Twitterda dolaşıyordum. Zeugma müzesindeki Helenistik eserlerin paylaşıldığı bir twite Türklere karşı yapılan nefret yorumlara denk geldim ve şaşırdım açıkçası. Nasıl yaşayabiliyorlar bu kadar yoğun nefretle
verwindung | Aile & Toplum konusunda 312 görüş paylaştı.
Yoda
6 gü
Homeros'un İlyadasını okumaktan akılları akıl olmamaya karar vermiş olmalı, birde bunların Sparta efsaneleri yaşar, güya bu spartalılar bir kaç askerle milyonlarca nüfuslu ve askerli Pers'in ve dünyanın hükümdarı Kserksesi derinden sarsıyorlar ve öldürmeye dahi yaklaşıyorlar. Gülemiyorum bile bu hallerine, adam olsaydılar da şehir devleti olmak yerine, Yunan devleti olsaydılar en başından, bu yüzden bunların büyük imparatorluklara sahip olmuş devletlere hep kıskançlıkla bakarlar. (İskenderi dahil etmeyin, o makedonyalıdır)
1|0
0|0
Bravissimo | Aile & Toplum konusunda 876 görüş paylaştı.
Guru
6 gü
Adamlarda Türk düşmanlığı hayatlarının her anında aşılanıyor. Yunan olsun, ermeni olsun, arap olsun, bulgar olsun, sırp olsun, avrupanın diğer milletleri, ruslar. Hepsinde istisnasız böyle.
Ama bizim millet, sevgi pıtırcığı. Bu milletlerin yüz yıl önce yaptıklarını bilmez. Bu zulmü görenler çocuklarına, torunlarına anlatmadı. Okullarda milli bilinç oluşturulmadı.
Ama onlar her zaman kinlerini diri tutuyorlar. Bizde ise andımız kaldırılıyor.
Nefret milliyet ile değil kişilerle ilgilidir. Bazi nefret söylemleri de devlet teşviki ile oluyor örnek Yunanistan Ermenistan. Mesela Ermenistanda okullarda daha fazla çocuklarda bu Türk nefreti . Çünkü göz koydukları yerler vaad edilmiş topraklar var ve bunun için küçüklükten yetiştiriyorlar. Ama dediğim gibi bunlar kişiseldir tesviklere bağlı olarak da tabi çoğalır. Bu yazan kişi yazsa ne olur yazmasa ne olur. gaza gelmemek lazım böyle şeylerde.
Genelde merkezi yönetimin olduğu yerlerde daha kuvvetli oluyor bu tip fikirler, Amerika gibi yerel yönetimin olduğu yerlerde daha az her bölgenin Kendi yönetici var kendi kararlarını veriyor, başkentdeki bir meclis milyonları peşinde sürükleyemiyo biz de keşke böyle bir sistem olsaydı
MisterZaza | Aile & Toplum konusunda 90 görüş paylaştı.
Xper 5
6 gü
Türklerin niye Yunanlar düşmanlığı bu kadar yoğun? Bu sene hafif sürtüşme oldu iki tarafta kötü ekonominiz var vs. Diye tweet'ler atıyordu. Yunan değil sen de de nefret var zaten.
Yunan halkyla türk halkı karakteristik olarak çok benzer kolay gaza gelebiliyoruz mesela xd, Anadolu ve İstanbulu onlar yüzyıllarca yönetip bir kültür oluşturmuşlar Türkler ise Anadolu'ya akın yaparak, kılıç zoruyla girmiş ve orada hakimiyet kurmuş o yüzden sevmiyorlar birde bizi türk yemeği dediğimiz pek çok şeyide kendilerinin olduğunu ve Türkler'in onlardan çaldığını düşünüyorlar, aslında çalmak denemez Osmanlı Zaten müslüman Roma'dır yani Bizans'ın müslüman versiyonu
1|0
0|0
ıamhumman | Aile & Toplum konusunda 279 görüş paylaştı.
Xper 7
6 gü
sence bu gerçekten doğru mu ya da sistemin mi bir oluşumu
0|0
0|0
Erek1973 | Aile & Toplum konusunda 537 görüş paylaştı.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor
39Ama bizim millet, sevgi pıtırcığı. Bu milletlerin yüz yıl önce yaptıklarını bilmez. Bu zulmü görenler çocuklarına, torunlarına anlatmadı. Okullarda milli bilinç oluşturulmadı.
Ama onlar her zaman kinlerini diri tutuyorlar. Bizde ise andımız kaldırılıyor.
Aynısı Türkiye'de de var
@Tovarisch var tabii Fransa da da var - sözde insan haklarinin sözcüsü olduğu için belirttim-her yerde biraz biraz vardır bu asiriciliklar.
Genelde merkezi yönetimin olduğu yerlerde daha kuvvetli oluyor bu tip fikirler, Amerika gibi yerel yönetimin olduğu yerlerde daha az her bölgenin Kendi yönetici var kendi kararlarını veriyor, başkentdeki bir meclis milyonları peşinde sürükleyemiyo biz de keşke böyle bir sistem olsaydı
Biri ekonominiz kötü tost karşılığı kizlar veriyor diyor, diğeri Osmanlı escinseldi diyor. Herkes birbirine saldırıyor ama kimse kendine bakmıyor.
Kanka sen daha burdmsn
@yargıç_bey Ben yıllardır burdayım da tanıyamadım seni kanka.
Taniyamazsin tabi sen ayse degilmisin 😃🙄
@yargıç_bey Yo. 😂
Evlenmeyi dusunmuyormusun 😐
@yargıç_bey Sen başka biriyle karıştırıyorsun herhalde.
Yok yok sensin de sana yazamiyrm ki ozlden
@yargıç_bey Ne ismim ayşe ne de evlilikle işim olur arkadaşım ne diyorsun ya.
Okullarda aşılanmıyor bu kadar
Biz sindirilen bir milletiz. Suriyelileri besleyip iflas eden esnaflar bile sesini çıkarmıyor yıllardır
Kim ne adına sindirdi?