Selam 💚
2022 YKS'ye girecek KScanlar buraya! Siz yazı değerlendirin, son senede zorlu bir sürece girmişsiniz gibi hissetmeyin diye adım adım çalışma taktiklerini göstereceğim. Umarım fayda sağlayabilirim. Derslerin başlıkları ile bir anlatım yapmaya ve merak ettiğiniz soruları yanıtlamaya çalışacağım.
1.Türkçe
Yazın en büyük hedefiniz paragraf soruları çözmek olmalı ve kışında devam ettirmelisiniz. Önemli olan çok paragraf sorusu çözmeniz değil, düzenli olarak devam ettirmeniz. Aslında bu paragraf çözme işlemi tüm dersler için geçerli. Çünkü ÖSYM her yıl aynı bilgileri benzer soru tarzlarında ve daha çok anlama dayalı tarzda soruyor. Ayrıca paragraf çözmek hakkında yazdığım bencemden yararlanabilirsiniz.
Dil bilgisi kısmı için ise bilinçli olmanız gereken nokta; çalıştığınız konu üzerinde tamamen almak amacında olmak ve tekrar etmek. Çünkü birçok derste olduğu gibi dil bilgisi kısmında tekrar edilmediğinde unutulma ihtimali çok fazla. Ve konuları sırf yazın çalışmış olmak için anlamdan hızlıca geçerseniz size hiçbir yararı olmayacağı gibi vakit kaybettirir. Tabi sizlere gerekli Youtube kanal önerilerini aşağıya bırakacağım.
Ayrıca konuları neye göre belirleyip nerden başlamanız gerektiğini rehber öğretmeninizden ulaşabilirsiniz. Güncel TYT konuları hakkında sizi bilgilendirmesini rica edin. Ve güncel bir test kitabı alarak da içindekiler kısmından genel konu dağılımını görebilirsiniz.
Tarık Hoca İle Türkçe Edebiyat
Paragraf Netlerini Arttırmanın Yolları
2. Sosyal Bilimler
A) Tarih
Tarih için düzen içerisinde yürüttüğünüzde ve soru çözümleri yaptığınızda bu bölümde sorun yaşamazsınız. Vereceğim kanal linki ile birlikte kendiniz hocanın anlatımı ile birlikte not tutarak ilerleme kat edebilirsiniz. Bu bölümde konu anlatımı kitabı almanızın gerekli olduğunu düşünmüyorum. Ayrıca almanızı tavsiye edeceğim test ve konu anlatımı kitapları için bir bence de hazırlayabilirim. Düzenli ilerleyin ve tekrarları ihmal etmeyin.
B) Felsefe Grubu
Aslında felsefe çalışıldığında çok zor sorular sorulan kısım değildir. Ancak ÖSYM artık daha çok anlama dayalı sorduğu için dikkat edilmesinde yarar var. Yazın başlamak konusunda eğer 12.sınıf öğrencisi iseniz önceki senelerde aldığınız notlar varsa mutlaka işe yarar. Yoksa öğrenim hayatınızda gördüğünüz ders kitabı bulunuyorsa içerikler zaten oradan soruluyor, oradan da yararlanabilirsiniz. Eğer o da yok diyorsanız burada konu anlatımına ihtiyacınız var demektir ve Youtube kanalı olarak da Tonguç ve benim hocama bakabilirsiniz. Yaz için çalışmaya gerek var mı sorusu için aslında kendinize ne katsanız yarar var ama bir test kitabı çözerek ön hazırlık yapmış olsanız sene içerisinde de eksiklerinizi kapatırsınız.
Din kültürü için yazın başlamak isterseniz başlayın ama benim şahsi fikrim bu dersin aşırı önemsenmesi ya da boş verilmesi değil, sınava girmeden ince konu anlatımlı bir test kitabı ile mutlaka en az bir kez gözden geçirilmesi. Gözünüze kolay olarak canlandırıp net kaybı yaşamamalısınız.
3. Matematik
Matematik dersine olan ilgiliniz çok ya da az olması durumları çalışma gerekliliğinizi azaltmıyor. Ve yazın mutlaka bu ders için çalışılmaya başlanmalı. Eğer matematik dersinde şu ana kadar pek başarılı olamayan bir öğrenci olmuşsanız ya da çok iyi olmayan bir öğrenci, sorun kaynaklı ilerlemelisiniz. Sorun kaynaklı ilerlemediğiniz sürece tam anlamı ile başarı elde etme oranınız düşüyor. Öncelikle " ben bu dersi yapamıyorum " algısını zihninizden silmeniz gerek. Başarı elde edemediğiniz dersi en sevdiğiniz derslerden biri gibi varsayarak o derse çalışmaya öncelik verin. Çok yoğunlaşıp sonrasında derse olan tekrarları azaltırsanız unutursunuz zaten her derste tekrar yapmanız gerekirken önem arz eden bir dersin sona itilmesi başarıya ulaştırmaz. Matematik içinde Tonguç akademiye bakabilirsiniz.
Ayrıca günde kaç soru ve saat çalışılmalı konusuna gelince bu sizin verim alma oranınıza göre değişiklik gösterir. Zaten amacınız masa başında ders çalıştım diyebilmek için oyalanmak değil yöntemlerle en kalıcı şekilde başarıyı yakalayabilmek olmalı. Ancak yarım saat, bir saat gibi çok kısa sürelerde olmamalı. Siz kişisel olarak gerekli vakti ayarlamalısınız.
4. Fen Bilimleri
Fen bilimleri için özellikle vurgulamak istediğim ilk konularda net kaybetmemeniz. Tabi hepsini çözebilmek ilk hedefiniz olmalı. Lazım olabilecek bazı linkleri paylaşacağım. Yazın kimya ve fiziğe başlayabilirsiniz. Ancak biyoloji için biraz daha diğerlerine göre ezbere dayalı olduğu için yazın başlasanız bile aynı AYT Edebiyat misali sürekli tekrar yapmanız gerekiyor. Ve konuları pekiştirmeden geçmeyin. Başarılar dilerim.
En İyi Cevaplar