Yılbaşı tabii ki yılın son günü ve o gün her haliyle bir ziyafet gerek kendinize sevdiklerinize bir ödül sofrası hazırlamak ister herkes.
Başlıca birkaç atıştırmalık meze, salata, zeytinyağlılar olmalı eğer evdeki aile bireyleriniz hindi seviyorsa adettendir deyip güzel bir kestaneli hindi yapılabilir.
Yanına güzel bir iç pilavla ama hindi büyük olur ziyan olur derseniz bütün tavuk alıp yine aynı yöntem denene bilir beyaz et sevilmiyorsa kırmızı etten en sevdiğiniz yemeği yapmanız ya da balık tercih etmeniz uygun olacaktır. Ama gecenin sonunda kesinlikle kestane köz veya fırın.
Bir de mısır patlatmayı unutmayın, malum sokağa çıkma yasağı olacak çekirdeği falan fazla alın. Olmazsa olmaz tombala, gerisi size kalmış. Ancak tıka basa yerken sağlığınıza dikkat edin. Arada sofradan kalkıp hareket edin, mutlaka sıvı yiyecekler ve salata sebzeye özen gösterin. Tatlı ve meyveyi o gün biraz kısın.
Yeni yıl yeni güzelliklerle gelsin 🙏🙏🙏
6|0
0|0
En İyi Kız Görüşü
fukanınhatunu | Yeme & İçme konusunda 2,1b görüş paylaştı.
Fenomen
1 ay
Bal kabağı çorbası Mantarlı karides küveç Perde pilavı Zeytinyağlı yaprak sarma Kereviz salatası Kanepe Haydari Iç pilavlı tavuk dolma Biftek sarma Çiğköfte Acılı ezme Babagannuş Cupcake Bal kabağı tatlısı Çikolatalı suffle Kestaneli tart
Alaçatı_mavisi | Yeme & İçme konusunda 923 görüş paylaştı.
Fenomen
1 ay
Hindi dolma vazgeçilmez yemektir lakin butçesi elvermeyenler aynı yemeği tavuktan da yapabilir. Balkabagi ya da mantar çorbası ara sıcak paçanga böregi ana yemek hindi dolma humus patlıcan salatası meze olarak yapılabilir. Tatlı olarak ise çikolatalı sufle ya da tahinli kabak tatlısı olabilir.
0|0
0|0
Cailleach | Yeme & İçme konusunda 755 görüş paylaştı.
Fenomen
1 ay
Mezeler, zeytinyağlılar, kuruyemiş, meyve, tatlı mutlaka olmalı.
0|0
0|0
joeblack18 | Yeme & İçme konusunda 5,1b görüş paylaştı.
Fenomen
1 ay
Ben hindi falan asla demeyeceğim. Öyle bir sofra oluşturmak tercihim olmadı hiç. Geçen yıl 1 tavuk aldım, patates falan çeşnileri ile birlikte fırınladım daha sonrada çay, çerez ile yeni yıla girmiştik.
1|0
0|0
___LAVİNİA___ | Yeme & İçme konusunda 588 görüş paylaştı.
Guru
27 gü
Valla ben güveçtr kaşarlı, mantarlı, köri soslu köfte, pirinç pilavı, sarma, patlıcan mezesi, acılı domates mezesi, limonlu kurabiye ve pasta yapıcam yanına ek olarak cips kuruyemiş boza bira rakı vs aldım... Bu şekilde...
Başlıca birkaç atıştırmalık meze, salata, zeytinyağlılar olmalı eğer evdeki aile bireyleriniz hindi seviyorsa adettendir deyip güzel bir kestaneli hindi yapılabilir.
Yanına güzel bir iç pilavla ama hindi büyük olur ziyan olur derseniz bütün tavuk alıp yine aynı yöntem denene bilir beyaz et sevilmiyorsa kırmızı etten en sevdiğiniz yemeği yapmanız ya da balık tercih etmeniz uygun olacaktır. Ama gecenin sonunda kesinlikle kestane köz veya fırın.
Bir de mısır patlatmayı unutmayın, malum sokağa çıkma yasağı olacak çekirdeği falan fazla alın. Olmazsa olmaz tombala, gerisi size kalmış. Ancak tıka basa yerken sağlığınıza dikkat edin. Arada sofradan kalkıp hareket edin, mutlaka sıvı yiyecekler ve salata sebzeye özen gösterin. Tatlı ve meyveyi o gün biraz kısın.
Yeni yıl yeni güzelliklerle gelsin 🙏🙏🙏