Sinüzit
Şeker
Tansiyon
Mide hastalıkları vs...

Diğer Görüşler İçin Aşağı Kaydır
Senin Görüşün Nedir? Hemen Üye Ol! Çok çok geçmiş olsun sana da💐 özellikle bu aylarda çok dikkat etmeli.
Tavsiyelerin için ayrıca teşekkür ederim mutlaka göz atacağım. Sağlıklı günler dilerim🙃
Haha su tuzlu su çekmeyi ben de yapmıştım ve cidden işe yaramıştı :) ama iş ortamında maalesef yapamadım
Manyaktık değil yahu doğal çözüm :)
Geçmiş olsun. Cidden Corona virüs sanmanız çok normal. Artık hastalıkların çoğu neredeyse benzer belirtileri göstermeye başladı. Teşekkür ederim tavsiyeler için de. Sağlıklı günler dilerim.
rica ederim, şimdi sinüs de olma ihtimalim var sinüzit yani hekim öyle dedi burun deliklerim bazen tıkanıyor bu sıralar da koku alamıyorum, KBB doktoru koku sinirleri tıkanmış olabilir dedi açılır dedi sprey ve alerji hapı verdi pekde işe yaramıyorlar da :) en kesin çözüm Alerji aşısı oda Araştırma ve Üniversite Hastanelerinde Tektik ve Teşhisle oluyor ona göre aşı veriyorlar ama korona yüzünden Araştırma hastaneleri dolu
Su anda tabii evde kalmak ve ciddi bir durum olmadığı sürece hastanelerden uzak kalmak en iyisi. Umarım en kısa zamanda çare bulursunuz.
çaresi aslında var aşı ama oda geçici etki yapıyor, bunlar kronik rahatsızlık olabiliyor genetik olduğu gibi bünyelerin hassas alerjilere karşı tepkimeleri sonucu oluyor, çok kötü birşey aslında hani burun alerjisi deyip geçmeyeceksin özel hastaneler çok iyi ilgileniyor ona göre ilaç yazıyorlar tanıyı da özel hastane verdi devlet hastaneleri pek ilgilenmiyor
Fotoğraftaki yazıyı yeni gördüm. Benim kardeşiminde migreni var. Migreni tutunca midesi bulanır, başı ağrır. Çok halsizlesir bir şey yapamaz. Ayrıca onun safra kesesi midesine dökülüyor. Doktorlar bazen tam olarak tespit yapamıyorlar. O yüzden o tarz bir durumla karşı karşıya olabilirsiniz. Kontrollerinizi iyi yaptırıp 1den fazla doktor tavsiyesi almakta fayda var. Birinin göremediğini birisi görebiliyor sonuç olarak. Biz genelde hep öyle yaparız. Çocukluktan beri hastalık hastası olup hastanelerde yattığımız için. Şu an iyiyiz bir şeyimiz yok denecek kadar 😊
Çok tavuk , balık, sogan , sarımsaķ , acı biber tüketiyorum.😅bunlarin etkisi cok buyuk. Okul hayatim boyunca hiç rapor almadim🙂
Esnafım😅her gun yüzlerce insanla muhattap oluyorum ve maske pek takmiyorum. Hic bulasmadi şu virus denilen şey😅
Evet öyle oldu. Birini düzeltmek için ilaç alıyorsun o başka bir eksikliğe neden oluyor
Migren ağrısı çektiğim ofis zamanını paylaştım. Ve çözüm istedim. Hepsi bu. Başka bir çelişki aramayın rica ediyorum
Benim öyle bir problemim olmadı çok şükür, hala timüs benim içeride de. Benim 9 yaşındayken belirtilerim başladı, yorgunluktan gözüm kayıyor, genzimden konuşuyorum, biraz da yutamamam vardı, 5 dakika yürüyüp yoruluyorum, bir de çok zayıfım vücutta neredeyse kas yok hani. Sonra ivig aldım, kortizon başladılar. Tabi bu süreçte karaciğer, kemik, böbrek yıprandı. Son yıllarda iyiyim. İki sene önce kortizon tümden bıraktım. Bu sene de şubatta kontrolüm vardı, ahs corona yok, doktorun ivig verelim dedi sana (ivig beni bayağı bir toparlamıştı), dedim olmaz yksye giricem, şubattan beri doktora da gidemedim (çapa pandemi hastanesi oldu biliyorsunuz). Ama şu an bayağı bir iyiyim, dışarıdan gören kas hastası olduğumu anlayamaz. Sizin neyiniz var, pandemi döneminde ne yapıyorsunuz, doktora gidiyor musunuz
@cicann ilk şikayetim optik nöritti. Gözde bulanıklık, ışığa karşı hassasiyet ve göz hareketleri ile ağrı vardı. Ben dedim kuruluk ama böyle bir şikayet hayatım boyunca görmedim. Göze gittim kuruluk dedi bende tamam dedim ama aklımın ucundan bile geçmiyor bunun nörolojik sorun olduğu. Baktım uyuşma, yanma, penisin kalkmaması, mesane sorunları, denge kaybı ve güçsüzlükler başladı hemen gittim nörolojiye. İstanbul eğitim araştırma hastanesi (Samatya) orada teşhis koydular. 6 defa kortizon verdiler ama bana intravenöz immünoglobin takviyesine gerek duymadılar. Tecdifera 240 mg kullanıyorum şimdi bırakma aşamasındayım. İlk zamanlar interferon iğneleri yedim. Ocak’ta MR çekimi var. Bu illetin yüzünden yazları kafama şapka takıyorum 😅. Sizin hayatınızı umarım çok etkilemiyordur. Sizin hastalığınızda zor bilirim. Ben ilk gittiğimde Motor Nöron Hastalığı açısından incelendim çünkü ciddi ablamda vücudumda fasikülasyon vardı.
O kadar hasta insanla tanışmaya rağmen hastalığının biyolojinin bilen anlayan bir sizi gördüm, kocaman tebrik ediyorum öncelikle. Siz hemen anlamışsınız nörolojik hasta olduğunuzu da, bizim ailede hiç nörolojik hasta yok, ben de o zamanlar çocuğum, bayağı bir göz doktoru, KBB falan gezdik. İnönü Hastanesinde şıp diye anladılar ( Malatya'da biliyorsunuzdur). Hayatımın açıkçası psikolojisini bayağı bir erkiledi, zaten küçükken de çekingenlik, iyice çekingen oldum. Bir de diş hekimliği öğrenciyim, insanlarla çok içli dışlı bir meslek, bu özgüvensizlikle nasıl yapacağım bilmiyorum. Sizin işiniz benden de zormuş, Allah kolaylık versin. Ben de ilk başlarda coronadan korkuyordum, hala olmadım, bayağı dikkat ediyorum ama elbet bir gün geçireceğim, en kötü gider ivig alırım atlatırım diye düşünüyorum. (Çapada coronalılara ivig veriliyormuş, iyi geliyormuş, antikor sonuçta) Umarım siz de bir an önce ilaçlarınızı bırakırsınız, hayatınıza normal şekilde devam edersiniz. Elbette gelecekte bir gün tamamıyla sağlıklı insanlar olamayacağız ama eğer belli bir sağlık seviyesine geri ulaştıysan buna değiyor, her ne kadar bana oldukça özgüvensizlik getirse de boş boş muhabbet eden birçok arkadaş yerine, az arkadaş ve daha çok bilim, daha çok sanat, daha çok ben olma şansı tanıdı. Açıkçası son birkaç belirtiyi atlatıp yepyeni bir ben olarak, hayata apayrı bir pencereden bakarak devam edeceğim. Neyse şunu sormak istiyorum, kendinizi nasıl toparlayınız, hem vücudunuzu hem psikolojinizi? Son bir soru, acaba hastalığınız dışında tıpla ilginiz var mı, merak ettim de.
@cicann istediğiniz kadar soru sorabilirsiniz öncelikle çekinmeyin ve de teşekkür ederim nazik ve içten övgünüz için☺️Tabii ki hastalıklar bizleri negatif olarak etkiliyor, bu yadsınamaz bir gerçek. Sizin özgüven sahibi olmanız beni mutlu eder, unutmayın sizlerde sağlıklı bireyler kadar bireysiniz. Bende mesela tarih ve bilim (özellikle astronomi) acayip severim konuşmayı araştırmayı. Çok güzel bir mesleğiniz var eminim ki çok güzel yerlere geleceksiniz hastalığınızın sizin önüne geçmesine izin vermeyin. İnsanın önündeki tek engel yine kendisidir. Ben de makina mühendisiyim ve bunları aştım sonuçta geçmişi değiştiremiyoruz. Lütfen özgüvensiz olmayın özgüvensizlik sizin gibi bir diş hekimi adayına yakışmaz. Myestania gravis motor nöron hastalığını en çok taklit eden ve tek lif elektromiyografi ve AChR pozitifliği ile motor nöron hastalığından ayırdı yapılır ve intravenöz immünoglobine iyi yanıt verir ve şükür ki tedavi edilebilir. O yüzden sadece hayatınızı yaşayın. Şimdi sorularınıza gelelim geçmişte olan bir şeyi bozuk psikoloji ile değiştiremem eğer yapabilecek olsaydım en çok ben ağlardım ama fayda etmiyor ama üzüntü ve depresyon geleceğimize zarar veriyor bende iyi bir gelecek istediğim için bunları arkada bıraktım. Evet tıpa özellikle nöroloji alanına baya bir hakimim artık makale ve sorular okumaktan insanların ne sorunları olduğunu az çok tahmin edebiliyorum😅
Bayağı bir şaşırdığımı itiraf etmeliyim, makina mühendisliği gibi aşırı fizik-matematik içeren bir bölümden nörolojiye bu kadar hakim olmanız gerçekten ilginç. Ben biyolojiyi özellikle anatomiye bayılırım, bu yüzden dişi seçtim ama asla aklımdan fizikten bir şeye bu kadar hakim olmak geçmedi. Özgüvene gelirsek bunu nasıl yaparım bilmiyorum, o kadar ki geçen seneye kadar ailem dışında bir insandan bir şey istememiştim. " Müziğin sesini kısar mısın? " gibi bir şey bile, en ufak tartışmayı hiç yaşanmadan bertaraf ederdim, çoğunlukla aleyhime tabi. Böyle olunca sosyal bir insan olmak çok zorlaşıyor, özgüven de kolay kazanılan bir şey değil sonuçta. Anca kimsenin beni tanımadığı burada birkaç yorum yapıyorum, biraz övgüven arttırmaya çalışıyorum. Neyse zaten vücudumuz hastalıkları bertaraf edecek kadar güçlüyken bizim de psikolojimizi dik tutmamız gerekir. Tarih demişken ben de tarihe bayılırım, seneye veya önümüzdeki senelerde mutlaka tarih bölümünü de okumak istiyorum. Bir yandan da çok stresli olur diye düşünüyorum, diş hekimliği de bayağı ağır bir bölüm çünkü. Bir şey daha soracağım, nörolojinin tam olarak hangi tarafına hakimsiniz? Nöroloji doktoru bilgisine mi hastalıklar tedaviler vs yoksa sinir bilim tarafına mı? İnsan hastalığını öğrenmek istiyor ama sinir bilim tarafı çok daha güzel ve bambaşka bir boyut.
@cicann bence şaşırmanıza gerek yok bazı alanlarda sivrilsek bile insanoğlu başka şeylere ilgi duyabiliyor. Mesela ben Motor nöron hastalığı (ALS), Multiple Skleroz (MS), epilepsi, inme, felç, myestania Gravis (MG), monomelik amyotrofi, multifıkal motor nöropati, fıtıklar ve spiral kanal daralmaları hakkında yüzlerce makale okudum, hatta başıma bir şey geldi tanıdığım birine als tanısı konulmuştu ben bunun als değil multifokal motor nöropati olduğunu söyledim çünkü denediğim zaman hastada üst motor nöron tutulumu yoktu (babinski, hoffmann, klonus, bulber ve karın refleksleri negatifti) sonra nöroloji profesörü de MMN tanısı koyduğunda baya şaşırmışlardı yani genel kültür diyelim. Tarihe gelince dft tarih diye bir kanal var YouTube’da severseniz tarihi kesinlikle takip etmenizi tavsiye ederim tarih bileğim baya genişledi hatta en son acre savaşını izledim (1291) baya sevdim. Özgüven açısından diğer insanlardan farkınız yok hastalığınızın size etki etmesine izin vermeyin sonra çok ah vah edersiniz ama iş işten geçer. Ben ilmimi genişlettikçe özgüven sahibi olduğumu farkettim ve bu hem kızlarla hem de erkeklerle olan ilişkime gerçekten pozitif anlamda yansıdı. Sizin sadece biraz kafanızın karışık olduğunu düşünüyorum, hem sosyal edin hem de tedavinizi aksatmayın, vücut psikoloji ile güç kazanır. Unutmayın moral ve mutluluk en iyi ilaçlardır (plasebo etkisi). Hiçbir tartışmanızda kendinizden ödün vermeyin, sizi kabul edenler her haliniz ile kabul eder unutmayın. Doktor Bilgisi ile sinir bilimi hakkında baya Bilgi edindim ama tedaviler konusunda çok bilgili değilim maalesef. Ben burada hep sağlık ile ilgili yorumlar yaparım tabii ki doktor değilim zaten niyetim onları gerekli hekimlere yönlendirmek. Ne bileyim insanın sinir sistemi bana evreni hatırlatıyor, onun içinde kaybolup gidiyorum ve bu bana inanılmaz bir haz veriyor.
"Doktor olmayanların nöroloji bilgisi" çıtasını bayağı bir yükseltmişsiniz, umarım bir gün ben de nöroloji hakkında bu kadar bilgi sahibi olurum. Bahar döneminde anatomide sinir sistemi göreceğiz ama bu kadar öğrenir miyiz bilmiyorum. Halen şaşkınım, bir makine mühendisinin sinir sistemine bu kadar ilgi duymasına. Dtf kanalına gelirsek adını daha önce duymadım, ama ben daha çok 19. yy son çeyrek ve 20. yy tarihine bayılırım. Dünya savaşları bir yana, milli mücadelenin gerçek yüzü, kuvayi milliyenin en küçük birimleri mesela mim mim grubu gibi daha detay şeyleri merak ediyorum. Özellikle üniversitede tarih okumak istemem de; bu tarihi masal gibi anlatan, sürükleyen hocalardan dinlemek istediğimden. Acaba böyle çok önerdiğiniz kitaplar var mı, herhangi bir konu hakkında olabilir, tarih, felsefe vs. Bu arada tavsiyelerinizi mutlaka dikkate alacağım, teşekkür ederim. Bu sitede sizin gibi bilgili ve kaliteli bir insanla tanışmak gerçekten beni çok mutlu etti, çok memnun oldum. Ve bana halen dünyada bilim ve sanata değer veren bir anlamda hümanist insanların var olduğunu hatırlattığınız için de teşekkür ederim.
Şu soruyu da bayağı araştırdım cevap bulamadım. Belki biliyorsunuzdur. Takıntılı olmak bir nevi obsesif kompuksif olmak gibi mg ile veya sinir sistemi hastalıklarında ilgili mi? Küçüklükten beri biraz takıntılıyımdır ve bu takıntılarım belirtilerle yakın zamanda başladı. Bunun hakkında bilimsel bir şey gördünüz mü acaba
@cicann insanların alanlarının haricinde belli yönelimleri olabilir sizin tarihe yöneliminiz gibi bu normal bir şeydir. Ben sadece toplumda olması gereken yardımlaşma duygusunu şu zamanda biri yaptığı zaman bu kadar yüceltilmesi, şaşırılmasana üzülüyorum aslında ne kadar fazla genel kültüre sahip olursak o kadar iyi bi ara karşılaşmıştım ağzına birinin katı cisim kaçmıştı ve heimlich manevrası ile kurtulmuştu. Ben her zaman derim ilk yardım bilgisine her vatandaşın sahip olması gerektiğini çünkü yaşamımızda her an her şey olabilir. Umarım benden fazla bilgiye sahip olup bir hekim adayı olarak insanlara yardımınız dokunur, cani gönülden izlerim bu konuda Allah yolunuzu açık etsin. Ben tarih kitabı olarak genellikle Halil İnalcık kitapları okurum ama felsefe olarak önerebileceğim kitap yok maalesef ( felsefe ile aram hiç iyi değil 😅) ama sizdeki özgüven eksikliği in kişisel gelişim kitapları önerebilirim size, sizi pozitif anlamda etkileyeceğini düşünüyorum. Bu sitede elbet kültür açısından yoksun insanlar olabileceği gibi gayet kültürlü insanlarda olabilir ve bu kişilerin sayısının oldukça yüksek olduğunu düşünüyorum keza herkes buraya kız veya erkek avlamak için gelmiyor. Bu arada benim için düşünceleriniz için gerçekten müteşekkirim.
Myestania gravis ve okb farklı şeylerdir. Mg genellikle bir otoimmün bozukluk olup bağışıklık sisteminin yanlışlıkla kas ve sinir sistemine saldırması ile meydana gelen vücuttaki fonksiyonel bozukluk olarak tanımlanırken, okb genellikle beyin hormonlarının düzensizliği ile meydana gelen bir bozukluk olarak tanımlanıp ben mg ile ilgili olabileceğine dair hiçbir yayın görmedim. Sizin bu iki hastalığa benzer zamanda rastlamanız tesadüf olabilir çünkü iki hastalık köken olarak çok farklı olup birbirleri ile alakası yoktur, en azından ben hiçbir makale okumadım bu iki hastalığın birbirini tetiklemesi ile ilgili.
Kardeşimde de takıntı var ve o da nörolojiye gidiyor, bunun üzerine ilaç alıyor. O yüzden bir alakası olduğuna inanıyorum açıkçası. Okb'nin farklı olduğunu biliyorum da işte, ben hala inanıyorum bir alakası olduğuna. Neyse sorularımı cevapladığınız için teşekkür ederim. Bu hastalıklarda tamamıyla iyileşmek pek mümkün olmasa da umarım en kısa zamanda ms ile ulaşaleceğiniz en yüksek sağlığa ulaşırsınız. Lütfen kendinizi geliştirmeye de devam edin, bu ülkenin bu dünyanın sizin gibi insanlara ihtiyacı var. Seviyeli açıklamalarınız ve ısrarla sorduğum sorulara cevap vermeniz için çok teşekkür ederim tekrardan. Size sağlıklı, uzun ve başarılı bir ömür diliyorum.
@cicann kardeşinizin risperdal ilacını kullanmamasını tavsiye ederim, kendi kabiliyeti ile yenebilir. Eğer ki başka sorularınız olursa bu başlık altında sormaya çekinmeyin. Sizde özgüven probleminizi başınıza daha çok bela olmadan yenin. Ben şükür çok iyiyim ve daha iyi olacağıma dair inancım tam. Ben de size bu güzel sohbet için teşekkür eder, gelecek hayatınızın bol mutluluklar ve başarı içerisinde olmasını temenni ederim. Hayırlı günleriniz olsun.
Geçmiş olsun kuzum
Sağol balım
Bende panadol kullanmıştım bir kez. O günden sonra hiç migrenim tutmadı biliyor musun. Kullandın mı bilmiyorum ama bana çok iyi gelmişti panadol ekstra galiba öyle bir ismi vardı
Tabiki banada doktor vermişti ama belki senin ıcın uygun olmayabılır sormalısınız önce
Nefes darlığı çok yoruyor. Siz de bazen uyumada zorluk çekiyormusunuz nefes darlığı yüzünden?
@raskolnikovs_axe dün gece çok zor uykuya daldım. Ara ara atak dönemi oluyor ve o dönemlerde inanılmaz zorlanıyorum.
Çok geçmiş olsun. Sizi çok iyi anlıyorum. Bazen nefes darlığım o kadar zorluyor ki konuşamıyorum bile. Allah hepimize şifa versin.
Hiç öyle düşünme. Eğer böyle yaparsan daha da kötü olursun. Ben de 18 yaşındayım, kas hastasıyım. Ama aynı anda hem sinir, hem bağışıklık, hem kas sistemim etkileniyor. Kortizondan dolayı karaciğerin böbrekleri, endokrin sistemim hasar aldı; kemiklerim eridi. Çok daha kötüler de vardır eminim, buna da şükür
Sana da geçmiş olsun. Ben de 5,5 yıl kullandım 2 sene önce bıraktım. Bir şekilde hayat devam ediyor. Vücudumuz da makinemvari bir şey sonuçta, hasar alıyor, bozuluyor, o parçayı tamir ettiriyorsun, daha da iyi bakıyorsun. Bu bir döngü aslında. Sürekli bozulup tamir ediliyor olacağız, tek yapmamız asıl gücün içimizde olduğunu anlayıp kendi kendimizi tamir etmek aslında. Hem önemli olan bu süreçte iyi hissetmek değil mi, zaten?
Bi’Bot Seçimi
Çok Süper Görüş