Vücut yağ oranının artmasının beyin küçültme etkisiTürk nöroloji derneği genel sekreteri Prof. Dr. Demet Özbabalık Adapınar, orta vücut bölgesi yağlı olan kişilerin beyin hastalıkları açısından büyük risk altında olduğunu söyledi.
Kötü karbonhidratlar
Margarin
Doymuş yağ
Şeker
gibi kötü besinlerden insanların kaçınması gerektiği, bu besinlerin sürekli tüketiminin vücut yağ oranının yükselterek, beyindeki nörolojik hastalıkları tetiklendiği açıklandı.
Peki beslenmeniz ve vücut kitle endeksiniz ne durumda?
Vücut kitle endeksim normal olması gereken kilodan 15 kilo eksik. Yağ yüzdem yüzde sekiz. Ve bu bir kadın için hormonel denge ve sağlık açısından riskli. Evet aslında sağlıklı şeyler yiyorum asla trans yağ, kalitesiz karbonhidrat ya da rafine şeker paketli gıda gibi şeyler tüketmiyorum. Pişirme yöntemim genelde fırın ya da buğulama. Yağ kullancaksam zeytinyağ ya da tereyağ kullanıyorum. Glisemik indeksi yüksek karbonhidrat tüketmiyorum. Tatlı ihtiyacımı hurma ya da muz ile sağlıyorum. Ama sağlıklı şeylerde yesem yediğim ölçü oldukça az çok az porsiyon olarak tüketiyorum. Beyin sağlığı için şöyle faydası var bana; zararlı şeyler yemediğim için unutkanlık yaşamıyorum, daha enerjik uyanıyorum, okuduğumu anlıyorum. Bu araştırmayı bir makalede bende görmüştüm. Ne yersek aslında beyin ona alışıyor
Grandiflora | Sağlık & Diyet konusunda 211 görüş paylaştı.
Guru
2 gü
İnsanların kötü karbonhidratlara ve yönelmesinin bir çok duygusal ekonomik sebepleri var. Sürekli dışardan yemek zorunda olan bir kişi nasıl hareket etsin.
Psikiyatri doktorum yüksek dozlu reçeteli ilaçlar veriyor. Sürekli şekerli tüketiyorum ve vücudumdan da kendimden de nefret ediyorum. Sürekli şekerli bir şeyler yiyorum.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor
74Kendimi bildim bileli ayni kilodayim
Eğer bu tezler gerçekse bundan bu sonucu çıkarıyorum.
İşin esprisi bir yana güzel konulara değiniyorsun.
Estağfurullah ya olur mu hiç... Dikkat et ama. Teşekkürler.
Ben teşekkür ederim
Rica ederim.