Günlük vaka sayıları 75 bin oldu! Sizce tekrardan eve kapanma gelmeli mi?
51
56
Görüşünü yaz
51Kız Görüşü
56Erkek Görüşü
Bu içerik tamamen bilgilendirme amaçlı olup, tıbbi tedavi niteliği taşımamaktadır.
Bi’Bot Seçimi
Çok Süper Görüş
AngelKiss | Sağlık & Diyet konusunda 123 görüş paylaştı.
Fenomen
4 ay
Bence artık çok zor. Bununula yaşamayı bir şekilde öğrenmemiz gerektiğini düşünüyor otoriteler. Kapanma da çözüm olmuyor zaten. Geçen senelerde o akar kapandık ama açılınca her şey eskiye döndü. Bu hastalık bir şekilde gribe dönüp yok olmalı gibi geliyor bana yoksa ne yapacağız bilmiyorum.
Aşılar işe yaramadı galiba... Maske de yaramadı... Mesafe de yaramadı... Korku tek yaramış ki insanlar hâlâ aynı bahanelere inanıp duruyor.
Birincisi; Bakan Koca " başkasının olduğu aşı sizin sağlığınızı korumaz" demişti. Yani: Herkes aşıyı kendisi için olur, bu sebeple birinin diğerine niye aşı olmuyorsun demesi haddine değil, tercih. Adam aşılıların da hastalandığını, öldüğünü görüyor duyuyorsa bu adam nasıl güvenip de aşı olsun?
İkincisi; Mutasyona uğrayan virüse hiçbir kalıcı tedavi uygulamaz çünkü sürekli değişiyor, tek çözüm sürü bağışıklığıdır ki bütün pandemiler böyle atlatılmıştır; daha az can kaybı olurdu.
Üçüncüsü; çip dedik dalga geçtiler şimdi çip gündeme bile geldi insanlar hâlâ amacın sağlık olduğunu düşünüyor.
Dördüncüsü; bilinen maskeler hiçbir işe yaramadığı gibi daha çok zarar veriyor, bu maskeler satılmamalı, alınmamalıdır. Siz maskeyi cebinizde, bileğinizde kolunuzda taşıdıktan sonra maskesiz birine sataşıyorsanız sorun sizdedir çünkü her yere değen o maskeyi saatlerce soluyorsunuz.
Beşincisi; ilaçlar etkisiz çıktı, insanlar bundan ölmüş olabilir dediler, Esin Şenol pandemi sürecinde doğru tedavi bulunmadığı sürece bütün ölümler pandemi ölümleri olarak kabul edilmeli dedi yani covidden ölüyorlar demedi, doğru tedavi hâlâ hâlâ bulunmamış ki bu salgın bitmiyor, insanlar ölmeye devam ediyor.
Altıncısı; gerçekten 2 yıldır TV izliyorsunuz bir şeyin değiştiği yok, biraz feraset varsa bir süre de deneysel sıvı karşıtlarını dinleyin her şeyin dedikleri gibi çıktığına şahit olun, salgını bitirelim.
Vakaların artacağını, okulların aşılamak için açılacağını, aşıladıktan sonra online eğitim sisteminin oturtulacağını söylemiştik şimdi oraya doğru evriliyoruz. Kapanma hiçbir şeyi çöz-me-ye-cek. Yine rakamlarla oynayıp sizi kandırırlar sadece...
Farklı hastalığınız varsa nanay... kanser koah böbrek ciğer benzeri tehlikelisi hastalıklarınız varsa nanay... eski iş arkadaşın 30-35 yaşında eşi vefat etti hastalığı varmış... ben yeni karantinadan çıktım... biontech iki aşım vardı üçüncü olmak üzere iken pozitif oldum... ben sadece bir gün hastalandım ateş olarak. Onun dışında yorgunluk kırgınlık bacak kemik eklem ağrısı olmadı koku tat kaybı olmadı.. üşütünce bile ben daha sert düştüm yani... kızım ateşlenmişti onun için test verdik kızım domuz gribi infulenza çıktı... bende iş arkadaşlarını riske atmayayım diye test verdim covid pozitif çıktım... ama iki hafta karantinada kaldım iki hafta sadece dinlendim yani.. hastalanmadım hiç ... test vermesem işe giderdim belli de olmazdı... çünkü hiç hastalanmadım resmen... ama işe gitsem dağıtırdım... aşı sebebiyle hastalığı benim gibi hafif geçirenler dağıtabilir. Ben arkadaşları düşündüğüm için test verdim eve hapsoldum 14 gün... ama şu an infulenza salgını var o çok yaygın... doktor karışıyor virüsler artık dedi bana... kızım infulenza ben covid...
vaka çok ama ölüm oranı az etkisini yitiriyor virüs. daha kapanma olmaz. ilk çıkışına göre olsaydı ölüm oranı günlük 5 bin falan olması lazımdı ama 130larda. bu yüzden öldürücülüğü %10lardan binde 2 lere falan düştü. inşallah kurtulacağız bu sene bu illetten...
Emoji Ekle
Sevdim
Yardımcı
Eğlenceli
Katılmıyorum
5 Kişi
amaçsız45c | Sağlık & Diyet konusunda 66 görüş paylaştı.
Bilge
4 ay
Vaka sayıları yazinda yüksekti sırf turizm düşmesin diye mekanlar konserler kalabalıklar eksik olmadı ozaman kaoanmadi neden kışın tekrar gündeme geldi anlamiyorum yılbaşında herkes eylendi kalabalığa girdi tabi mutasyonlarda artınca hızlı yayılma çoğaldı girmeselerdi kalabalıklara kalabalıklara girenlerin cezasını niye biz çekiyoruz
Şu an çalıştığım okulda sadece 2 sınıf açık ve okul ısrarla kapanmıyor. Ben de her an pozitif çıkabilecek bir öğretmen olarak kapanmamalı diyorum. Ne katkısı oldu ki o kapanmaların? Hepimiz biliyoruz ki yine sadece bilinçli olanlar evde oturdu diğerleri sürtmeye devam. Olan işinden olanlarla öğrencilere oldu.
Emoji Ekle
Sevdim
Yardımcı
Eğlenceli
Katılmıyorum
2 Kişi
barraquda | Sağlık & Diyet konusunda 2,1b görüş paylaştı.
Master
4 ay
benim çok tanıdığım pozitif şu an.. hepsi ayakta geçiriyor.. ateş falan bile yok.. sadece ağrı çekiyorlar o kadar.. vaka var tamam ama , o eski ölümcüllüğü yok yeni varyantın. hızla yayılıyor ama sadece ağrıyla vs ayakta geçirtiyor genellikle.. kapanma gerekirken kimse kapanma olmasın dedi.. şimdiyse tam tersi kapanma gelsin diyorlar.. kapanma gelse, 1 hafta sonra açılsın artık diyecek insanlar.. insanların kolayı bulunmaz ve kimseye yaranılmaz.
Bizim şirkette ofiste 6 kişi pozitif olunca yönetimden izin istedim evde çalışmak için bir hafta. Test yaptım negatif çıktı. 3. Aşımı da yaptırmıştım. Şu an domuz gribi de yaygın.
Bence kapanma çoktan gelmeli zaten diğer ülkeler bize yasakları tek tek getiriyor en çok vaka sayısı bizde. Ama yapamazlar çünkü ülke iflas bayrağını çekti birde kapanırsak birilerinin himayesine gireriz artık. Hükümetin berbat yönetimi sağ olsun.
İnsanları anlamıyorum ki ne zaman biri hapşırsa maskesini çıkarıp öyle havaya hapşırıyor veyahut öksürüyor, aloo o maskeyi ne diye takıyosun? Aşı olmam çip takarlar diyo ulan Amerika napsın seni bilim adamı değilsin devlet adamı değilsin ne işlerine yarayacaksın da çip seni bu kadar korkutuyor? Hala aşı olmamış binlerce kişi var gidin olun ya kaybedecek bişeyim yok diyolar bizim var bizim! Sadece kendi için yaşayan bencil insanlar oldukça hiçbir yere gelemeyeceğiz
Hay Sizin Aşınıza A*k Sanki Siz Üretiyorsunuz Öyle Emin Konuşuyorlar Ki
Aşı Zorunlu Olamaz Bunu Kafanıza Sokun
HER BİREYİN HER İNSANIN ÖZGÜR HAKLARI VARDIR İMZASI SÖZÜ FİKRİ BEYANI OLMADAN KİMSE BİRŞEY YAPTIRAMAZ VE HÜKÜM SÖYLEYEMEZ
Zaten Aşı Yaptıranlar Kendisini Koruyor Başkasını Düşünmeye Gerekmez. Kİ ZATEN ÖYLE BİR HAKKI YOKTUR.
Umarım Beyinsizlere Anlatabilmişimdir
Emoji Ekle
Sevdim
Yardımcı
Eğlenceli
Katılmıyorum
2 Kişi
PiLLy_BheBek | Sağlık & Diyet konusunda 522 görüş paylaştı.
Master
4 ay
Kapanma olmaz , olmasında ekonomi bunu kaldıramaz. Ama tedbirler gelmeli , maske takmayana ceza (açık alanda da) Kafeler müşteri alamasin servis yapılsın Okullar hafta da 3 gün yüzyüze 2 gün online gibi
Şu aşı olmayan geri kafalılar aşı olsaydı bizlerde tekrar eve kapanma korkusu yaşamazdik. Mahkuma döndük bunlarin yüzünden. Bu hakka girmektir ve hakkımı helal etmiyorum hiç birine.
Kısıtlamalara aslında gerek var ancak kapanma olursa şuandaki ekonomik koşullarda zor ayakta duran esnaf ve halk 1 hafta bile kapanmada tamamen bitme noktasına gelir.
Tedbirleri artırıp sert bir şekilde o tedbiirler uygulandığı taktirde normale dönmeye başlar rakamlar.
saskinomayra | Sağlık & Diyet konusunda 928 görüş paylaştı.
Master
4 ay
Kapanınca çöküyor ekonomi. Takatim kalmadı artık. Serbest meslek erbabı göçtü. Tüm yük bizim üzerimize bindi
Emoji Ekle
Sevdim
Yardımcı
Eğlenceli
Katılmıyorum
3 Kişi
_КинГ | Sağlık & Diyet konusunda 55 görüş paylaştı.
Xper 7
4 ay
1 sene kapansın, okullar online olsun sonra açarlar. Bu arada sınavlar yüzyüze olsun, sadece dersler online olsun.
Emoji Ekle
Sevdim
Yardımcı
Eğlenceli
Katılmıyorum
1 Kişi
Ahh_kalbim | Sağlık & Diyet konusunda 79 görüş paylaştı.
Yoda
4 ay
Kapanmak çözüm olucak mi? Bile bile test yaptırmayan okadar çok insan var ki sırf evde kalmamak için , hoş pozitif olanda soylemiyor artık
Emoji Ekle
Sevdim
Yardımcı
Eğlenceli
Katılmıyorum
1 Kişi
Gizli Üye
4 ay
Evet 2 haftadir karantinadayiz. Önce kardeşim sonra ben pozitif çiktik. Sonra anneannemler ve teyzemlerde covid. Bu ara acayip yayıldı sanırım. Ve karantina süreleri düşürüldü ama o sürese hastalık geçmiyor. Bilmiyorum ne olucak
Emoji Ekle
Sevdim
Yardımcı
Eğlenceli
Katılmıyorum
1 Kişi
Crosdresser | Sağlık & Diyet konusunda 51 görüş paylaştı.
Bilge
4 ay
Yeni varyant hafife alınıyor. herkes üzerine düşeni yapmalı kapanmadan her kez zarar görüyor. Maddi ve manevi.
Emoji Ekle
Sevdim
Yardımcı
Eğlenceli
Katılmıyorum
1 Kişi
IAmarPresterAen | Sağlık & Diyet konusunda 2,4b görüş paylaştı.
Master
4 ay
Bu saatten sonra gelmez. Ekonomi zaten batık dükkanlar tamamen kepenk kapatır o yüzden böyle devam eder.
Emoji Ekle
Sevdim
Yardımcı
Eğlenceli
Katılmıyorum
1 Kişi
Comagene00 | Sağlık & Diyet konusunda 166 görüş paylaştı.
Guru
4 ay
Umarım kapanma bir daha gelmez, resmen kabus, bu arada inceletmiş a harfi bulamadım
Bi’Bot Seçimi
Çok Süper Görüş