1/ lüks bir yatta 2/ 7 yıldızlı bir otelde 3/ karavanda sen hangisini seçiyorsun?
Güncellemeler:
1 ay
Çok Süper bir soru sormuşsun, sorun artık vitrinde! 🙂 Şimdi sorunu daha çok üye görecek. Üstelik, 4 Xper daha kazandın! Tebrikler! Yaz tatilini nasıl geçirmek istiyorsun? Teşekkür ederim 😊
Soru her türlü yoruma açık ve bence herkesin içindekileri dökebilmesi için de bir fırsat. Ben sorunun cevabına bir başka soru sorarak başlayayım.
Sence insanlar neden lükse yönelir?
Biraz daha açalım. İnsanlar neden lüks ürün ve hizmetlere para harcar?
Neden lüks bir otomobil? Neden lüks bir telefon? Neden lüks giyim markaları?
Neden lüks tatil?
Benim bu konudaki cevabım; insanlar bu lükse gereksinimleri olduğu için satın almazlar. Asıl satın aldıkları o lüksü satın almanın sağladığı prestij ve ayrıcalıktır.
Yani çevredekilere, “ Hey, ben sizden farklıyım. Ben lüks araçlara binerim. Ben lüks markalar giyerim. Ben lüks yatlarda, lüks otellerde tatil yaparım” mesajı verirler. Bu duygunun yaşattığı gurur ve ayrıcalığı isterler.
Gelelim bana.
Ben tatile dinlenmek için çıkarım. Çevreme “ Hey bakın ben nerelerde tatil yapıyorum” mesajı vermek için değil.
Dolayısı ile ben ilk iki seçeneğe uzağım.
Tercihim çadır kampı ya da karavan. Her ikisinin içinde de huzur var. Doğa var. İnsanlarla sağlıklı etkileşim var. Samimiyet var. Paylaşım var.
Hepsinden önemlisi, karavan ya da çadır kamp tatilinde kurallar yok, özgürlük var.
Soru her türlü yoruma açık ve bence herkesin içindekileri dökebilmesi için de bir fırsat. Ben sorunun cevabına bir başka soru sorarak başlayayım.
Sence insanlar neden lükse yönelir?
Biraz daha açalım. İnsanlar neden lüks ürün ve hizmetlere para harcar?Neden lüks bir otomobil? Neden lüks bir telefon? Neden lüks giyim markaları?
Neden lüks tatil?
Benim bu konudaki cevabım; insanlar bu lükse gereksinimleri olduğu için satın almazlar. Asıl satın aldıkları o lüksü satın almanın sağladığı prestij ve ayrıcalıktır.Yani çevredekilere, “ Hey, ben sizden farklıyım. Ben lüks araçlara binerim. Ben lüks markalar giyerim. Ben lüks yatlarda, lüks otellerde tatil yaparım” mesajı verirler. Bu duygunun yaşattığı gurur ve ayrıcalığı isterler.
Gelelim bana.
Ben tatile dinlenmek için çıkarım. Çevreme “ Hey bakın ben nerelerde tatil yapıyorum” mesajı vermek için değil.
Dolayısı ile ben ilk iki seçeneğe uzağım.
Tercihim çadır kampı ya da karavan. Her ikisinin içinde de huzur var. Doğa var. İnsanlarla sağlıklı etkileşim var. Samimiyet var. Paylaşım var.Hepsinden önemlisi, karavan ya da çadır kamp tatilinde kurallar yok, özgürlük var.
İyi tatiller.
Her zaman kaliteli bir yaşam