Elitlerim çok sevmez beni sordum sizce cinsiyeti ne olur diye burun kıvırarak küçümser gibi bu da kız olur dediler. Oysa kızım doğduğunda çok gururlanmıştım belki o bakış açısıyla insanlara faydalı bir birey olur diye düşünmüştüm. Ama sadece bn sevmişim kızımı hep kenara itildi çok değer görmedi. Nu sefer erkek hissediyorum dedim kayınvalidem erkek olursa tamam olur dedi. Kız haberinden daha çok sevindiler beni sevmeyenlerin suratı asıldı yani ben anlayamıyorum erkek olması neyi değiştirir ki? Benimki sadece bir his ama kız olsa yine sevineceğim kızıma bir arkadaş gelecek diye mutlu olacağım hala var mı bu erkek merakı?Birde şry diyorlar paşa oğlum paşam...
Bıktım insanların bu tutumundan bebeğin öncelikle hayırlı olsun Allah sağlıklı bir şekilde kucağına almayı nasip etsin. Asıl iş çocuğu büyütmekte ne güzel bir ablası olacak erkek olursa ve ailen o çocuğu erkek diye daha çok severse bu her ikisi için psikolojik açıdan tehlikeli. Kızın sevilmediğini yetersiz olduğunu düşünüp değersiz hissedecek oğlun da o kadar çok şımartılacak ki istediğim şeye sahip olabilirim çünkü ben erkeğim güçlüyüm diyecek. Nolur ikisini ayırt etmeyin cinsiyetçi tutum sergilemeyin ailenizden uzak tuttun kızın ya da eleştirin belki senin evladın olmaz ama böyle yetiştirilen erkekler ilerde kadın katili oluyor ne yazık ki.
0|1
0|0
Soran
2 ay
İkisine de eşit davranacağım öyle bir ortamdan uzak tutacağım onları sağolun yorumunuz için teşekkürler.
dangerouskadin | Aile & Toplum konusunda 274 görüş paylaştı.
Bilge
2 ay
İki kızı olana falan hep erkek de olsaymış başlarında dururmuş gibi şeyler deniyor. Sanki kızlar korunması gereken varlıkmış gibi davranılıyor. Erkek çocuk istemek yerine erkek çocuk yetiştirmesini bilsek böyle olmayacak aslında. Onun bir evlat olduğunu ve topluma iyi bir vatandaş olarak yetiştirmek yerine 'paşa' gibi sıfatlarla yetiştirilince kızlar korunulması gerekiyor. Oysa ki tüm suç onlara ilah muamelesi yapanlarda.
3|1
0|0
Soran
2 ay
Aynen bir kuzenime çok baskı yaptılar kadının 2 koca kızı vardı baskıyla erkek olsun diye sonuncuya hamile kaldı o da kız oldu.
_BeBeRuhii_ | Aile & Toplum konusunda 1,3b görüş paylaştı.
Guru
2 ay
Eskisi kadar çok yok o geri kafalilar benimde aksine kız çocuklarını çok seviyorum oğlan çocuklarını sevmiyorum hiç
Kız Çoçukları Bunu Beğendi Erkek Çoçukları Bunu Beğenmedi Şans Bunu "Kaydedilen" Listesine Aldı Sonuç Seni Engelledi
Soran
2 ay
Eski insanların hepsi aynı düşünüyor ama belki yeni nesil bir tık böyle düşünmeyebilir.
voonoo | Aile & Toplum konusunda 205 görüş paylaştı.
Bilge
2 ay
Bazen denk geliyor. Saçma ama gerçek yani. Kültür hala gelişim aşamasında.
0|0
0|0
TichaLaska | Aile & Toplum konusunda 148 görüş paylaştı.
Xper 7
2 ay
Insallah inşallah sadece kız çocuğum olur onlara inat değil ama her zaman kız çocukları daha aileye düşkün ve daha yetiştirilebilir geliyor ayrıca çoğu şirin oluyor takma kafana
Yani normal insanlar bunu önemsemez bence sen kızınla pembiş pembiş kıyafetler alıp gez toz boşver o gereksizleri
Soran
2 ay
Senin çocuğun var mı bilmiyorum ama bana yapılan neyse diyorum çocuğuma yapılanları daha çok takıyorum daha küçüvük yaşta onca haksızlığa maruz kalıyor çok üzülüyorum acaba ileride neler olacak diye düşünüyorum.
A yok ben şu an çok gencim evli de değilim her gün kenara bir yere para koy çocuğuna harcarsın hep çocuğuna sevgi göster emin olki sen bunu yaptıkça onlar kudurur eşinde bu yaptığından etkilenir o da çok ilgili olur çocuğuna bir sürü inadina pembe şeyler falan al deli olsunlar
Erkek çocuktan nefret ediyorum falan mı dedim ben kız çocuk istiyorum ha olur olmaz çocuk çocuktur ama kızlar hem aileci hemde daha yetiştirilebilir oluyor cinsiyetçilik yok benim isteğim bu sadece
Herkes aynı değil. Kızın olur eskortluk yapar erkek olur mimarlık yapar. Cinsiyet ayırmak mantıksız ama sana katıldığım nokta genelde kız çocukları daha iyi
Gizli Üye
2 ay
Bazı kesimlerde öyle kabul ediliyor. Ama bende ilk çocuğumun erkek olmasını istiyorum. Ondan sonra kız çocuğum olursa kardeşini korur kollar
0|0
0|0
Soran
2 ay
Kız da kardeşini kollayabilir.
Görüş sahibi
2 ay
Erkek kadar değil ama, bir erkek kız kardeşine bulaşsa o çocuğa ne yapabilir ki kız
Soran
2 ay
Kızımı da oğlumu da babaları korur hem bende yanlarındayım. Ayrıca şu dünyada bilek gücünden daha güçlü birşey varsa o da zekadır. Zekası varsa her zaman zor durumdan kurtulmayı başarır.
Hepsini Göster Daha Az Göster
Soran
2 ay
Hem ben şiddete karşıyım öyle bir durumla karşılaiırs durumdan şikayetçi olup yardım almalı karşısındakinin korktuğu şey ile onu tehdit etmeli bu hep işe yarar.
Görüş sahibi
2 ay
Zeka her zaman işe yaramıyor ama. Eğer bir abin varsa okulda sana bulaşmaktan korkarlar ve hiçbir şey yapamazlar.
Soran
2 ay
Aynı şeyi düşünmüyorum.
Görüş sahibi
2 ay
Senin düşüncen. Benim düşüncem böyle, bu düşüncenin de sonuna kadar arkasındayım
Gizli Üye
2 ay
Ne bokuma yarıyorsa erkekler. İçlerinde kalan yarrk aşkını böyle gideriyor olmalılar :D
Sağlıklı olsun yeter ama ilk çocuğum erkek olsa daha iyi. 5 çocuğum olduğunu düşünelim ilki erkek gerisi kız olsada olur. Abisiz kız sıkıntı bu devirde
0|0
3|0
Soran
2 ay
Neden ilk çocuk erkek kız değil? Kızlar kendilerine sahip olamazla mı? Ben tek çocuğum kızım annemi küçük yaşta kaybettim ben bu yaşıma dek güçlü bir iekilde ayakta durduysam kızımda durur abim ablam olmadan bir sorunum olfuğunda kendim çözüm bularak bu yaşa geldim kızımda gelir merak etme sen.
Yorumumu yanlış yere çekmişsin. Ben güçsüzdür demedim Abisi olsa daha iyi dedim. Yoksa kız erkek farketmez evladımdır sonuçta
Soran
2 ay
Daha iyi ne mesela? Kime göre iyi? Benimüvey abim psikopattı bence olmasaydı daha iyiydi ama annem senin gibi erkek olması daha iyi diye düşündüğü için benden önce abim oldu. Kimin iyikimin kötü olacağını bilemezsin. Belki kız olunca da daha iyi olur ki ben iyi bir abla olacağını düşünüyorum.
Ben kastettiğim güçle ilgili değil. Hep ablam olsun istemiştim zaten. Söylemek istediğim baban gibi seni koruyup kollayan abin olsa kötü mü olur demek istedim.
Soran
2 ay
Yanında annen baban olsun yeter gerisi kısmet abin olur olmaz kısmet.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor
1310İkisine de eşit davranacağım öyle bir ortamdan uzak tutacağım onları sağolun yorumunuz için teşekkürler.
Ne demek Allah kolaylık versin.
Aynen bir kuzenime çok baskı yaptılar kadının 2 koca kızı vardı baskıyla erkek olsun diye sonuncuya hamile kaldı o da kız oldu.
Kız Çoçukları Bunu Beğendi
Erkek Çoçukları Bunu Beğenmedi
Şans Bunu "Kaydedilen" Listesine Aldı
Sonuç Seni Engelledi
Eski insanların hepsi aynı düşünüyor ama belki yeni nesil bir tık böyle düşünmeyebilir.
Saçma ama gerçek yani.
Kültür hala gelişim aşamasında.
Bu arada çevrendekilere söyle kız veya erkek çocuğu senin eşin belirler seninle hiçbir alakası yok
Benimle alakalı değil aynen ama cahil bunlar... Hiç muhatap olmuyorum.
Insan eşinin ailesini dr seçmeli
Onlarla evlenmiyorum nede olsa diyerek umursamamıştım eşime gelince o kızına bayılıyor erkek olsa bu kadar sevmez o derece..
Yani normal insanlar bunu önemsemez bence sen kızınla pembiş pembiş kıyafetler alıp gez toz boşver o gereksizleri
Senin çocuğun var mı bilmiyorum ama bana yapılan neyse diyorum çocuğuma yapılanları daha çok takıyorum daha küçüvük yaşta onca haksızlığa maruz kalıyor çok üzülüyorum acaba ileride neler olacak diye düşünüyorum.
A yok ben şu an çok gencim evli de değilim her gün kenara bir yere para koy çocuğuna harcarsın hep çocuğuna sevgi göster emin olki sen bunu yaptıkça onlar kudurur eşinde bu yaptığından etkilenir o da çok ilgili olur çocuğuna bir sürü inadina pembe şeyler falan al deli olsunlar
Kız çocuğunu erkekle yapıyorsun. Ayrımcılık yapmayalım, bir kamyon elmadan birisi çürük diye hepsi mi çürüktür? Lütfen.
Erkek çocuktan nefret ediyorum falan mı dedim ben kız çocuk istiyorum ha olur olmaz çocuk çocuktur ama kızlar hem aileci hemde daha yetiştirilebilir oluyor cinsiyetçilik yok benim isteğim bu sadece
Herkes aynı değil. Kızın olur eskortluk yapar erkek olur mimarlık yapar. Cinsiyet ayırmak mantıksız ama sana katıldığım nokta genelde kız çocukları daha iyi
Kız da kardeşini kollayabilir.
Erkek kadar değil ama, bir erkek kız kardeşine bulaşsa o çocuğa ne yapabilir ki kız
Kızımı da oğlumu da babaları korur hem bende yanlarındayım. Ayrıca şu dünyada bilek gücünden daha güçlü birşey varsa o da zekadır. Zekası varsa her zaman zor durumdan kurtulmayı başarır.
Hem ben şiddete karşıyım öyle bir durumla karşılaiırs durumdan şikayetçi olup yardım almalı karşısındakinin korktuğu şey ile onu tehdit etmeli bu hep işe yarar.
Zeka her zaman işe yaramıyor ama. Eğer bir abin varsa okulda sana bulaşmaktan korkarlar ve hiçbir şey yapamazlar.
Aynı şeyi düşünmüyorum.
Senin düşüncen. Benim düşüncem böyle, bu düşüncenin de sonuna kadar arkasındayım
Çok iyiydi bu 😂
Sözde kız erkek farketmez diyorlar ama kızlara gösterdikleri ilgi 0
Çok şanslısın.
Yeni kuşak farklı ama eskiler hala aynı maalesef çevrem eski kafadan :(
Öeneğim annem..
*Örneğin
Annemde erkekciydi sonunda oğlu onu dövdü mezara koydu psikopatlığıyla bize musallat oldu zor kurtulduk.
Neden ilk çocuk erkek kız değil? Kızlar kendilerine sahip olamazla mı? Ben tek çocuğum kızım annemi küçük yaşta kaybettim ben bu yaşıma dek güçlü bir iekilde ayakta durduysam kızımda durur abim ablam olmadan bir sorunum olfuğunda kendim çözüm bularak bu yaşa geldim kızımda gelir merak etme sen.
Yorumumu yanlış yere çekmişsin. Ben güçsüzdür demedim
Abisi olsa daha iyi dedim. Yoksa kız erkek farketmez evladımdır sonuçta
Daha iyi ne mesela? Kime göre iyi? Benimüvey abim psikopattı bence olmasaydı daha iyiydi ama annem senin gibi erkek olması daha iyi diye düşündüğü için benden önce abim oldu. Kimin iyikimin kötü olacağını bilemezsin. Belki kız olunca da daha iyi olur ki ben iyi bir abla olacağını düşünüyorum.
Ben kastettiğim güçle ilgili değil. Hep ablam olsun istemiştim zaten. Söylemek istediğim baban gibi seni koruyup kollayan abin olsa kötü mü olur demek istedim.
Yanında annen baban olsun yeter gerisi kısmet abin olur olmaz kısmet.
İyi geceler
Hadi bee
Maalesef. Çevremin yarısı öyle. Biri çocuğunu paşam diye sever diğerleri kızımı görmez öyle..
Offf...
Ne oldu
İçim şişti bir fenalık çöktü.
😂 takmaa