Birkaç hafta önce en yakın arkadaşım bana bir makale atıp artık bir doktora gözükmelisin dedi. Sinirlenip engelledim konuşmuyorum o zamandan beri. Ama okuduğum şeyleri değerlendirdiğim zaman 4.5 senedir belirtilerini taşıdığımı fark ettim. Babam ve halamda da bipolarlık vardı. kabul etmek istemiyorum ve doktora gitmeye korkuyorum
Güncellemeler:
Kızlar & Erkekler Ne Diyor
45Verilecek ilaçları almak istemiyorum insanı soktuğu o durumu gördüm ve bunu yaşamak istemiyorum ayrıca kaydımda bir hastalığın teşhisini istemiyorum
Bipolar bozuklukta ilaç tedavisi gerekli. Kaydında bir hastalık olsa nolacak Allah aşkına. Bu hastalık hayatının içine etmeden git görün. Belki de bipolar değilsin, sen ve o makale bunu bilemez.
Ot gibi yaşayacağıma birgün sızlar öbür gün gülerim ilişkilerimin içine ediyorsa etsin ot gibi gene yaşamam
Doğru diyor arkadaş belki daha kötü olabilir her şey
Ben ne olursa olsun o ilacı almam. Bakın beni yanlış anlamayın bu ilaç karşıtı insanlardan değilim sadece verilen ilaçların birine nasıl etki ettiğine bire bir şahit oldum ve ot gibi yaşamak istemiyorum
Bu hastalık ve ilaç hakkında bir fikrim yok fakat psikoloğa danışmak belki yardımcı olabilir sana konuşmak yani. Bana da panik atak yüzünden ilaç vermişlerdi bende içmedim. Psikolojik ilaçlar kötü etkileyebiliyor doğru
İşte o öyle olmayacak. Birgün sızlar birgün gülerim gibi değil bu. Manik dönem başladı mı uzun süre gidecek. Depresif dönem başladı mı uzun süre gidecek, hastalık irelilerse bu dönemlerde halüsinasyonlar görmeye bile başlarsın. Kendi kendine atlata bileceğin birşey değil bu. Kendin için iyi bir psikolog bul ve git görün.
Sadece ilaç tedavisi olmayacak terapi de oluyor bildiğim kadarıyla. Geçmiş olsun
Teşekkürler ama ben gerçekten kaydımda böyle bir hastalık istemiyorum ve ilaçları da istemiyorum
Sende haklısın doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar, ama senin durumun, baban ve halandan kaynaklı değil, senin durumun, baban ve annene yapıtırılmış olan büyülerden kaynaklı, özellikle annene yaptırılmış olan büyülerden kaynaklı.
Arkadaşını engellediğin gibi engelle.
Emin ol senin kadar değil.
Arkadaşın çok haklıymış, hemde çok.
Üzüldüm haline, arkadaşın bile seni tanımış, sen kendini tanıyamamışsın, nasıl bilemedin musallatlı olduğunu.
Babanın haline üzül boş ver beni.
Benim için üzülme, gelecek kuşakların adına üzül. Çünki annenden aldığın doğuştan ırsi olarak gelen soysalını, gelecek kuşaklara taşıyacak olan sensin.
Ben sana hakaret etmiyorum neden ağzını bozuyorsun.
Sende Bipolar değil, musallatlısın, buda hakaret değil.
Tamam da yazma artık, yazdıkça kimliğini ortaya koyuyorsun.
Engelle artık, ta ne zaman dedim engelle diye.
Yorumlarımıda sil ve engelle.
Bak ben senin yorumlarını sildim, sende sil ve engelle artık.
Koymadı gidip görünmelisin dedi
Peki arkadasin bunu iyi niyetle mi soyledi yoksa araniz bozuk muydu
Aramız iyiydi
Birden fazla geçirdim okuduklarıma göre
Sadece bir kez geçirmiş olman tanı için yeterli. Ailende de varsa zaten.. %50 gen %50 çevre kaynaklı bir psikiyatrik bozukluk. Psikiyatriste gidip ruh halini düzenleyici ilaçlar alman gerekiyor.
bu arada ilac almak istemedigini yazmissin ama emin ol alinca hayat kaliten artar rahatsiz olucagin sekilde yasamaktan daha iyi bende psikolg adayiyim ama ilac aliyorum ve bu gelecegimi etkilemez boyle dusun
Cümleni anlamadım tekrar açıklar mısın
Diyorumki sağlıklı önemli kimseyi takma kendin için git doktora bende aynı hastalık oldu geçti bir tür sinirlilik hali
Genetik yatkınlık varmış
Manik dönem denen kısmı son 4 senedir 3 defa yaşadım
Depresyon denen kısmı da 4 senedir çok ama çok sık yaşadım