Merhaba arkadaslar ben ilk zayiflayip sonra vucut yapmayi düşünüyorum ama malum bu donemde herkesin evinde her zaman tavuk gogusu bile bulunmuyor o bile pahali oldu artik yani spor yaparken yenilecek seyler simdi karin kasi falan istiyorum ama illa o yiyeceklere uymak gerekir mi?
Güncellemeler:
Evet vücut için yeterli protein alımı çok önemlidir. Büyüme-gelişme, kas yapımı, saç ve tırnakların gelişimi gibi birçok fiziksel/biyolojik aktivitede proteinden faydalanılır.
Proteini aldığınız kaynak da önemlidir. Hem bitkisel hem de hayvansal besinlerden dengeli olarak almalısınız. Benim bitkisel protein önerim polen ve arı ekmeği olacaktır.
Polen, literatürde "Tam Gıda" olarak geçen bir arı ürünü olup vitamin ve mineral çeşitliliği açısından oldukça zengindir. Polenin içeriğinde doğal olarak; E, C, D, K ve B grubu vitaminleri; potasyum, kalsiyum, magnezyum, çinko, selenyum, demir, bakır, manganez ve fosfor mineralleri bulunur. Ayrıca %30 oranında protein içerir. Besin ögeleri açısından zengin poleni yetişkinler günde 2-4 tatlı kaşığı, çocuklar 1-2 tatlı kaşığı tüketebilir.
Arı ekmeği ise ise polenin fermente hali olan doğal bir arı ürünüdür. Bileşiminde doğal olarak C, E, B grubu vitaminler; potasyum, kalsiyum, çinko, bakır, fosfor gibi mineraller ve özel biyoaktif bileşenler bulunmaktadır. İçeriğindeki mikroorganizmalar sayesinde bağışıklık ve sindirim sistemini destekleyici etkiler gösterir. Yetişkinlerin günde 2 tatlı kaşığı, çocukların ise günde 1 tatlı kaşığı arı ekmeği tüketmesi önerilir. Sindirim ve bağışıklık sistemlerinizi desteklemek adına polen ve arı ekmeği tüketebilirsiniz, bu sayede yeterli protein alımını da sağlarsınız. Yeterli besin ögesi alımı ile vücudunuz gerekli işlevlerini yerine getirebilir.
Sağlıklı günler dilerim.