İstanbuldaki çarpık yapılaşma gayet ortada ve bu olası depremde sadece İstanbul değil çevresindeki çok büyük bi alandaki bi çok şehirde nasibini alacak. Bulgaristan'ın ve Yunanistan'ın Türkiye ile olan sınır yerleşkelerinden de hissedilecek. Daha da vahim olanı ise İstanbul kuzeyde Karadeniz, güneyde Marmara denizi ve bunu birbirine bağlayan İstanbul Boğazı ile yarım ada şeklinde 3 tarafı sularla çevrili. Bu depremden sonra büyük tsunami dalgaları olacak ve aslında deprem ile yıkılmamış olsa da bu dalga darbeleriyle de hasar almış bir çok bina yine yıkılacak. Gölcük depremini bizzat Gölcük'te yaşamış ve bundan sonrakileri de sonuncusu İzmir dpremi olarak takip eden biri olarak tahminlerim 1 ve 5 milyon arası yönünde.
Gerçek sayı ne olur sizce? Bunu yaptıklarını biliyoruz zaten hocam :)
Görüş sahibi
1 ay
düz 5 milyonu bulur diye değerlendiriyorum, geçebilir bile yan durumlarla. tabii umarım böyle bişey olmaz, o büyük deprem de umuyorum ki fay parça parça kırılarak çok şiddetli şekillerde gerçekleşmez. belki 2-3 ayrı kırılma ile en fazla 6 gibi sallantılarla bi miktar zaman aralığı ile can kayıpsız olursa sorunsuz atlatılır. tabii bilemiyor kimse
yerleşim yerlerine biraz mesafeli ve derinlerde olursa yine de yüzeye yakın, tek seferde ve -umuyorum olmaz- dikey atılımlı ya da çoğunluğu o şekilde 7 / 7 küsur şiddetli bir sallantıya nazaran çok daha sorunsuz atlatılır. mesela geçmiş yıllarda seferihisar merkezli aynı gün 3 defa 6 şiddetinde (tabii 5,9 diye hemen müdahale ettiler ama uluslararası otoriteler de 6 veya bi miktar üzeri olarak kabul etmişlerdi) gerçekleşen depremlerde çok şükür mal ve can kaybı olmamıştı İzmir merkezde (orada yaşıyordum o sıralar)
Buradan çok büyük bir depremde uluslararası devletlerin bize çökebileceğini anlıyorum :)
Görüş sahibi
1 ay
bi takım iç karışıklıklar olabilir belki bilemiyorum, maalesef tehlikeli ve fırsatçı çok. fırsattan istifade yağma vs olabilir. dışarıdan fırsat bu fırsat deyip müdahale etmeye kalkan da dünyaya karşı ters bi izlenim-görüntü verebileceği için girişmez herhalde öyle bişeye. öyle bi zamanda da yani
Rahat varir o depremde ne hastane kalir ne de duzgun bina koronali birisi cadirda birkac kisiye bulastirsa ordanda 3 m den fazla vaka olur hele gene kis ayazinda bu olursa vucut direnci duserse cok rahat 3 m. olur bence 3 m iyimserlik bile olabilir
Tam bir anarşi hakim olur buda 50.000 yağma sırasında ölen vs. demek. Güvenlik kuvvetleri bunu bastırabilir mi? Ya da sence bu güvenlik zafiyetinden kaç kişi ölür?
Hepsini Göster Daha Az Göster
Görüş sahibi
1 ay
O faktorlerle 4 u 5 i de bulabilir bilemedim devletin durusuna direncine bagli sayi degisebilir
ya ahskwşfmşsöfşe ciddiye alıyosun gibi sanki ahlfşwmgşmw alma ciddiye öyle ben insanları genel olarak sevmiyorum... sorunun gerçek cevabına gelirsek 500k-2m arası olur gibi bence ya
Bi’Bot Seçimi
Çok Süper Görüş