En severek izlediğim -İngiltere Premier Lig ; Bu ligdeki rekabet ve uygulanan disiplin kuralları ligi izlenebilir bir hale getiriyor. Yüksek tempoda oynanan maçlar ve sert futbolu ile dikkat çekiyor. Hakemlerin tolerans oranı daha yüksek ve maçı sürekli durdurmamaktan yanalar. Bu lige herkes uyum sağlayamıyor. Yüksek ve yorucu antrenman temposuna ayak uydurmak çok zor , bu yüzden ülkemizden İngiltere’ye transfer olup da başarı sağlayan sayısı çok düşüktür. Ciddiyet ile oynanan maçlar , basit futbol , hızlı oyun ve her an değişebilen dengeleri ile dikkat çekiyor. -İspanya La Liga ; Sadece Real Madrid, Barcelona , Valencia , Sevilla gibi takımların oynadığı futbolla keyif verdiği diğer takımların ise aralarda bir şeyler yapmaya çalıştığı genelde hafif ve bireysele dayalı futbol oynandığı bir lig olarak görüyorum. -İtalya Serie A ; Genelde İddaacılar ilk yarı 0 olarak sığındığı limandır Serie A Ligi , Juventus’un son yıllarda ambargo koyduğu bir lig , İnter, Milan, Roma, Lazio ve Napoli gibi dünya çapında ün yapmış takımları vardır ama bu yıl hariç geçen yıllarda ortalıkta görünmeyen takımlardı. Bu yüzden biraz lig kalitesi ve izlenebilirliği düşmüştü. Bu sezon oluşan denge değişikliği İnter ve Milan’ın kaliteli ve liderlik azimleri bu ligi bu sene izlenebilir kılıyor. -Almanya Bundesliga ; Son 20 yılda sadece 3 defa farklı takımın şampiyon olduğu Werder Bremen, Stuttgart, Wolfsburg onun dışında sadece Bayern Munich ve Dortmund’un izlemesi keyfi verdiği bir lig ve ben bu Lig’deki diğer takımların bu 2 takım için var olduğunu düşünüyorum. Onun dışındaki diğer takımlarda zevk vermiyor. Sonucunu bildiği maçı da kimse izlemek istemez. -Fransa Ligue 1 ; Bir zamanlar Lyon’un üst üste 7 sene şampiyon olarak tamamladığı ligi boş bırakmadan PSG’yi Katarlıların satın almasıyla boş bırakmayarak yeni bir liderin oluştuğu Fransa liginde PSG’ye rakip olacak bir takım bile yok. Bu lig bana çok basit geliyor. Ligi domine edecek takım sayısı çok düşük.
Lig Bazında Premier League, La Liga (Premier League dönen paralardan dolayı her zaman rekabet halinde olacaktır.) Takım Bazında Tuttuğum Takımlar: Fenerbahçe, Real Madrid, Chelsea Desteklediğim Takımlar:Bayern Münich, Manchester United, Milan Gerisi teferruattır bana göre. Fransa Ligi'ni sevmedim hiç bir zaman. Muhtemelen sevemeyeceğimde.
Bizim lig hiç izlenecek gibi değil. Zevkten çok can sıkıntısı veriyor. Sanki mahalle maçı gibi. Premier lig öyle mi be! İzledikçe izleyesi geliyor insanın. Pl candır.
En İyi Kız Görüşü