İlk temas nasıl olur?
Cinsiyetini ve yaşını belirt, oyunu kullan:
Güncellemeler:
2 gü
@jcometopapa senin cevap vermediğin sorular hep biraz eksik olacak değerli güzel insan. Kimse cevap vermese bile sen mutlaka ver...
Diğer Görüşler İçin Aşağı Kaydır
Senin Görüşün Nedir? Hemen Üye Ol!
Sorunuza görüşümü istediğiniz için teşekkür ederim.
Öncelikle her varlık kendi algısı dışındaki varlıkların farkına bile varmaz.
- Örneğin şu anda elinizin üstünde trilyonlarca bakteri bulunmakta. Bunlar bizim yaşam formumuzdan daha aşağıda olduğu için (ki bunu biz öyle zannediyoruz) farklarında bile değiliz. Onlar da bizim farkımızda değil. Yani sabah canınız sıkıldığı zaman bu diz kapağınız üstündeki bakteriler için bir şey ifade etmiyor.
- Tabi bakteriler konusunda bilgilerimiz de azdır. Belki bizimle şu an anlamadığımız bir şekilde iletişim kuruyor hatta duygu durumumuzu etkiliyor bile olabilirler. Özelllikle bağırsaklarımızda bulunan bazı bakteri türlerinin psikolojimizi etkilediği konusunda araştırmalar var.
- Tabii ki şu an hiç bir insan kendi bakterileriyle direkt bir temasta bulunamıyor.
- Evren dediğimiz trilyonlarca farklı alem ve boyut içinde kendimiz dışında başka akıllı varlık göremiyor olmamız onların olmadığı anlamına gelmez.
- İletişim meselesi farklıdır. Çünkü iletişim için benzer algılama cihazlarına sahip olmanız lazımdır. Örneğin bir uydu yayınını beyninizle algılayamazsınız uydu alıcı ve televizyon gibi cihazlarla algılayabileceğimiz sinyallere çevrilmesi gerekir.
- Yani farklı bir boyuttaki varlıklar belki isteseler bile onların mesajlarını bizim, bizim mesajlarımızı da onların algılaması şu şartlarda imkansız olabilir. Yüz sene sonra ne olur bilinmez.
- Tavsiyem öncelikle iletişim kurabileceğimiz insanlarla iletişim kurmayı önceliğe almamız. Çoğu zaman ailemiz ve sevdiklerimizle bile doğru iletişim kuramıyoruz. Ayrıntılara takılıyoruz ve bazen ayrıntılara takılmak esas mesajı gözden kaçırmamıza sebep oluyor.
- Yani ben kişisel olarak başka alemlerdeki varlıkların mesajlarını alıp almadığımızdan çok etrafımdaki insanların mesajlarını doğru alabiliyormuyum ve onlarla doğru iletişim kurabiliyormuyum diye düşünmeye daha fazla zaman ayırmamızın faydalı olacağını düşünüyorum.
- Bir de işin şu kısmı var; gezegenler arası iletişimde onlara ne söyleceğiz. Şu an birbirini öldüren, bombalarla parçalayan, sürekli para ve mevki için düşmanlık üreten. Paylaşmayan ve dünyanın tüm kaynaklarını sömürmek için sıraya giren bir insanlığın başka alemlerdeki varlıklara göndereceği mesaj ne olacaktır. Her gün yüz binlerce insanın birbirini öldürdüğü bir gezegenden gelecek "Uzaylılar biz dostuz" mesajı acaba ne kadar inandırıcı olacaktır.
İlginç soru için teşekkürler.Not: Eleştiriniz üzerine yazıda hızlı yazmaktan oluşan “ancak enflasyonu” azaltıldı ve bakteriler konusunda benim aklıma gelmeyen ama sizin dikkat çektiğiniz açı eklendi. Teşekkürler @devrikmuhalif.
Sevgilerimle.
Öncelikle değer verip zaman ayırdığın için teşekkür ederim. Eleştiriye açık olduğunu düşünerek yazma zorunluluğu hissediyorum ki yazdığın tüm metnin ciddi incelenmesi yeniden gözden geçirilmesi gerek. Çok fazla ancak kullanmışsın. Ancak ancak ancak. Bazı yerlerde kopukluk olmuş. Görüş olarak katılmadığım yerse vücudumuzdaki bakterilerden bağımsız olmamız. Doğrusu onların yönetiminde gibi bişeyiz. Canımız bişey istiyor dediğimizde onların muhakkak bir etkisi var. Bakterileri iyi araştırmanızı tavsiye ederim. Sorumun temeli tüm şartlar yerine geldiğinde onlarla ilk temas sağlandığında nasıl bir dil kullanacağız?
Eleştirimi dikkate almanız mutluluk ve daha çok eleştirme cesareti verdi. Bu minvalde derim ki farklarında bile tabiri son derece rahatsız edici.
Onun dışında bir paragrafta öncelik tekrarı başta ve sonda olunca anlatım bozukluğu olmuş. Kusura bakma ama sonraki yazıların için daha dikkatli olman için dikkatli okuyucuların olduğunu bilmeni istedim. Sorumu dikkate alıp emek verdiğin için teşekkür ederim