Evlilikte en çok kadınlar mı kısıtlar yoksa erkekler mi?
37
24
Görüşünü yaz
37Kız Görüşü
24Erkek Görüşü
En İyi Erkek Görüşü
fantastikadamm | Aile & Toplum konusunda 138 görüş paylaştı.
Guru
4 ay
Bu konuda erkekler ne kadar eş dırdırından ve kısıtlanmaktan şikayet etse de kadınların işi daha zordur. Sevgili iken işleyen kuralların çoğu evlilik söz konusu olduğunda işlemez hale gelir.
Özellikle bizim toplumumuzda erkekler eşlerinin üzerinde tahakküm kurmaya meyilli ve isteklidirler. Kadının, erkeğin koyduğu kuralları reddetmesi ve kendine bunun dışında bir yol çizmesi çoğu zaman pek de kolay değildir.
Kadınlar bu konuda daha kısıtlayacı çünkü ilgi istiyorlar eşlerinden. Her şeyi beraber yapmak, eğlenmek. Erkek ise kahvede okey oynamayı tercih ediyor. Kadınlar aslında kısıtlamıyor, benimle ilgilensin diye çırpınıyor. Beraber vakit geçirmek istiyorlar, erkekler tabii bunu anlayamadıkları için detayda söylediğin gibi kısıtlamak olarak algılanıyor.
ǝןǝqǝpʞɔᴉuɯᴉuǝq | Aile & Toplum konusunda 1,2b görüş paylaştı.
Fenomen
4 ay
Evlilik de kadınlar, erkekleri kısıtlıyor. Tabi erkekler kısıtlanmazsa evlendikleri halde erkekler uslanmazlar. Erkekleri kısıtlamayı doğru buluyorum.
Emoji Ekle
Sevdim
Yardımcı
Eğlenceli
Katılmıyorum
tuba-sueda | Aile & Toplum konusunda 412 görüş paylaştı.
Guru
4 ay
#SelamGençlik ⭐🍀 Bu, evlilikte erkeğin ve kadının ortak çözüm yolu bulmaları gereken bir durum. Aşırı kıskançlık, güvensizlik olmasına iki taraf da sorumluluk ve sadakat sahibi tavırlarıyla baştan engel olmalı. Birbirini gerçekten severek evlenmiş insanların sonradan birbirlerini kısıtlamaları, özgürlüklerini yok etmeleri tasavvur dahi edilemez. Doğrusu bir erkeği kısıtlamak hiç tarzım değil, sadece hayal etmesi bile kendimden utanmama yol açar. Birlikte özgür ve güvenli olmaktan yana benim tercihim, daima, net. #SunIsUp#Amazing#TubaSueda ⭐🍀
Kişiden kişiye değişir ama istatistikler erkeklerin daha çok kısıtladığını söylüyor. Ve ayrıca son 20 yılı saymazsak tamamen erkek egemen bir dünya vardı haliyle bunu düşünürsek bu egemenliğin bir anda yıkılması zor ama kademe kademe azalıyor her geçen yıl
aslında çok farklı değil.. aradaki ayrım aslında şurada başlıyor: kadın zaten babasından dolayı halihazırda bazı kısıtlamalara maruz kalmış olarak geliyor ki erkek çocuk da buna alışkın olduğu için eşine aynı davranmaya devam ediyor ancak erkek daha serbest kafasına buyruk yaşadığı istediği saatte gidip istediği saatte gelmeye alıştığı için evlendiğinde hayatını paylaşmaya başladığı insanla kısıtlanan bazı davranışları ona fazla geliyor. hesap vermesi gereken birinin varlığına alışman zor oluyor.
kısıtlama yine bile erkeğe daha serbest olsa da eşit diyelim.. ama alışkanlıklar farklı..
Emoji Ekle
Sevdim
Yardımcı
Eğlenceli
Katılmıyorum
rekreasyonistt | Aile & Toplum konusunda 64 görüş paylaştı.
Xper 7
4 ay
Eğer kadın 'kafesledim herifi' diyenler gibi evlilik baskısıyla büyütülmüşse kadın kısıtlar. Eğer erkek 'benimsin ayağını denk al' gibi sıkıntılı bir kafada yetiştirilmişse de erkek kısıtlayıcı taraftır.
Emoji Ekle
Sevdim
Yardımcı
Eğlenceli
Katılmıyorum
Fatmanurarı | Aile & Toplum konusunda 370 görüş paylaştı.
Yoda
4 ay
Tabiki de kesinlikle erkekler işe gitme makyaj yapma pantolon giyme vb kısıtlıyorlar bazıları kendi sosyal medyasını kapatmak istemez karısının kapatmasını ister aşırı saçma karın sosyal medya hesabini kapatacaksa sende kaoatacaksin bu kadar basit😂
Yani şu bir gerçek biz erkekler kısıtlarız diye düşünüyorum kadınlar bizim emanetimiz hele ki eşimiz sevdiğimiz ise daha da başka biz erkeler kendi emcinslerimizin (kötü niyetli olanlar) ne kadar tehlikeli düşünceler akıllarından geçirdiklerini bildiğimiz için koruma içgüdüsü devreye giriyor önemli olan sıkmadan düzgün bir dille söylemek
Emoji Ekle
Sevdim
Yardımcı
Eğlenceli
Katılmıyorum
Nellis92 | Aile & Toplum konusunda 508 görüş paylaştı.
Yoda
4 ay
Bence erkekler daha çok kisitliyor kisiden kisiye degisebilse de erkekler evlendikten sonra daha korumaci olur haliyle daha fazla kisitlar diye dusunuuorum
Emoji Ekle
Sevdim
Yardımcı
Eğlenceli
Katılmıyorum
SevmekGuzel007 | Aile & Toplum konusunda 1,3b görüş paylaştı.
Guru
4 ay
Erkekleri. Erkek evleninceye kadar rahattır evlenince iş güç kazanç derken biter. Kadın evleninceye kadar aile ve çevre baskısıyla büyür evlenince evinin kadını olur rahattır.
Emoji Ekle
Sevdim
Yardımcı
Eğlenceli
Katılmıyorum
Semih4500 | Aile & Toplum konusunda 381 görüş paylaştı.
Guru
4 ay
Bunun bir önemi var mı? Turkiyede herkes birbirini kısıtlamaya sindirmeye çalışıyor! Idare etmeye çalışanı ezmekten de çekinmezler. Genel olarak bir ahlak problemimiz olduğu bir gerçek var.
Emoji Ekle
Sevdim
Yardımcı
Eğlenceli
Katılmıyorum
noeshia | Aile & Toplum konusunda 194 görüş paylaştı.
Bilge
4 ay
beni kısıtlayacak insanlarla iletişimi en başından kurmadığım için ben bu soruya kadınlar olarak cevap veriyorum
şahsen bir kadın olsam korkmam niye korkayım yık bütün masrafları erkek tarafına otur evinde damızlık gibi kullan bütün stresi karşındaki çeksin oh safsınız abi
En İyi Erkek Görüşü