Evet arkadaşlar bu hastalığa yakalanmayanlar olarak şu ana kadar ne gibi tedbirler aldınız? Salgın başından beri ne gibi kurallara uyuyorsunuz?
Kendi adıma konuşmak gerekirse, turizm işinde olmama rağmen iyi korundum, 1 arkadaşım hariç hepsiyle şu süreçte arama mesafe koydum. Özellikle marketlere giderken saat aralıklarını iyi seçin.
Koronavirüs'ten kendinizi şu ana kadar nasıl korudunuz, özen gösterdiğiniz konular ne?
11
8
Görüşünü yaz
Bu içerik tamamen bilgilendirme amaçlı olup, tıbbi tedavi niteliği taşımamaktadır.
Kapat
Bi’Bot Seçimi
Çok Süper Görüş
aerolite | Sağlık & Diyet konusunda 1,8b görüş paylaştı.
Master
1 ay
Kamusal alanda maske, mesafe hijyene dikkat ettim. Bir yere giderken o noktaya giden sakin ara sokakları tercih ettim Dar alanlardaki insan yığınlarından uzak durdum Sokaklarda bile yürürken karşından gelenden uzak kalmaya gayret ettim Maskesiz birisiyle karşılaştığımda yüzüne dik dik bakıp uzak mesafeden yürüdüm. Riskli gördüğüm anlarda bölgeden uzaklaşana kadar dışarıya nefes vererek ters basınç oluşturup virüs solumamaya dikkat ettim. Elimi yüzüme, ağzıma götürmedim Eve geldiğimde kıyafetlerimi değiştirip ellerimi yıkadım. Bir miktar da su içerek varsa ağızdaki virüs miktarını azaltmaya çalıştım. Aslında burnun da suyla temzilenmesi gerekir. Misafirliğe gitmedim, misafir davet etmedim. Toplu ulaşıma mecbur kalmayınca binmedim. Hastane, toplu ulaşım araçları.. vs gibi riskli kapalı alanlarda çift maske kullandım. Yürüyüşlerimi akşam sakin saatlerde , sokak aralarında yaptım. Alışverişleri imkanlar ölçüsünde toplu yapıp, markete gitme sıklığımı azalttım.
1|2
0|0
Görüş hala geçerli mi?
En İyi Kız Görüşü
яüүαмsı | Sağlık & Diyet konusunda 51 görüş paylaştı.
Yoda
1 ay
Maske dezenfektan gerisi yok 😂 eve den de çok çıkmadım evim her gün temizlerim zaten normalde de
İş yerinde maske ve siperlik kullanıyorum.. toplu taşıma iş yeri servisi kullanmayıp sürekli kendi aracım ile gidip geliyorum.. Kalabalık yerlere görme. durumunda çift maske kullanıp sosyal. meaafeye dikkat ediyorum insan arkasından dahil gitmemeye caliisyorum.. eve geldiğimde üst bast değişip hicbiryere dokunamdan direk duşa giriyorum... Misafir kabul etmeyip misafirliğe eş dost ziyaretine gitmiyorum.. Dışarı çıkan durumunda daha bakır sessiz sakin yerler tercih ediyorum... Yememe icmeme özen gösteriyorum bu yemi kuvvetli tutuyorum...
Maskele mesafeme ve temizliğime hep dikkat ettim kimi zaman çift maske taktım yanından dezenfektanimi eksik etmedim bir kafeye kahve içmeye oturduysam kahvem biter bitmez yine maskeli taktım. Market, kasa vs sıralarında insanlarla arama mesafe koydum yaklaşanlar ya da uymayanlari da kibarca uyardım. Dışarıdan eve geldiğimde üstümde ne varsa çıkarttım ve hemen makineye attım duşumu da aldım. Baya bi saçlarım kurudu ama sağlık daha önemli. Şükür henüz bir belirtim öksürmem ateşim olmadı umarım olmaz da
Maske normal yerlerde, aşırı kalabalıkta maske + siperlik , yanımda kolonya elime sıkıyorum ayağına parmakların arasından etrafıma da sıkıyorum maskesiz olanlar rahatsız olsun diye. Eve ne getirsem kolonya sıkıp silerim , aylardır sevgilim hariç kimseyi öpmedim yanaşmadım. Vitamin takviyesi alıyorum, zorunlu olmadıkça hastaneye vs uğramadım.
kesinlikle hijyen, ben sürekli ellerimi yıkarım zaten, dışarıdan eve geldiğim de yıkarım. Vitaminlerimi içmeye özen gösteririm, ve maskemi gün içerisinde düzenli saat aralıklarla dezenfektanlarım. Haftada 2-3 gün banyo yapmaya özen gösteririm. Kaplıca ve hamam kültürünü seven biriyim zaten bu sebeple hafif yakacak sıcaklıkta suyla yıkanmayı da severim.
0|2
0|0
Alaçatı_mavisi | Sağlık & Diyet konusunda 128 görüş paylaştı.
Yoda
1 ay
Maske ve eldiven kullanıyorum hala Toplu tasima kullanmiyorum Misafir kabul etmiyor kendimde gitmiyorum Kalabalk bir yerde cift maske takıyor eve gelince kiyafetlerimi hemen makineye atıyorum. Hastane vs gibi saglik merkezlerine mecbur olmadikca gitmiyorum Genel olarak online alisveris yapiyorum
Her gün otobüse biniyorum fizik tedavi görmek için hastaneye gidiyorum şimdiye kadar 6 farklı hastanelere sıklıkla gittim ayrıca + sağlık ocağı market bakkal ful giderim caddede bir (kuytuda ) sigara içmek için maskemi çıkarırım, ben bu kadar şanslı değilim bende kapmadığıma şaşırdım şu an
0|1
0|0
Pullman | Sağlık & Diyet konusunda 106 görüş paylaştı.
Yoda
1 ay
Maskesiz asla sokağa çıkmadım. Mümkün olduğunca az şeye dokundum. Mesafeye son derece dikkat ettim. Hijyene ise her zamankinden daha fazla dikkat ettim..
0|1
0|0
cicimxs | Sağlık & Diyet konusunda 292 görüş paylaştı.
Guru
1 ay
Kirli elimi hiç bir yere değdirmedim gelince banyo yaptım maske 2 tane yaktım topluluğa girmedim herkes ike maskeli konuştum
0|1
0|0
cebren_ | Sağlık & Diyet konusunda 60 görüş paylaştı.
Bilge
1 ay
Çok fazla bir uğraş sarf etmedim korunmak için. Herkesin bildiği klasik önlemleri göz ardı etmemek yeterli.
Bi’Bot Seçimi
Çok Süper Görüş