nerdeyse 2.5 senedir düzenli spor yapıyorum diyet yapıyordum biraz ara vermeyi istedim şimdi ne yaparsam yapayım kilo alamıyorum bunun bir çaresi var mı
Öncelikle sizlere kg alamamanın önündeki engeller neler olabilir bunlardan bahsetmek istiyorum.
Kilo alamamanın nedenleri nelerdir?
Metabolizmanız hızlı çalışıyor olabilir
Çok yemek yediğinizi düşünüyor fakat kg almak için yeterli ve doğru besini tüketmiyor olabilirsiniz
Kan değerlerinizde bir sıkıntı olabilir
Genetik faktörler etkiliyor olabilir
Hormonal bir probleminiz olabilir
Anormal yoğun stres altında olabilirsiniz
Hayatınızda, uykunuzda düzensizlikler olabilir
Psikolojik olarak sıkıntılarınız olabilir
Bu ve bunlar gibi birçok sebep sayabilirim size.
Öncelikle belli bir düzende tüketim yapmazsanız kg alamayabilirsiniz. Burada tüyo bol kalorili öğün ne ise her gün aynı saatte onu yemek olmalı. Tıpkı kg vermede tam tersi olduğu gibi. Ayrıca bir öğünde mideyi doldurmaktansa, kalorisi yüksek besinleri bir blender ile karışım yani sıvı hale getirip içmek mantıklı diyebilirim. Bu sayede çiğneme fonksiyonu olmayacağından bir sonraki öğünde yeme ihtimalimiz artmakta.
Gelelim bunca sözden sonra hangi karışım ile kg alabileceğinize, bu tarifi günde 2 kez için ve farkı görün!
Süte + yoğurdu katın
İçerisine 6 kaşık yulaf ezmesi katın
Bu karışım içine yine 1 muz atın
1 yemek kaşığı bal veya tahin pekmez ile tat verin
İçerisine 1 yemek kaşığı fındık veya fıstık ezmesi katın
1 avuç dolusu ceviz fındık badem gibi kuruyemişleri karışıma ekleyin
Çikolata sevenler içerisine 2 kare bitter çikolatada ekleyebilir
Bu karışım yaklaşık olarak 1300 kcal'dir. Günde 1 veya 2 kez sabah kahvaltısı ve öğleden sonraki ara öğün yerine blender edilip içilebilir.
Bir de rutinde yediğiniz yemekleri yemeye devam ederseniz bir müddet sonra ufak ufak kg aldığınızı göreceksiniz.
Ayrıca bu kadar fazla kalorili beslenirken bir de bunu fitness antrenmanları ile desteklerseniz daha hacimli bir görüntüye kavuşabilirsiniz.
Benimde sorunum bu sürekli kilo vermekle alakalı sorunlar var , bu soru benim içinde önemli , kardeşim doktor tavsiyesi ile alınan bi mamayla (ek gıda) 3 ayda 5 kilo almıştı :) Bi mama 12 tl ve bu pahalı reçeteyle alırsanız daha ucaza geliyor:) Bunun dışında karbonhidrat desteği alanlar varmış bunu ben pek sevemedim :( Umarım kilo alabiliriz...
Her akşam yatmadan önce bir kase cicibebe ve sütü karıştır yapabiliyorsan içine biraz da bal kat 1-2 çay kaşığı yakın arkadaşım 2 ayda 12 kilo aldı bu şekilde
Sabah güzel kahvaltı öğlen tıka basa akşam tam doygunluk yatmadan önce hafif açlık hissi varsa bile ye bunu düzenli yap sonra nasıl kilo verebilirim diye soru paylaş 🤣
Kilo alamamanın nedenleri nelerdir?
Bu ve bunlar gibi birçok sebep sayabilirim size.
Öncelikle belli bir düzende tüketim yapmazsanız kg alamayabilirsiniz.
Burada tüyo bol kalorili öğün ne ise her gün aynı saatte onu yemek olmalı. Tıpkı kg vermede tam tersi olduğu gibi. Ayrıca bir öğünde mideyi doldurmaktansa, kalorisi yüksek besinleri bir blender ile karışım yani sıvı hale getirip içmek mantıklı diyebilirim. Bu sayede çiğneme fonksiyonu olmayacağından bir sonraki öğünde yeme ihtimalimiz artmakta.
Gelelim bunca sözden sonra hangi karışım ile kg alabileceğinize, bu tarifi günde 2 kez için ve farkı görün!
Bu karışım yaklaşık olarak 1300 kcal'dir. Günde 1 veya 2 kez sabah kahvaltısı ve öğleden sonraki ara öğün yerine blender edilip içilebilir.
Bir de rutinde yediğiniz yemekleri yemeye devam ederseniz bir müddet sonra ufak ufak kg aldığınızı göreceksiniz.
Ayrıca bu kadar fazla kalorili beslenirken bir de bunu fitness antrenmanları ile desteklerseniz daha hacimli bir görüntüye kavuşabilirsiniz.
Soruma bakabilirmisiniz? Normal bir insanın yemesi gerekenden 3 kat fazla yediğim halde kilo veriyorum