Pratik fikirler bekliyorumBirbirinden lezzetli yemeklerin yapıldığı mutfaklar ne yazıkki çok çabuk kirleniyor. Peki farklı ürünlerle imal edilmiş mutfak dolaplarınızı nasıl temizliyorsunuz?
Mutfak dolabı temizliği tamamen dolabın türüne, hapsolduğu kire, yağa ve aynı zamanda yeni veya eski olmasına göre değişebilen bir durum.. Özellikle yağ, yemek lekeleri, çay lekelerini da çare olan bu doğal ürün yüzeylerdeki rutubet ve nem kokusunu ve mutfak dolaplarına sinen kokusu şahane olan Ilık 1 kova su ile birlikte temiz ve yüzeyler için uygun bir bez vasıtası ile; Vim Arap sabunu sprey yüzey temizleyiciçok rahat bir şekilde alıp tertemiz yapıyor. Güle güle kullan.
Tezgaha asla camasir suyu surmuyorum. organik urunlerle ya da beyaz sirke ile siliyorum mutfak dolaplarını onceden baska bir marka ile temizliyordum ama vimin silikonli temizleyicisi bir harikaa pırıl pırıl yapiyor dolaplarimi beyaz oldugu icin toz kir asla olmuyor
Sahiden mutfaklar bazen klozetlerden beter bakteri oluşturuyor zaten bı istatistik vardı klozet fircasibsaki bakteriden daha çok olan bulaşık süngeri çıktı! Et ve yeşil sebzenin hazırlandığı alan minimal bir alan olmalı derhal bol sirkeli su ile temizlenmeli.. sarı bezler hergun camasir suyuna geceden bastırılmali.. koku içinde glade gül öneririm.. dolaplar icin önce nemli beze dökülmüş sıvı deterjanlı temizlik ardına ise yine sirkeli su ile yıkanmış sarı bez😇 BuzDolap ise patlayan çatlayan şeylerde hemen olmuyorsa da en azından ayda bir kere komple karbonatlı Sungerle temizlenmeli..
Ailem uzun süre evde olmadığı zamanlar ben cif, çamaşır suyu ve pril ile temizlik yapıyorum.. Üzerine annem geldiği zaman temiz olsa da mutfak bir dünya farklı temizlik ürünüyle bir de o temizlik yapıyor :( Bir keresinde bulaşık makinesinde toz mu ne bitmiş bende ondan anlamam direk kapsülü koyup yıkadım.. Yıkama bitince bardakları falan tanıyamadım. Hepsi çizik çizikti 🙈😂😂
Annemden öğrendiğim bir bilgiyi paylaşayım aklıma gelmişken.. Bakır cezve gibi şeyleri arada keçe gibi birşey ve arap sabunuyla ovuyor ve ilk günkü gibi pırıl pırıl oluyor 😲
@Aydamira Yok ondan değil geleneksel diyelim annem küçükken yapardı görürdüm teknoloji geliştiğinden buhar makinesi var havlu pedi koyuyorum buharla siliyorum gram yağ leke kalmıyor üsütüne ocakta sıcak suya tencereye 2 limon sıkıyorum nane atıyorum çıkan buhar ile içerisi ferah kokuyor ben kimyasal sevmiyorum içinde çok ağır metaller var.
Karcher kullanıyorum pedleri var ayrı havlu gibi onuna temizliyorum evde ped kalmadıysa temiz poşetinden havlu çıkarıp ağzına katlıyorum öyle temizliyorum gayet memnunum kazanlı alayım dedim bu kezde kazanın temizliği var diye (kireç) almadım aslında onuda limon tuzu ile temizlerim de işime gelmedi uğraşmaya üşendim :D bozulursa atar yenisini alırım
Vim çocukluğumun markası. İçeriğinde kötü kimyasallar kullanılmıyor fiyatları uygun güzel kokuyor. Tercih edilmesi bundan dolayı. Bugün alışverişe çıktığımda gittiğim marketlerde bulamadım.
Bi’Bot Seçimi
Çok Süper Görüş