1 ay diyet yaptım ve 4 kilo aldım, neyi yanlış yapmış olabilirim?

1 ayda 4 kilo aldim diyet yapmama ragmen, spor da yapiodum ama neden boyle oldu ya
Güncellemeler:
En İyi Kız Görüşü
Benzer Sorular
Kızlar & Erkekler Ne Diyor
818Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Görüş(eig) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Öncelikle sorum şu olacak, herhangi bir metabolik rahatsızlığın varsa ne kadar az yersen veya ne kadar kalori açığı yaratmaya çalışsan da vücudun her zaman direnç gösterecektir. Özellikle de tiroit hastalıklarından hormonal değişim nedeniyle aynı beslenme düzenin de her gün tartıda kilosunun arttığını gören hikayeleri dinliyoruz.
Önerim bir dahiliye uzmanına giderek kan tahlillerini yaptırman olacaktır.
İkincisi ise normalde spor yapmıyor ve diyet programı ile birlikte spor/ egzersize başladıysan, çalışmayan kasların çalışmış ve su toplamış olabilir. Dolayısıyla tartıdaki artışın nedenlerinden biri olabilir.Genelde az su içiyor olmak vücutta her zaman su toplar ve tartıda verilen kiloları maskeleyebilir, dolayısıyla su içmeni gözden geçirmeni öneririm.
Her zaman aynı tartıda tartılman önemli, farklı yerlerde farklı tartı ve durumlarda alınan tartılar arasındaki farklılıkları yorumlamak zor olacaktır.
Son olarak da beslenmede diyet yapmak adına normalden daha az tüketiyor ama karbonhidrat ağırlıklı bir beslenme düzeni ve kan şekerini sürekli uyaracak veya hızlı düşürecek bir beslenmen varsa bu da kilo vermek yerine kilo almana neden olabilir. Örneğin light olduğunu düşünerek bazı yemeklerin porsiyonlarını abartıyorsan kilo vermek yerine sana kilo aldırmış olabilir.