Kuranı okuyup bitiren çoğu kişi neden dinden çıkıyor?

- 136﴿ Ey iman edenler! Allah’a, peygamberine, peygamberine indirdiği kitaba ve daha önce indirdiği kitaba iman edin. Allah’ı, meleklerini, kitaplarını, peygamberlerini ve âhiret gününü inkâr eden kimse iyice sapıtmıştır. NİSA SÜRESİ.
"Bedevîler 'inandık' dediler. De ki: Siz iman etmediniz ama 'İslâm olduk.' deyin. Henüz iman kalplerinize yerleşmedi. Eğer Allah'a ve Resulüne itaat ederseniz, Allah işlerinizden hiçbir şeyi eksiltmez. Çünkü Allah çok bağışlayan, çok merhamet edendir." (Hucurat, 49/14)
Yerleşim bölgeleri dışında göçebe olarak yaşayan Arap kabileleri Hz. Peygamber’e geliyor, sosyal yardımlardan pay almak için kendisine boyun eğiyor, teslim oluyorlardı. Bu davranışlarını “iman etmiş olmak için” yeterli saymaları, kendilerini mümin olarak göstermeleri üzerine bu âyetler gelmiştir.
Günlük dilde ve terim olarak İslâm, Hz. Muhammed’e vahiy yoluyla bildirilen dinin adıdır. Bu dine iman eden ve gereğini yerine getirmeye çalışan kimselere de müslüman denir. Ancak İslâm kelimesinin sözlük mânasında “boyun eğmek, teslim olmak” da vardır. Bedevîlerin yaptığı da İslâm’ın bu sözlük mânasını gerçekleştirmekten ibaret idi. Çünkü 15. âyeti de göz önüne aldığımızda bir kimsenin gerçekten iman etmiş olabilmesi için kendisinde şu inanç ve davranışların gerçekleşmiş olması gerekmektedir: 1. İslâm’ın taleplerini yerine getirirken bunların Allah ve resulünün emirleri olduğuna, Allah’tan geldiğine, O’nun emirlerine itaat etmenin insana, dünya ve âhiret mutluluğunu sağlayacağına kalbi ile de iman etmiş, inanmış olmak. 2. Bu inancında asla şüpheye düşmemek, aklı ve duygularıyla ikna olmuş, bu inanca bağlanmış bulunmak. 3. İslâm’ı ve müslümanları korumak, dininin güçlenmesi için malını ve gerektiğinde canını vererek çalışmak, çabalamak, olanca gücünü harcamak. Bağlamdan anlaşıldığına göre “Biz de müminiz, inandık” diyen bedevîler henüz cihad ile sınanmış ve imanlarını ispat etmiş değillerdi. İmanlarının kalplerine yerleşmiş olmadığı hükmüne gelince, bunu ancak Allah bilirdi ve peygamberine böyle olduğunu bildiriyordu. Şayet Allah bildirmeseydi, peygamber dahil herkesin, “Ben müminim” deyip emirlere itaat edenleri gerçekten ve kalpten inanmış saymaları, böyle bilmeleri gerekecekti. TÜRK DİYANET İŞLERİ BAŞ.
bu önemli bir konu arkadaşlar biraz bahsetmek istiyorum, madem arkadaşım soru sormuş Biz de birazcık cevap yazalım istedim. Şimdi arkadaşlar iman etmekle Müslüman olmak farklı şeyler. Mümin ile müslüman birbirine benzer ama birbirinden farklıdır biri kabul tastik eder, diğeri ona taklidi olarak taraflar olur. yani bizim insanlarımız maalesef kitabını okuyor ama anlamıyor ve iman etmeye çalışmıyor ne yazık ki toplumumuzun çoğu anneanneden dededen babadan gördüğü şekilde taklidi iman sahibi. ve burada rabbimizin de bize emrettiği şey iman etmek yani tahkiki iman sahibi olmak bunu yukarıdaki ayet-i Kerime ispat eder. yani meal Kur'an'ı tercüme etmeye yetmez çünkü arapça dilini başka hiçbir dil muhafaza edemiyor, sadece Kur'an okumak Sadece sevap kazandırır. Ama bize ne emredilmiştir bilmek içinde meali ile birlikte tefsirde okumalıyız. re-state://background_color_rgba (0, 0, 0, 0), font_color_rgb (77, 77, 77), justifyLeft, p0|00|0Görüş hala geçerli mi?Bununla birlikte biz bu taklidi imanımızı tahkiki imana çevirmek ile mükellefiz. nasıl ki düşünün bir bina var siz bu binanın temellerini kolonlarını ana taşıyıcılarını sağlamlaştırmadan boyasıyla süsüyle parkesi ile alçısıyla o inşaatı süslüyor ve boyuyorsunuz ve bir yağmurda karda çamurda ya da hafif bir depremde binanızın temelleri zarar görüp çatlıyor ya su alıyor ya da yıkılmaya yüz tutuyor ya da yıkılıyor. İşte iman etmeden okunan kur'an-ı Kerim ezber de yapılsa anlamadan ve iman edilmeden ve imanı sağlamlaştırma dan yapıldığından dolayı aynı yukarıdaki bina olayına benzer olarak imanımız sarsılıyor yıkılıyor ve harab oluyor işte aynı bunun gibi bizde böyle biz eğer imanımızı sağlamlaştırmaz isek araştırıp düşünüp tahkik etmezsek agnostik deist ateist veya farklı bir görüşe veya yanlış batıl bir inanca sahip olabiliriz Allah korusun.
En İyi Erkek Görüşü
- Bir kitabı gerçekten derinlemesine incelemek isteyen insan meal okumaz çünkü hiçbir eser incelenecekse başka dile tercüme üzerinden incelenip yargılanamaz buna din kitapları da dahil.
Tercümeler tam anlamıyla kelimesi kelimesine aynı anlamda olmuyor ve tercüme eden kişinin veya o tercüme edilen dilde o kelimenin asıl manası olmayabiliyor bu sefer o kelime değiştirildiği için anlam farklılaşır.
Eğer makale vs okuyan varsa akademik anlamda bilir ki eserler orjinal dilinde okunur.
Yani o yüzden doğrudan tercüme okuyup ben kitabı çürüttüm diyen insana sadece gülünür.
Bu ben Kuranı Türkçe okudum ve dinden çıktım diyenlerin yüzde 90 ı Kurandan bir cüz dahi okumayan insanlar bunu net şekilde söyleyebilirim.
Ama bizim toplumumuzda yapmadığı şeyleri anlatarak veya ben ateistim, ben Hristiyanım ben kötü insanım vs gibi şeylerle havalı olduğunu zanneden bir güruh var ve bu tür kişilerin sözlerini doğru zanneden de bir sürü insan var maalesef.
O yüzden dediğin gibi bir durum söz konusu değil kesinlikle.
Evet okuyup kendince yanlış görüp çıkan olsa dahi bu kişiler 1 elin parmağını geçmez.0|10|0Görüş hala geçerli mi?Iste bende onu diyorum eğer kitabı eleştirip hata bulmak için okuyacaksan eğer Arapça okuyup kitabın indiği tarihin lügatına bakarak incelemen gerekir yani Türkçesini okuyup özü Türkçe olmayan bir kitabı çürütemezsin.
Diğer Görüşler İçin Aşağı Kaydır
Senin Görüşün Nedir? Hemen Üye Ol!Benzer Sorular
Kızlar & Erkekler Ne Diyor
515- "Sizi çalkayıp sarsar diye yerküreye ağır dağlar, ırmaklar, yollar koydu. İyiye ve doğruya ulaşmanız umulmaktadır." (Nahl 15)
"Yerküreye, onları çalkalamasın diye bir takım dağlar diktik.
Ve orada geniş geniş yollar açtık ki, doğru gidebilsinler." (Enbiya 31)
"Gökleri direksiz-desteksiz yarattı; görüyorsunuz onları. Ve yeryüzüne, sizi çalkalayıp sendeletmesin diye ağırlıklar, dayanaklar bıraktı ve orada her çeşit hayvanı yaydı." (Lukman 10)
Dağlık bölgelerde daha çok deprem oluyor.1|00|0 - Gizli Üye11 güYaptıkları şey MEALCILIK, tefsir okunmuyor, okuyupta dinden çıkan varsa kafası samandır,1-2 yerden duyduklariyla hmm din buymuş deniliyor, yeterince araştırılmıyor, illa arapca bilmek gerekmiyor lakin arapcada bu nasıldır? diye araştırılmiyor, yabancı kaynaklar okunmuyor, en önemlisi ise art niyet, her meal okuyana değil tabi ki bunlar, ama bir kısım art niyetle okuyor,0|00|0
- Evet bunu ben de farkettim hatta özellikle türkce mealini yalayıp yutmus oluyorlar. Bi ara ben de niyetlendim türkce meali bitireyim dedim ama yarıda kaldım. Demekki dinden çıkmamam için nasip olmadı okumak sjssj tövbe tövbe ben öyle düşündüm.0|00|0
- bu ifade tamamen senin kendi düşüncen, yani kuran okuyan çoğu kişinin dinden çıktığını gösteren veri mi var? araştırma mı var? kaç kişiye sordun da karar verdin, benim tanıdığım dinden çıkan insanların hepsi kuranı sadece eleştirmek için okumuş, inanarak okuyan kimse dinden çıkmıyor... milyarlaca kuran okuyan ve dine bağlı insanlar varken senin gördüğün iç beş kişiye göre mi karar vereceğiz? hem ne malum kuranı inanarak okudukları?0|10|0
araştırma dediğin Google é a "kuran okuyanlar dinden mi çıkıyor " yazmak.. bu araştıma mı? ya cehaletin zirve yaptığı bir cevap bu dediğin.. ölçme metedoun ne? okuyanların inanarak veya inanmadan sadece yargılamak için okuyup okumadığı bilgin mi var? araştırma sözcüğünü "google a yaz bak ifadesi dışına çıkmadan kullanmayan biri bana araştırsaydın şeklinde cümle kurmasın... kaç dakikan sürdü "araştırma" yaparken? Kusura bakma da en zeki sensin tabii...
Diyanete inanıyorsun da Kurana mı inanmıyorsun? hadi bunu çöz bakalım.. hangi haber başlığında görüp kendine göre yorumladıysan artık... ya bir bitin ya
- Hepsini Göster Daha Az Göster
benim çevremde de böyle olmayanlar var, hadi bakalım.. çevrene göre bütün dümnyayı genelledin, nerde bilim? nerde araştırma?
- okuduklarını anlamama sorunları var demek ki, yoksa Kuran-ı Kerim’de hata bulamazsın.. bende okudum daha da bağlandım diyebilirim0|00|0
- Tövbe Bismillah.
Neden dinden çıksın ki?
Türkçe mealini de okudum.. Hem de satır satır, sindire sindire ve anlayarak..
Kalbim ve içim nurla doldu..
Tekrar okumayı düşünüyorum1|00|0 - Ozmn hafizlar ataistmi 😃😃 bende okudum hergunde okumaya gayret ederim ama bu dusunce gelmio0|20|0
tanidigin bi adam yuzunden koca musluman insanlari ataist yapmak nasil bir mantik 😃 ben okuyunca icim aciliyor bazen bisey hakkinda kafama takilirsa acip okuyorum
- Hepsini Göster Daha Az Göster
Ya bi gidin allah askina surda siyonistlige soyunmuslar 😃 kosede gitte incil satin hadi
Ne alaka?
İncil falan demişsin bir de şu kafatasının içerisinde ki şeyi kullanmayı dene biraz
Senin kitabın daha sperm nereden çıkar onu bilmiyor
Aptal :d@uncomfortable11 evet
O yetmez ise bu bayanlara
Nisa 34 ü okumasını tavsiye ederim
Bakalım hoşnut kalacaklar mı :d@HotMannn https://youtu.be/-UYUAlvqOpo
https://youtu.be/r2zYyAvv2Nc
https://youtu.be/1nLEo62psnM
https://youtu.be/8jS3S0SZlYk
Dostum senden ricam instagramın varsa isvicredekiisik yazıp pdfsini okur musun?
- Çünkü çağa uymadığını, evrensel olmadığını görüyorlar0|10|0
- Hükümler agır geliyor hayatlarini duzenlemek işlerine gelmediği için. Baştan sona okudum dinden çıkmadım.2|10|0
- Tuzak ve yönlendirmeli bir soru..0|00|0
- Anlamadıkları için olabilir0|00|0
- 3-4 defa okudum..
dinden de çıkmadım..0|00|0 - Yoo ben okudum daha çok bağlandım dine.0|00|1
- aslında o kişiye bağlı bir şey ben hala Müslümanım0|00|0
Benzer Benceler
Detaylı bilgi
Bi’Bot Seçimi
Çok Süper Görüş