Maalesef sosun adını bilmiyorum. Fakat benim sosum şöyle; rendelenmiş domates, kıyılmış soğan, domates salçası, kimyon, karabiber, nane, kırmızı şarap, nar ekşisi, ezilmiş sarımsak (ya genelde 3 diş kullanıyorum), acı sos, toz biber, pul biber, fesleğen, defne yaprağı, yeşil zeytin, varsa mantar, kekik. Kahretsin yine acıktım. Ayrıca zeytinyağı ile çok daha iyi oluyor. Baharatları sonradan katarak tadlarını daha diri yapabilirsiniz. Canım çekti ya.
Favorim pesto sostur. Tavuk eti ve penne makarnanın üzerinde harika durur. Makarnaları haşlarken bi tatlı kaşığı zerdeçal atmayı da unutmayın keza altın rengi makarnalarınız olur ve sos ile birleşince iyi bi kontrast yakalarsınız. Sosu fesleğen ile kendiniz de yapabilirsiniz ama ne yaparsanız barilla nın hazır satılan pesto sosunu yakalayamıyosunuz. 😛 Karnım acıktı şu an..
Genelde sarımsaklı yoğurt ve salçalı sosla yiyorum mantı gibi falan yapıyorum. Ya da domates sos yapıyorum soğanlı biberli vs. Bu ara da mantarlıya taktım. Soya soslu mantarlı noodle yapıyorum evde noodle olmayınca makarnayla yiyorum aynı usul dkjdjd
aleyna_yaz | Yeme & İçme konusunda 153 görüş paylaştı.
Yoda
1 ay
Genelde bi ayrı tencerede bezelye pişiririm. Tereyağı krema az su ve baharatlarla. Sonuna doğru brokoli içinde pişiririm. Ve haşlanmış ve süsülmüş makarnamla karıştırırım. Veya bolonez.
Şimdi efem zeytinyağında minik doğranan soğanlar iyice kavrulur ve temizlenmiş mantarlar soğanla birlikte kavurmaya devam edilir. Mantar hafif suyunu bırakıp çekenince biraz krema ve baharatlar eklenir. Sonracığıma aynı tavaya (Wok kullanıyorum ben varsa sen de öyle yap daha lezzetli oluyor) makarna ekliyorum. Makarna çok fazla olmasın, mantar sosu tırt oluyor aksi takdirde. Su ve yarım su bardağı kadar süt ekleyip kapağı kapat ve ocağın altını kısıp makarnan istediğin kıvama gelene kadar pişir. 🌸
Havuç mantar biber koyuyorum istersen tavukta koy sebzeleri pişirip en son krema ekliyorum fazla çekmesin krema sulu kalsın ister makarnayı kat karıştır istersen üstüne koy
Kızlar & Erkekler Ne Diyor
2915Genelikle Alfredo sosunu tercih ederim.
Hiç bilmiyorum 😌
Makarna İçin Sos Önerileri! ↗
Teşekkürler 😄
Canım çekti ya.
Bu sos mu şimdi yemek oldu bu yemek 😄
barilla ya 😍 zerdeçalı deneyeceğim ☺
Benim kafadan 😍
Denemek lazım ☺
Evet güzel oluyor. Baharatların ismine bakıp yazarım sabah
Salça kekik tavsiye ederim naneden daha çok yakışıyor ☺
Makarna sevmeyen ikinci bildiğim kişisin 😄 kremalı mantar sosunu nasıl yapıyorsun ☺
Şimdi efem zeytinyağında minik doğranan soğanlar iyice kavrulur ve temizlenmiş mantarlar soğanla birlikte kavurmaya devam edilir. Mantar hafif suyunu bırakıp çekenince biraz krema ve baharatlar eklenir. Sonracığıma aynı tavaya (Wok kullanıyorum ben varsa sen de öyle yap daha lezzetli oluyor) makarna ekliyorum. Makarna çok fazla olmasın, mantar sosu tırt oluyor aksi takdirde. Su ve yarım su bardağı kadar süt ekleyip kapağı kapat ve ocağın altını kısıp makarnan istediğin kıvama gelene kadar pişir.
🌸
Baharat olarak ne atıyorsun 😊
Ben sadece baharat olarak kekik ve karabiber koyuyorum genellikle 😋
Karabiber pul biber kırmızı biber baharat
👍
Değişik soslar ımm 😋
Evet
pesto ve bolenez sosunu biliyorum ama napoliten sosunu hiç yemedim 😌
hahahha sosyete değil de damak zevki sanırım 😌 ben de salça domatesli seviyorum genellikle ☺
Salçala ye gız üstüne de salata dök mmmm
😄 😄 👍
Miden sağlam
Evet güzel oluyor ben sadece kekik ve karabiber kullanıyorum ama aynı salça/domates, sarımsak
sebzeli kremalı nasıl yapıyorsun acaba ☺
Havuç mantar biber koyuyorum istersen tavukta koy sebzeleri pişirip en son krema ekliyorum fazla çekmesin krema sulu kalsın ister makarnayı kat karıştır istersen üstüne koy
teşekkürler
neler mesela
meksika sosu nerden bulacağız 😄
Bi zahmet kendin yap
tamam başkan 😄
Bunu deneyeceğim limon değişikmiş 😌
Herkesin damak zevki farklıdır tabiki ama bana göre limon sıkınca çok güzel oluyor tavsiye ederim 😊
😋 😋
köri ağır gibi geliyor ☺
Değil çok az at
Pesto 🙊
Uzun zamandır peynirli yemiyorum nedense unuttum 😄
Ben de arada böyle yapıyorum ☺
En güzeli 😋 bende yazın domates kışın salça tercih ediyorum.
:) aynen öylede güzel oluyo soğan biberde katıyorum
soğan, biber hiç denemedim denerim ama ☺
dene soğan biber domates çok güzel oluyo :) Fırında makarna yaptın mı hiç
Fırında makarna hiç yapmadım 😌
oda güzel oluyo :)
kaşar ucuzlarsa denerim 60 ₺ olmuş 😄 🙄
:) tamam
Ketçabın ilk çıkışı kötü yemeklere katmak içinmiş 😄
Fark etmez 😂
sade makarnaya ketçap mı?
Olmaz mi
bilmem bana hitap etmedi ama tabii damak tadı ☺
Eee yanı damak tadı aynen :)
Domates ve kekik tavsiye ederim. ☺
Birdahaki sefere oyle denerim😊
Afiyet olsun şimdiden ☺
Tesekkurler😊
Benim ve çoğunluğun favorisi 😄
😊Hmm tamam o zaman
Körili makarna hiç denemedim 😌
Dene bı markette hazır nodlee var ya körili al bı tane tadı çok güzel
Onun kokusu çok ağır 🙊
Yoğurda birazda mayonez 😋
pesto mu yani 😌
salça ya da domates benimde favorim 😋
Baharat kullanıyor musun veya sarımsak vs.
Hiç yemedim 😌
Çok lezzetli oluyor. Dene birgün mutlaka.
Hiç bilmiyorum bu sosu 😌
Öyle de güzel oluyor ama fazla yapmıyorum ☺
Ben sana kendi ellerimle yaparım o makarnayı :)
Yapsana
Yaparım valla sen iste yeter :)
Tanışalım mı makarna canavarı?
@SaAdimAzrail makarnadan bile yürümeyi nasıl başarıyorsunuz ya 😄
şu an makarna yapıyorum domates soslu :)
Aynen ya salça ya domatesli favorim 😋
Ben de yazın domates kışın salça kekik tuz yağ 😋
Acıktırdın..
Aynen salça ya da domates tuz, yağ, kekik, karabiber
Ben de yazın domates kışın salça kekik tuz yağ 😋
Afiyet olsun.
teşekkürler 😄
yoğurtla kıyma bir arada fazla hoşuma gitmiyor 🙊
yoğurda birazda mayonez 😋
Ben de yazın domates kışın salça kullanıyorum. 😋
Aciktim😂
soruyu sorarken makarna yiyordum 😄