1:Kendine iyi bakmak, zarar vermemek
2:Herkese ve her şeye iyilik yapmak, kötülükten sakınmak
3:Çok okumak 4: Çok çalışmak. YA SİZCE🤔

Doğrusu: Özetle İslam'ın ve İnsanlığın 4 temel ilkesi
Allah bilendir affendendir, yuce yureklidir. Cok seyler yasadim ve yasarken cok hatalarim oldu. Ama bunlari yasamis olmasaydim su an ki dusuncelerime sahip olmazdim. Ilk kez kurani okumaya basladigimda korktum hatalarim oldugu icin ordada allah billendir affendendir yazdigi an aglamaya baslamistim icime huzur dusmustu.
Sen ne güzel konuşuyorsun ya! Takip eder misin beni Uzun sürecek bir dostluk görüyorum ifadelerinde 🙏
Cok tesekkur ederim, sevgilim oldugu icin baska bir erkegi takip etmiyorum. Kisitlama soz konusu degil ancak umarim esim olucak allah izin verirse ve benim icim rahat etmez
Eyvallah benim de sevgilim var zaten Haklısın eşinin izni olmadan seninle görüşmem haksızlık olur Allah cc iki cihanda sizi saadete nail eylesin 🤗
Cok tesekkur ederimm❤️ inshallah seninde hersey gonlune gore olur cok iyi bir insana benziyorsun😊
Diğer Görüşler İçin Aşağı Kaydır
Senin Görüşün Nedir? Hemen Üye Ol! Gerçekten bunları yapınca 4 4lük insan olunuyor değil mi
(Üni biliyorsun diploma 4 üzerinden hesaplanıyor 😊)
Yok yani değilim İlk madde bana uymuyor bi kere Kendime hayrım yok 2 gecedir uyumuyorum 😬
Beni davet edenlere senin gibi yapmıyorum 😊 bence iyi bir fırsat Bu kadar kişiyi niye takip edeyim yoksa Sevgilim var zaten
Davet edilmemden rahatsiz olmam. Sorulan sorulardan rahatsiz olurum. Bakiyorum da sorularina, cok degisik..
normalde cevap veririm davete icabet ederim. Baktimki diyecek bir sey bulamiyorum bir sey yazmam. Ama senin sorular bos geliyor bana. Genelde kendinle ilgili sorular.. beni ilgilendirmiyor
Ne yapalım Mükemmel değiliz işte Bir yerden açık veriyoruz illa Seni de anlıyor ve hak veriyorum 1 hafta önce geldim Çömezim idare et 🤗
Haram değildir İslamiyetten önce var olan duruma kısıtlama getirmiş bunu 4 le sınırlandırılmış ama 1 olsa sizin için daha uygun olur denmiştir ama tabi kadınlar kendi ayakları üstünde durmadıkları için bir erkeğe muhtaçlardı o yüzden gelin olarak kadın almak çok kolaydı erkekler için
Zamana ve şartlara göre oldu galiba
Çünkü sürekli savaş vardı ve erkekler ölüyordu Kalanlara 4-5 kadın düşüyordu
Ölmeden erkek yüzü görsünler diye uygulanmış olabilir Malum İnternet ve ulaşım sıkıntıydı😃😃
Çölde ne üretecekti kadınlar Fabrika mı vardı Haksızlık etmeyelim Zamana göre konuşalım Neyse bunları daha detaylı bir platformda sohbet ederiz Hepsine cevabım olacak çünkü 🤗
Bunu gizliden yazman, samimiyeti azaltıyor. Kendi fikrini özgürce belirtebilmelisin. Ayrıca dinler az çok kültürlere göre farklılık göstermiştir. Tüm herkes aynı dine aynı mezhebe inansaydı ne önemi kalırdı. Araplar kendi isteklerine göre kadınları sindiemiş dini kullanan bir toplum onlarla burdaki ya da endonezyadaki müslümanlar bir tutamazsın. Herkesin bir aklı var en fazla 4 eş alabilirsin deyince gidip 4 eş almana gerek yok zoraki durumlarda ki savaş şu bu cidden en çok kadınlara zarar veriyo kendi himayelerine almaları mantıklı. Doğuda kuma olur batıda metres olur. Erkekler dünyanın her tarafında aynı parası çok olunca gözü dışarıda oluyo bir çoğunun. Bence din meselesi değil bu. Ben kendi fikrimi söyledim sadece tek doğru olamaz değil mi? Yanlış anlamanı istemiyprum önyargı lı olmamalıyız bence
Burda çok gördüm ama dinle ilgili sorulara neden gizli cevap veriyosun mantık ne? Birileri linç mi ediyo. O yüzden saçma buldum 🤷♂️
Yahu madem İslamın tanrısı gerçek o kadar bilimsel şeyleri koca evreni gezegenleri bile yaratmış ama Arap toplumunu o geri kültürüyle nasıl bırakmış hele ki kadınları şuanki Orta Doğuyla o zaman ki Orta Doğu arasında ne fark var belki o zaman kadın daha az dayak yiyo olabilir o zamanlar nerde seçme seçilme nerde iş çalışan kadın nerde yok
@Drtalianja teşekkür ederim uzun açıklama için Önyargılardan sıyrılsak hepimiz anlaşacağız halbuki 😬
Ben turizm lisans mezunuyum Dünyayı gezdim Sen biraz eksik bilgiyle konuşuyor gibisin Dünyanın kalbi Dubaide atmıyor mu Kimmiş geri olan
Neyse münakaşa etmeyelim Her eleştirdiğin olayın bin tane cevabı var Telefonda konuşuruz gerekirse izah ederim
Abi bana göre kadınlar bu dinden kurtulsa daha iyi olacak nedir bu ya hocam kaç bin yıllık din bi bırakmadılar kadınları Orta Doğu da virüs oldu sonra İran modernleşme yaptı kadınlar 1970 de nasıl giyiniyodu aynı Avrupa gibiydi fark yoktu iş hayatına atılmışlardı sonra dinci darbe oldu şimdi Afrika gibi oldu iyi Atatürk geldi de zamanında seçme ve seçilme hakkı iş olanağı sundu kadınlara hatta halk zar zor alıştı kadın resteuronta girdi mi gece garip karşılanırmış ya
Dostum bu saydığın ülkeler İngiliz sömürgesi hala Amerika bile İngiliz kontrolünde
Yani onlar zavallı ama o hale düşürenler İngilizler Yahudiler
Dünyaya tapanlar hakimi olacak bu gezegenin ve bir göktaşı vs ile helak olacak
Biz öldükten sonra dirilmeye inandık o yüzden bir nevi ölümsüz sayılırız
İslamı beğenmiyorsun da İslam öncesi daha mı medeniydi o toplum
Kölecilik, kızları diri diri toprağa gömmek...
Abicim İngiliz sömürgesi diyosun da bu Arap krallar İngilizlere Amerikaya petrol satıp sadece kendileri zengin olmuyorlar mı halk fakirken, satarken zenginleşirken özgürler ama onların kontrolünden çıkmak istedikleri zaman mı özgü değiller geçen Araplarda kadın konseyi kurulmuş ama erkekler kurmuş o da ayrı bi gülünç durum ayroca İslamdan önce kız çocuklarının öldürülmesi yalan ve saçma öyle olsa kızlar büyemez erkekler evlenecek kız bulamazlardı gay olurlardı ama yüzyıllardır kadınlar da yaşamış dimi az mantık ama dinde mantık yok haklısınız düşünmemekte
Mantık ve düşünmemek Benimle konuşuyorsun ama hitabın bana değil Şu önyargıları bi atamıyor muyuz kenara Şu saydığım esaslardan hangisi mantığa aykırı
Beğenmediğin neydi
Cevap vereyim
Dinsiz değilsin sadece
Dine de tepkilisin hatta mevzusu geçse yetiyor
Senin suçun yok 100 yıldır algımız zehirleniyor
Yetinme, araştır...
Kızları diri diri gömmek garipsenmşyodu demek herkesin kızını gömdüğünü göstermez. Bence sen çok düz düşünüyosun. Koskocaman toplumu bir dine endeksliyosun. Türkiyede müslüman çok ama hepsinin yaşantısı bir mi.
@Drtalianja burası düz konuşmaktan fazlasına yetmiyor Ayrıca uzatmak da istemiyorum Her şey gönlünüzce olsun
Son yorumun bambaşka bir sohbet konusu 4 temel esasla hiç ilgisi yok Onu başka başlık altında konuşuruz Emeğine sağlık
Bunlar şartlar 😊 yine de katkı sunduğun için teşekkürler 🤗
Rica ederim
Peki size göre neler var Açıklar mısınız biz de aydınlanalım Yoksa sadece gıcıklık olsun diye mi takılıyorsunuz pek muhterem hanımefendi 😃
Bak tatlım Karşında en donanımlı kişilerden biri duruyor olabilir Belki sen de öylesin Ancak birbirimize laf çarparak bir yere varamayız Gerçek bir sorun varsa buyur Yoksa bu kadarı yeter 🤫
Tamam siz nasıl derseniz
2 gündür uyumuyorum ve çarpışacak gücüm yok Toparlanınca sözüm olsun 😊
@karıncalaruyurmu haklısın bana göre sana göre ile oluyosa herkes kafasından bir şeyler uydurur Allah korusun belki şirke falan da girer
Kuran'da ne diyor kendi kendinize liste oluşturun mu? Bu arada donanımlı olduğunu söylüyorsunuz fakat bahsettiğiniz ayeti bile yazmaya zahmet edememişsiniz.
@Sineminizxd burası ayet paylaşma yeri mi 😊 Allah aşkı bir nebze olsun diye paylaşım yaptık her yere çektiniz 😲
Bir şeyi savunuryosanız kanıtlarını da göstermelisiniz. Madem ki ayet paylaşma yeri değil o zaman dini yazı da paylaşmayın. ya da ikisini bir paylaşın da kaynak görelim
En İyi Kız Görüşleri