Merhabalar,5 ocaktan beridir glutensiz, ekmeksiz şekersiz ve tuzsuz beslenmeye başladım. Gayet kendime göre sağlıklı bir beslenme sürdürüyorum.. Fakat bugün oluşan bir karında şişlik oldu sebebi nedir? Bu arada kabızlık problemimde var.. Fakat bu problem hep vardı üstelik önceki gün affedersiniz ama tuvalete de çıkmıştım ama bugün bir şişlik var.
Güncellemeler:
Diyette, glutenli ürünleri, ekmeği hayatından çıkardığını söylediğin için karın şişkinliğin bunlar yerine koyduğun yiyeceklerden kaynaklı olabilir. Örneğin şeker yerine daha fazla meyve, ekmek yerine de karnını doyurmak için daha fazla sebze yemeği veya salata yiyorsan, daha lif alıyorsun ve bağırsaklarında da gaz oluşumu daha fazla oluyordur. Ancak şişirdiğini hissettiğin gıdalar, aynı zamanda sağlığın için faydalı besin ögelerinden de çok zengin olduğu için bunlardan vazgeçmemelisin. Önemli olan porsiyonlarını ve çeşitliliğini iyi ayarlamak olmalı.
Ayrıca da diyetinle birlikte yaptığın kalori kısıtlaması da bağırsaklarının daha uzun sürede tepki vermesine neden olacağından kabızlık yaşıyor olabilirsin.
Bunu engellemenin en iyi yolu suyunu fazlaca içerek bağırsak hareketlerini hızlandırmak olmalı. Diğeri ise egzersiz yaparak, hareket ederek bağırsaklarında oluşan gazı hareketle engellemek olmalıdır. Hem daha fazla hareket ile zayıflama konusunda da kendini daha iyi motive edersin.