Arkadaşlar, sizce ruh eşimizi bulmak neden bu kadar zor? Mesela birinin çıkıp adam gibi sevmesini istemek, cidden çok bir şey mi? Özellikle bu çağda, aşkı evliliğinin ve hayallerindeki gibi ilişkilerinin imkânzı olduğunu söylüyorlar. Ki, aşkın çağımızdaki yanlış tanımlanmasına bakarsak bu oldukça doğru. Mesela şu düşünce tarzını asla anlamıyorum. Neden aşk deyince ilk akla gelen şey cinsel ilişki oluyor? Aşk.. Bu büyük kapsamlı kavram, se*işmek vs, cinsel ilişkilerden mi ibaret? Sahiden anlamıyorum. Ülkece bu yanlış algıyı benimseyip aşkı anlamsız kılan insanları görüp, duydukça bu duruma üzülüyorum. Gerçekten yaptığınız tek şey, kendiniz gibi iğrendirici zihniyette olmayan insanları aşktan ve karşı tarafla ilişkiye girmekten soğutmak. Çok komiksiniz. Ayrıca bu tür zihniyete sahip insanlardan 'şimdiki erkeklerin akla ancak cinsel şeylere çalışıyor' düşüncesini çürütmesini de kimse beklemiyor. Yalnızca daha fazla insanların duygularıyla oyanamayı ve daha fazla kişinin aklını bulandırmamayı bir an önce öğrenmeleri gerekiyor. Hepsi bu.
Güncellemeler:
Kızlar & Erkekler Ne Diyor
08Tavsiyen için teşekkür ederim. Ancak ben, mantık evliliğe karşı bir insanım. Neden mi? Çünküm mantık evliliğinde mutlu bir sonuç alamazsın. Kişinin geleceğine boşanması yazıldıysa o zaten her türlü boşanır. Aşkı evliliği yapınca karşı cinsten ayrılacağını düşünüp de hiç istemediği hâlde mantık evliliği yapar. Sonuç: Yine de ayrılır. Ama kişinin geleceğine boşanmayacağı yazıldıysa aşk evliliği de yapsa, mantık evliliği de yapsa boşanmaz/ ayrılmaz. Bu çağda ruh eşini aramanın samanlıkta iğne armaaya benzediği konusunda sana katılıyorum. Yine de insan hayal kurmaktan vazgeçemiyor. Sonucta, hayallerinde kuş kadar özgür. Dilediği kişiyle mutlu bir hayat sürebiliyor.
Rica ederim. Umarım sende o şanslı insanlardan biri olursun, evet mantık evliliği üzerine doğru değindin tabiki.
Güzel dileklerin için tekrar teşekkürler. Umarım sen de sevmediğin bir hayatı yaşamaya hiçbir zaman mahkûm olmazsın.
Allah razı olsun dostum 🙏 çok teşekkür ederim.
Rica ederim. Senin gibilerden daha çok olsa süper olacak aslında 👌🏻
Çok teşekkür ediyorum 🙂🙏 işte her insan 2. Olarak yaşanmışlıklarından doğar bu dünyaya.
Bu konuda sana katılıyorum. Yaşanmışlıklardan yebi doğru ve yanlışlarıyla doğar insan.
Bu doğru. Ancak her erkeğin aynı kefeye koyulmasının yanlış olduğu gibi, her kızın aynı kefeye koyulmasının da yanlış olduğunu bilmeni isterim. Ve, erkeklerin hepsi olmasa da büyük bir kesimi çirkin bir zihniyete sahip maalesef. Bu yüzden kime güvenip de hayatını geçireceğine emin olamıyorsun. Keşke böyle olmasa. Ben hayal kurmayı çok severim. Hiç olmadığım kadar özgür hissederim kendimi hayallerimde. Ve benim hayalimdeki erkeğin benim için en önemli özelliği altın kalpli olması.
İyi de ben gördüğüm tecrübeyi aktarıyorum tüm kızlar böyle demedim zaten. Ama hangisine ulaşmaya çalışsam koca bir hiç. Meksikalı kızla bile rahat rahat konuşuyoruz ama gel gör tc kızında sorun oluyor. Sonra rus kızlarına laf atarlar.
Kendini doğru anlatan kişi, karşı cins tarafından da doğru anlaşılır, diye düşünüyorum. Tabii arada istisnalar da var. Sonuçta istisnalar kaideyi bozmaz.
Kendini doğru anlatan falan bırak bacım alayınız kolpa efendi dürüst erkekleri zaten anında eliyorsunuz. Nerede kıro serseri maganda ş*refsiz p*ç varsa hemen düşüyorsunuz.
love is not just about making love.
Eyvah iyi eğitimli, zeki, ahlaklı bir kız tüm erkeklerin kabusu
Tüm erkeklerin demeseydin sana bir nebze inanabilirdim. Bundan eminim. Sen de şu 'Aşk seksten ibarettir' zihniyetindensin.
Bana dair bilmen gereken tek şey senin gibi düşünen ve bu düşüncesinde samimi olan bütün kızlara karşı büyük bir saygı duyduğumdur. Sayınız her geçen yıl azalsa da orada bir yerde sizin gibi kızlar var olduğu sürece sizi hak edecek erkekler de bir yerlerde mutlaka var olmaya devam edecektir. Yol ne kadar eğri olursa olsun sen doğru olduğun sürece bu yolda sana gelecek bir zeval yoktur.
İşte burada çok haklısın. Yani demek istediğin şu sanırım. Umut her zaman vardır. Umarım bu doğrudur. Çünkü gerçekten artık beklentim büyüyor. Birinin karşıma çıkıp da beni öylesine sevmesini istiyorum ki, şu 'aşkı cinsel ilişkiye bağlayan' tüm zihniyetlere bunun yanlış ve asılsız bir söylentiden ibaret olduğunu ispatlamak istiyorum. Kısacası bu basit düşünce tarzını onunla birlikte çürütmek istiyorum.
Aşkın cinsellik olmadığını bilen birisi yazmıştı vakti zamanında istersen oku belki onlardan birisine denk gelirsin bir gün
Neredesin Öbür Yarım? ↗
Bunu deneyeceğim
Bence var ama milyonda bir ve kelimenin tam anlamıyla çok nadir..
Bu doğru ama her ruhun tamamlanmaya lâyık olduğunu düşünüyorum.
Doğru ama demek ki haketmemişsin ruh eşin olan kişiyi
Bağışla ama sen anlamıyorum. Daha tanımadan nasılsın böyle bir yargıya varabildin ki? Belki de su eşim asla çıkmamıştır karşıma. Olabilir mi?
Bende onu diyorum işte hakettiğin zaman cıkacak
Hak etmek kavramını bana açıklar mısın? Belki hak edecek bir şey yapmıyorum ama kaybedecek bir şey de yapmıyorum.
Demek istediğim senin ne kadar güzel bir kalbin varsa Allah zamanı geldiğinde sana o kadar güzel bir insan eş nasip eder güzel bir kalbin yoksa da o kadar kötü birini
Nasıl bu kadar emin olabiliyorsun?
İnsanlığın %90ı menfaatçi olmuş. Onlar birbirleri arasında ruh eşi veya karaktersizlik eşi olabilir belki. Ama geriye kalan kısım birbirini bulamıyor. Bitmiş yani o ruh eşi olayları
Bu olabilir.
😊😊evet
:))
allah sana omur boyu sahiplenecek sana karsi sevgi ilgi gosterecek senin kilina bile zarar vermeyecek kalbini asla ve asla kirmayacak ev islerinde sana yardim edecek yanaklarini ceneni duygusal olarak oksayacak senin her turlu iyi kotu hep yaninda olacak seni asla ve asla aldatmayacak sekilde bir es nasip etsin
Gerçekten çok güzel dilekler bunlar. Teşekkür ederim. Umarım sen de aslaseni hayal kırıklığına uğratmayacak, gönül rahatlığıyla güvenebileceğin bir eş ve dostlar sahibi olursun.
insallah
Hem de fazlasıyla
aynen
Ve devam edecekler.
öyle