Günümüz toplumunun, gençliğin evliliğe bakış açısı nasıl?
19
16
Görüşünü yaz
16Kız Görüşü
19Erkek Görüşü
Bi’Bot Seçimi
Çok Süper Görüş
Hanimteyzeniz | Aile & Toplum konusunda 113 görüş paylaştı.
Xper 6
3 ay
Bana sorarsan evliliğe soğuk değiller evladım. Ama evlenmekteki amaçları boyut değiştirdi. Bu da aslında iyi oldu. Eskiden erkekler düzenli cinsellik ve evde hizmetleri görülsün diye kadınlar da geçimleri ve güvenlikleri sağlansın diye evleniyorlardi. Şimdi ise cinsellige ulaşmak daha kolay herkes maddi anlamda da kendi kendine yetiyor. Evlilik için de gerçekten sevmeyi ve sevilmeyi uyumu onemsiyorlar. Ben bunun evlilikleri daha sağlam hale getirdiğini düşünüyorum. Daha az evlilik olacak ama olanlar baskısız ve hür irade ile devam edecek.
Her şeyden önce insanların birbirine olan saygısının ve güveninin olmadığı bir gerçek. İnsanlar evlenmek isteyebilir ama bunun şartlarını sorumluluklarını taşıya bilirler mi bunu önceden gözden geçirmeleri gerekir bence. Yalnızlığa alışkın veya özgürlüğüne düşkün insanların bu konuda zorlandıkları doğru ve bu insanlar için alışma süreci oldukça çetin. Bence insanlar en başta saygı sorununu çözmeliler sonrası zaten hallolur. Bir diğer sorun ise ekonomik gerçekler ve bu herkesi derinden etkiliyor geleceğe dair umutları kalmıyor, kalmadığı için insan sadece kendi geçimini sağlama yolunu seçiyor. Sorumluluk olmak istemiyor.
Danadandini | Aile & Toplum konusunda 308 görüş paylaştı.
Yoda
3 ay
22. yüzyılda evlilik kavramı silinecek. toplumsal baskıdan kurtulmaktan başka ne maksadı var? sevgili olup ayrılmakla evli olup ayrılmak arasında ne fark var? ya da evlenmeden ömür geçirmeye engel bir durum var mı? önemli olan iki kişinin birbirini sevip saygı duymasıdır. evlilik tamamen toplumsal bir öğretidir ve giderek azalarak yok olacak...
gecekusum3434 | Aile & Toplum konusunda 1,6b görüş paylaştı.
Master
3 ay
Eskiden evlilik müessesesine bir saygı vardı edep vardı eşlerin birbirine karşı olumlu halleri vardı artık bakıyorum evliliği evcilik sanıp iki gün sonra oynamıyorum ver altinlarimi diyen bir ortam oluştu o yüzden insanlar birbirini tanımadan evlenip kuşa süre sonra ayrılıyor
joeblack18 | Aile & Toplum konusunda 4,7b görüş paylaştı.
Master
3 ay
Böyle aldatmalar, kavgalar, güvensizlik vs bütün şiddeti ile devam ettiği sürece genç kızlar çok korkuyorlar evlilik yapmaktan. Çevremde gördüğüm, söylemlerinden yola çıkarak belirtiyorum bunu.
Emoji Ekle
Sevdim
Yardımcı
Eğlenceli
Katılmıyorum
DoğrulukCadısı | Aile & Toplum konusunda 146 görüş paylaştı.
Xper 7
3 ay
Tabikide evliliğin kutsallığı yitirildi birçok etken var ekonomi, medya sayılamayacak kadar ve gençlikte bunun getirisiyle evliliğe karşı maalesef soğuk bende bir genç olarak böyle düşünüyorum.
Evliliğe bakış açım evlenmek için ya da insanlar evleniyor diye değilde saygı duyduğum, evliliği bir Kurtuluş aracı değilde mutlu olan hayatımı devam ettirmek, eksikliklerimi gidermek için değil saygı duyduğum adamla hayatımı birleştirmek benim için evlilik.
Emoji Ekle
Sevdim
Yardımcı
Eğlenceli
Katılmıyorum
Affedilmeyen | Aile & Toplum konusunda 14b görüş paylaştı.
Master
3 ay
Evlilik.. insanların hayatının dönüm noktası bunu fark edene kadar gençler önemsiz sanıyorlar sonra da yanılıyorlar bence..
Emoji Ekle
Sevdim
Yardımcı
Eğlenceli
Katılmıyorum
Gizli Üye
3 ay
Feminist bir dünyada yaşadığımız için efendi adama yamanmadan önce yüzlerce erkekle ilişkiye girip zarını diktirip bakire kız rolünü rahatça oynayan kadının nafakayı garantiledikten sonra kocaya tekmeyi basmasına dek katlandığı bir süreç oluyor evlilik. Ve günümüzde bile eşinin kendisiyle "severek" evlendiğini zanneden milyonlarca enayi erkek var...
Emoji Ekle
Sevdim
Yardımcı
Eğlenceli
Katılmıyorum
1 Kişi
guapomorena | Aile & Toplum konusunda 225 görüş paylaştı.
Xper 7
3 ay
Kullan at aşklar, ihtiyaç halinde damardan alınan kısacık sevgiler sarmış gençliğimin ruhunu.
Bi’Bot Seçimi
Çok Süper Görüş