Daha iyi bir şekilde idare edilemez mi insanlar? İngiltere bizden çok önce cumhuriyete geçmiş fakat 30 yıl dayanabilmiş. Cumhurbaşkanlarının cesedini bile öfkelerinden mezardan çıkarıp parçalarını ülkenin çesitli yerlerine asmışlar. Tekrar Krallığı istemişler. Avrupa'da hala krallar var. Bizde barış isteyen padişahı zorla savaşa sokup çöküşe sebep olup daha sonra padişahı hain ilan etme durumu var. Demokrasi sayesinde halka hesap vermesi gereken kişiler bizi siz seçtiniz diyerek makamlarını cebini doldurma aracı olarak kullanabiliyor. Japonya kralından örnek veriyorum bir kralın böyle şatafatlara hiç ihtiyacı yoktur. Zaten ülke kendisinindir. Hayvanlar aleminde bile durum böyle. Demokrasilerde İnsanların iyi bir lideri bile olsa kötü bir muhalefet sayesinde yıpranması mümkündür. Siz ne düşünüyorsunuz? İlk demokrasi bile yine soylular arasında bir durumdu. Yine sıradan halkı ilgilendiren bir şey yoktu. Şuanda bir şey değiştiğini zannetmiyorum. Çünkü liderler ölünceye kadar koltuğu bırakmak istemiyor.
Krallık japonya İngiltere Hollanda Norveç gibi
A seç
Cumhuriyet Türkiye İtalya Almanya Yunanistan gibi
B seç
Oligarşi aristokrasi seçkinler sınıfı israil iran Arabistan Vatikan gibi
Nükleerteori | Aile & Toplum konusunda 21,6b görüş paylaştı.
Master
4 ay
Bizim bir düşünürün lafı vardı. İnsanlar liderlerini ister tribünde isterse dar ağacında olsun hep yüksekte görmek isterler diye. Bizim gibi toplumlar tek adamcı toplumlardır. Hiç boşuna atıp tutmasınlar demokrasi falan filan. Bizim gibi devletlerde başa bir kral geçmeli o da doğru dürüst olmalı. Öyle yönetilmeli. Ülkeye özgürlük gelince ne olduğunu 1962-1980 arası gördük. Kimse kusura bakmasın ama modern toplum falan değiliz. Sadece kiyafetimizi benzettik kafa hala 11. Yüzyılda. Okumuşunda da cahilinde de
İngilterede krallık semboliktir atalara saygı anlamında ama 300 senedir demokrasiyle yönetilir. Ben güçlendirilmiş demokrasi istiyorum kurumlar yönetsin ülkeyi juri olsun ingilteredeki gibi. Cumhurun başbakanın yetkileri kısıtlansın hesap verebilir olsun
İngiltere sembolik değil her başbakan kraliçesinin önünde eğilip kabul edilmeyi bekler. Demokrasi saçmalığı halkı kışkırtmak için çok uygun bir kavram. Seçim var siz seçtiniz siz yaşayın istediğiniz lider bu diyorlar ama parası olan iyi yalan atan başa geliyor. Kralı bile deviren halk bunlara susuyor. Çünkü kendi seçti.
Ya ama hep aynı yere takılıyorlar senin gibi efenim onay alıyor kraldan ya alsın oda sembolik sonuçta halk başbakanı seçmiyormu tamam işte demokrasi işte... birde orada başbakanın yolsuzluğunu yakalayan juri var mahkeme kararları var ee birde gel Türkiyeye bak
Ancak unutmamak gerekir ki İngiltere'de meclisi oluşturan Lordlar Kamarası ve Avamlar Kamarası zamanında monarkın başına gitmiş ve halkın seçtiği bu meclis seni orada tutmaya karar verdiği sürece sen kraliçe olabilirsin demiştir.
Yani cumhuriyet felsefesi olan egemenliğin millette olması orada da geçerlidir.
AlfaErr | Aile & Toplum konusunda 268 görüş paylaştı.
Yoda
4 ay
Osmanlı gibi hanedanlık sistemi,çünkü cumhuriyet sisteminde her 5 yılda bir iktidar değişebilir, bu iktidar değişiminde a partisi kendi istediğini b partisi kendi istediğini uyguluyor, yapılan 1 hata 10 yıl 15 yıl ileriyi etkiliyor, ancak hanedanlık olsa yapılan bir yanlışı zaman kavramı olmadan düzeltebilir ve geniş zamanlı projeler planlar yapabilirsiniz
Emoji Ekle
Sevdim
Yardımcı
Eğlenceli
Katılmıyorum
1 Kişi
GhostlyKisses | Aile & Toplum konusunda 579 görüş paylaştı.
Guru
4 ay
Cumhuriyet tabi ki. Ama sözde değil, uygulamada da Cumhuriyet.
En İyi Erkek Görüşü