursun eklesin haşlarsa et bırakır kendini
Kuru fasulyede eti haşlayıp koyuyoruz biz sizin yörenin farklı heralde
@yakışıklıvefarkli karar verin lütfen
Haşla antepliyim yemek bizden sorulur
Aşçıyım benden sorulur sulu yemek dünya mutfağı bende sen dediğimi yap
Etin şimdiye haşlanmış olması lazımdı ama sonradan da koysan sorun olmaz
Kanka bazı yemeklerin kültürü birdir değişmez et haşlanmaz sulu yemek bu kavuracak ki et tadını versin
Aşçıymış arkadaş onu dinle sen
@yakışıklıvefarkli kavurcam sonra haslasam biraz olurmu
Haklısın galiba ben yanlış hatırladım kavur sen
Etin sert olmaması için tuzu et kavrulmaya pişmeye yakın at kavursan da kuru fasulye pişmeye yarım 1 saat kala atarsan o kıvamını alacaktır
Yanlışım varsa aşçı kardesim düzeltsin😂😂
Aynen kardeşim kavurmadan olur olmaz değil kavursa daha lezzetli olur
Evet başka bişeyle karıştırdım bende yemek yaparım bunu belli etmem lazımdı 😂😂😂
Sende aşcısın galiba kardeşim
Yok annemden öğrendiklerim kadar reis
Biz ömrümüzü adadık bu işe reis anneler de bilir ama öyle bir aşçı gibi bilmez 😊
Dogrudur aşçı olduğunu söyleyince dedıgın doğrudur dedim zaten ama benim annem normal bir aşçıdan 10 kat daha bilgili bir okadar da eli lezzetlidir
Doğrudur kardeşim annelerin Eli lezzetlidir gerçekten
🙏🙏
Kavurdum mantıklı olarak düşündüm çnkü ilk koyarkende rengi dönene kadar yapıyoruz veya içine önceden olan kavurmayı koyuyoruz. Kavurdum sonra içine ekledim birazda su ekledim sıcak 5-10 dakika pişirdm kapattım zaten sıcak suda yumusar diye düşünüyorm
Aynen öyle bir porsiyon da ben isterim 😊
Afiyet olsun
Güveç fırına koyayım mı güzel oluyormu öyle değişiklik istiyorm
@yakışıklıvefarkli teşekkürler sizin yormunuz içinde
Rica ederim
Koy güzel olur